Marcel Iures: "Octav este o poveste clara, minunata si frumoasa"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Marcel Iures: Octav este o poveste clara, minunata si frumoasa Marcel Iures: "Octav este o poveste clara, minunata si frumoasa"
de Redactia Manager la 03 Oct. 2017
Urmareste-ne pe Google News
filmul octavpremiera octavactori octav

Proiectia filmului Octav, de aseara, urmata de o conferinta de presa la ARCUB Gabroveni la care au participat o parte din actorii din distributia filmului in frunte cu Marcel Iures acompaniati de Blaco Giurato directorul de imagine si coscenaristul James Olivier, s-a dovedit a fi un bun prilej pentru cei peste o suta jurnalistii prezenti in sala sa discute despre specificul acestui film in contextul romanesc de astazi si sa aprofundeze mesajul pe care acest film doreste sa-l transmita catre publicul din tara si din strainatate.

Dupa vizionarea filmului a luat cuvantul directorul de imagine care a explicat ce a insemnat pentru el aceasta experienta cinematografica in Romania. „La Octav am gasit cea mai minunata echipa din toata cariera mea, adica profesionisti care isi iubesc munca si investesc pasiune. In Romania aveti o mare sansa astazi sa-i invatati pe ceilalti, repet sa invatati lumea cum se face cinematografia”, a subliniat directorul de imagine al filmului Blasco Giurato.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a explicat cum a luat nastere scenariul filmului.

„Am crescut cu foarte multi batrani in jurul meu si cumva acest contrast al timpului a ramas ceva aparte pentru mine. Am scris textul impreuna cu prietenul meu James Olivier, propunandu-i cumva sa exploram trecutul, sa ajungem la o evaluare a timpului. A fost de la bun inceput in scenariu aceasta motivatie a timpului. Nu este un film despre tatal meu. De la Marcel Iures a venit ideea sa-l joace pe tatal meu, sa umple personajul principal Octav cu ceva mai mult. A fost o discutie foarte deschisa si o provocare foarte interesanta”, a precizat regizorul Serge Ioan Celebidachi.


Marcel Iures a explicat la randul sau aceasta alegere pentru rolul sau. „L-am intrebat pe Serge cine este batranul si el mi-a spus ca oricine. Atunci o sa-l fac pe tatal tau, i-am spus eu. A fost alegerea mea. Machiajul a fost intr-adevar formidabil. Cine vede filmul se convinge usor de acest lucru. Nu in fiecare zi ai ocazia sa-l poti intruchipa pe marele muzician. Sa nu uitam ca Sergiu Celibidache nu a fost doar un erou al muzicii, dar si a unei intregi tari. E mare lucru sa dai viata unui astfel de personaj”, a explicat Marcel Iures.       

Pentru marele actor filmul „Octav este o poveste clara, minunata si frumoasa” care prin prezenta celor doi tineri in distributie, Alessiei Tofan si a lui Eric Aradits care au putin peste 10 ani, a oferit un grad mare de autenticitate peliculei. „In aceasta poveste se naste o familie temporara. Copiii sunt cei mai pretiosi in familia asta si trebuie sa tinem cont la maxim de ei. Ei nu au trucuri, nu se prefac ei sunt cinstiti. M-am inteles de minune cu Alessia, mai ales ca atunci cand ai talent te intelegi din plin”, a subliniat Marcel Iures.

Blasco Giurato l-a comparat pe Eric cu actorul Marcello Mastroianni. „Ca personalitate si actor, Eric este incredibil. De indata ce-si termina scenele devenea din nou copilul vesel care glumea, se juca. Iesea din pesonaj cu o usurinta incredibila. Actorii de obicei sunt foarte concentrati pe scena sunt putini care se intorc brusc in cotidian cu atata bucurie si naturalete.  Eu cred ca Eric va calca pe urmele marelui actor italian Marcello Mastroianni”, a subliniat directorul de imagine.

Actorul Ioan Andrei Ionescu, care este tatal lui Octav la tinerete, a povestit cum a ajuns sa se apropie de personajul sau din film. „Lumea aceasta nu are cum sa aiba raport decat cu sinele, cu noi care am fost candva copii si autenticitatea nu poate sa vina decat dintr-o parere personala. Emotiile pe care le am sunt emotiile ce le traiesc cand ma gandesc la tatal meu, modelul principal, tata fiind artist plastic, care a stat si la baza acestui rol de tata a lui Octav”, a precizat Ioan Andrei Ionescu

Cei doi tineri au fost intrebati de publicul din sala ce cred despre batranete. Alessia a mentionat ca ”batranetea este o etapa in care te simti putin mai melancolic cand iti aduci aminte de tineretea ta cand erai fericit si nu aveai griji”.

„Erai mai liber, puteai sa faci ce vrei, te gandeai asa cu fericire, dar si cu tristete la acelasi loc.  E un sentiment foarte puternic. Prima oara cand am auzit de Octav, am fost foarte curioasa. Mi-am zis: Cum adica un batran sa-si aduca aminte de copilarie lui? M-am gandit ca a innebunit, dar dupa am inteles ca el rememora cele mai dragi amintiri”, a povestit Alessia. Eric o povestit ca filmul i-a starnit o tristete, dar aceasta tristete s-a disipat atunci cand s-a confruntat cu anumite scene din film care l-au pus in dificultate si l-au facut sa inteleaga mai bine ce poate reprezenta batranetea.

Producatorul general al filmului, Adela Vrinceanu Celebidachi, a explicat ca filmul Octav este pentru spectatorii romani „o hrana pentru suflet”.

”Filmul va avea succes in Romania pentru ca este un film de calitate, cu imagine exceptionala si o muzica frumoasa. Am adunat valori de la Marcel Iures, Victor Rebengiuc la Vladimir Cosma care a compus coloana sonora care are peste 400 de filme in potofoliu. Avem un film care este oarecum atipic in peisajul romanesc, dar care se adreseaza sufletului. Este un film care reprezinta hrana pentru suflet. Cred ca toti romanii au nevoie de acest lucru. Avem nevoie sa vedem un film cu imagini frumoase si o Romanie frumoasa. Pentru publicul din afara ramane de vazut, dar in Romania mizam pe oamenii care au nevoie sa vada o Romanie frumoasa si au nevoie de inca niste motive pentru a simti din nou sentimentul de mandrie nationala”, a concluzionat producatorul general.

Conferinta de presa a filmului Octav este un eveniment realizat in parteneriat cu Primaria Capitalei, prin ARCUB.

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul „Octav”, ce va rula in cinematografele din tara incepand cu 6 octombrie 2017, este clasificat cu AG (Audienta Generala).

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmarit aici: https://youtu.be/pJ5EoVp0okw

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se gasesc si pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

Finantatori: Cinema City, OMD Romania, Mediaedgecia, Mediacom, Mindshare, Nestle, Zambeste Romania – powered by GSK, Orange, Procter and Gamble International Operations SA, Catena, eMAG, Timisoreana, Hochland, Boiron, Mars Romania, Terapia, Chio, NutLine, Carrefour Romania, Persil, La Strada, Philadelphia, Edenia, Corso, Media Trade Services, Provident Financial, Silva, Tymbark Maspex, Hornbach, Caroli, Noriel, Brico Dépôt, Pepsi, Toortitzi, Hervis Sport&Fashion, Engie, Metro Cash&Carry, BRD- Groupe Société Générale, Scandia Sibiu, Borsec, Praktiker, Ferratum, MediaVoice MT, Univer, Spoon Media, Raiffeisen Bank, Sendo, Frosta, Croco, Media Tour MV, Coseli, Sanador.

Partener media principal: Pro Cinema

Parteneri: Humanitas, Regiotrans, Carturesti, Muzeul Bucuresti, Diverta

Parteneri media: Europa FM, Evenimentul Zilei, Agerpres, Burda Romania, Revista Cariere, Romania Libera, Revista Tango, Revista Forbes, Blue Air Magazine, Revista Sinteza, Dilema Veche, Observator Cultural, Cotidianul, Suplimentul de Cultura, Historia, Q Magazine, Bucurestii Vechi si Noi, Literatura de azi, hotnews.ro, larevista.ro, cinema.ro, eva.ro, life.ro, blogatu.ro, ralucauluiteanu.eu, liternet.ro, romaniapozitiva.ro, sfatulparintilor.ro, roportal.ro, garbo.ro, catchy.ro, manager.ro, B-critic.ro, cinemarx.ro, movienews.ro, aarc.ro, cinefiluldeserviciu.ro, cinemator.ro, cinefan.ro, filme-carti.ro, a7arta.ro, pedagoteca.ro, lapunkt.ro, artout.ro, , nighton.ro, raftulcuidei.ro, europunkt.ro, iqool.ro, playu.ro, autentici.ro, stirifeldefel.ro, calendareevenimente.ro, idealmariaj.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x