Automatizarea proceselor de business repetitive si bazate pe reguli, sau conectarea sistemelor existente la tehnologiile digitale bazate pe roboti software, aduc numeroase beneficii organizatiilor, cele mai notabile fiind cresterea vitezei de lucru, a eficientei operationale, imbunatatirea serviciilor pentru clienti si reducerea costurilor.
Din anul 2017, Connections s-a concentrat pe extinderea, consolidarea si certificarea echipei de specialisti si a capabilitatilor de RPA ale companiei, exclusiv pe solutiile UiPath.
“Parteneriatul cu echipa Connections este o garantie pentru clientii acestora ca pornesc la timp pe drumul transformarii digitale. Automatizarea proceselor administrative repetitive, fie ca sunt procese financiare, de resurse umane sau din zona de contact centers, le va imbunatati semnificativ productivitatea, nivelul de satisfactie al angajatilor care vor fi promovati pentru activitati strategice, precum si gradul de conformitate”, a declarat Daniel Dines, co-founder si CEO UiPath.
Connections a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizata in industrii variate, de la companii din zona FMCG si banking pana la firme de contabilitate, companii de BPO, companii de servicii medicale si analize de laborator. Procesele robotizate au vizat departamente din zona financiar-contabila si din zona operationala unde au fost automatizate operatiuni legate de raportari lunare, managementul concediilor, introducerea de facturi in softuri de contabilitate, dar si procese de back-office din industria bancara.
“Anul acesta dorim sa ne asiguram vizibilitate in pozitia de ‘trusted UiPath implementation partner’ in Romania si estimam un potential de cateva sute de mii de euro. Ne concentram pe implementare de roboti software si de centre de excelenta in diverse industrii, cu precadere in zona de banking si oil&gas unde procesele sunt standardizate si repetitive. Incepand cu anul urmator, tintim extinderea capabilitatilor catre EMEA si SUA si estimam venituri intre 2 si 5 milioane de euro. La nivel de servicii, target-ul este sa lansam anul viitor si o platforma proprie de Software as a service (SaaS) pentru zona de IMM-uri”, declara Bogdan Florea, fondator si CEO Connections.
Tehnologia RPA poate fi implementata in orice tip de industrie, pentru ca robotii software automatizeaza actiunile pe care un om le-ar intreprinde in timp ce lucreaza la un computer. In momentul de fata, numeroase companii mari din Romania au fie un proiect de RPA in derulare, fie intentioneaza sa implementeze un astfel de proiect. Pe piata se observa o crestere a interesului pentru RPA, un indiciu fiind numarul in crestere de pozitii disponibile in domeniu. Cele mai multe companii care isi doresc sa adopte aceasta tehnologie sunt din sectoarele financiar-bancar, asigurari, telecomm si retail. O parte dintre bancile si companiile de asigurari importante din piaţa locala au inceput deja implementarea tehnologiei RPA pentru automatizarea anumitor procese.
“Robotii pot lucra 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an si ating o acuratete de aproape 100%, iar companiile pot observa rapid efectele unui proiect de automatizare. De exemplu, in urma automatizarii unor procese, se remarca o scadere cu pana la 80% a timpului lor de executie si o amortizare a investitiei in mai putin de un an”, mai adauga Bogdan Florea, fondator si CEO Connections.
RPA devine un facilitator semnificativ in cresterea eficientei si eficacitatii, atat in aria livrarii de servicii, cat si in cea a operatiunilor de back-office. Robotul preia si executa sarcini laborioase, pentru a spori acuratetea proceselor, asigura cerintele de securitate, protejeaza datele sensibile si asigura vizibilitate si control complet. Totodata, ajuta la eliberarea capitalului uman de activitati repetitive, permitand ca acesta sa fie implicat in livrarea de servicii cu valoare adaugata mai mare.
DESPRE UIPATH
UiPath este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adoptie la nivel mondial. Peste 1.500 de clienti – companii enterprise si agentii guvernamentale – folosesc platforma de Enterprise RPA a UiPath pentru a pune rapid in functiune in operatiunile de back si front office roboti software care emuleaza perfect si executa procese repetitive, crescand productivitatea, asigurand conformitatea si imbunatatind experienta clientilor. Cu o comunitate internationala de peste 200.000 developeri RPA, UiPath si-a insusit misiunea de a democratiza RPA si de a sprijini revolutia digitala in afaceri. Are sediul central in New York City, ia prezenta sa se extinde in 15 tari din America de Nord, Europa si Asia. Compania este sustinuta de o finantare Seria A si B de $183 milioane de la Accel, CapitalG, Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, Credo Ventures, Earlybird’s Digital East Fund si Seedcamp. Evaluare UiPath dupa Seria B a depasit $1 miliard.
DESPRE CONNECTIONS
Connections este lider pe piata de digital transformation din Romania, cu birouri in Bulgaria, Serbia si planuri de extindere la nivel global. Compania este specializata in IT Outsourcing, Business Process Outsourcing si Software Development. Clientii Connections sunt companii globale si companii medii romanesti din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom si Retail. Detalii pe http://connectionsconsult.ro/
CONTACT MEDIA
Anca Calugaru
Confident Communications
anca@confidentpr.com
Ultimele NOUTATI
Revolutie in sanatate: Guvernul vrea mai multi contribuabili si taie scutirile la CASS. Cine nu va mai fi asigurat?
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului