India este una din tarile ce detine cele mai multe situri ce sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
India este una din tarile ce detine cele mai multe situri ce sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO din lume
India este una din tarile ce detine cele mai multe situri ce sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO din lume
de Redactia Manager la 01 Feb. 2023
Urmareste-ne pe Google News
situripatrimoniu mondialunesco

Este adevarat ca turismul ajuta la stimularea soft power al unei natiuni, pe masura ce o natiune devine mai puternica, iar lumea vrea sa stie mai multe despre aceasta natiune si este atrasa de ea.” – Narendra Modi – Prim-Ministru


Dupa declararea independentei, India a evoluat ca atractie turistica din mai multe motive. Ideea de calatorie s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Turisti din diferite tari au vizitat India pentru a asista la traditiile si mostenirea culturala incredibila a acesteia, factorii care au pus bazele sectorului turistic indian. In 2019, numarul total de calatori ce au vizitat India a fost de 17,91 milioane, dintre care 10,58 milioane au fost vizitatori straini, iar in 2021, un numar total de 7 milioane de calatori au vizitat India, dintre care 1,52 milioane erau straini.
 
Pandemia de Covid-19 a facut pe toata lumea sa tanjeasca dupa calatorii si explorarea unor locuri noi. Taj Mahal a devenit cel mai vizitat sit, urmat de Fortul Rosu si Qutub Minar, care au devenit al doilea si al treilea loc ca numar de vizitatori. Raportul Indian Tourism Statistics 2022 dezvaluie ca India a primit 677,63 milioane de vizite turistice interne in 2021. Procentul a crescut cu 11,05% de la 610,22 in 2020. Cele mai importante state ale Indiei, in ceea ce priveste vizitele interne, au fost: Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh si Karnataka.
 
Odata cu deschiderea granitelor internationale, India pare sa fi oferit o multitudine de oportunitati pentru calatorii si ratacitorii de toate natiile. Vizitatorii, in special tinerii din zilele noastre, exploreaza in siguranta natura si monumentele maiestuoase din India. De asemenea, reluarea zborurilor internationale au adus traficul international de pasageri pentru transportatorii indieni pe o traiectorie de crestere si, potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului, pana in prezent au fost inregistrate un total de 4,45 milioane de sosiri de turisti straini (FTA).
 
Sub presedintia G20 a Indiei, sectorul turismului indian va contribui cu 56 de miliarde de dolari SUA la PIB si va genera 140 de milioane de locuri de munca

 
Ministerul Turismului, in parteneriat cu Confederatia Industriei Indiene (CII), va organiza primul Summit Global al Turismului din New Delhi, in perioada 10-12 aprilie 2023, in care toate tarile membre G-20 vor fi invitat sa participe.
 
Oficialii ministerului turismului au subliniat modul in care G20 va fi principala zona a ministerului in 2023 pentru a stabili tara ca destinatie turistica cheie in timpul conducerii sale de-a lungul unui an.
 
Dl. Prashant Ranjan, director, Ministerul Turismului, a subliniat ca, la Summit-ul pentru investitori in turism, India va prezenta oportunitati de investitii si comert in diferite segmente ale turismului, cum ar fi parcuri tematice, turism de aventura si turism de wellness, turism de croaziera si ecoturism.
 
Guvernul Indiei a introdus mai multe scheme pentru a stimula turismul, inclusiv vizele electronice, dar si la intrarea in tara, masurile luate pentru imbunatatirea conexiunii de pe ultimul kilometru la destinatii turistice prin schema UDAN etc. In ultimii 8 ani au fost comandate 72 de aeroporturi noi de catre India, ducand numarul de aeroporturi la peste 140 aeroporturi. 
 
Ministerul Turismului a initiat infiintarea „Cluburilor de Turism YUVA” ca parte a sarbatorilor „Azadi ka Amrit Mahotsav”. Portalul Utsav a fost lansat pentru a prezenta festivaluri, evenimente si darshan-uri live in India pentru a promova diferite regiuni ale tarii ca destinatii turistice populare in intreaga lume, dar si mai multi pasi pentru a promova India ca destinatie turistica.

 
„Fie ca este vorba de integrare nationala sau de simtul datoriei civice, aceasta mostenire culturala a noastra actioneaza si ca o legatura. Aceasta este legatura puternica care leaga nu numai tara, ci si intreaga lume cu India.” – Narendra Modi-Prim-Ministru
 
India este una din tarile ce detine cele mai multe situri ce sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO din lume. Guvernul Indiei, sub conducerea prim-ministrului Narendra Modi, a observant ca mostenirea culturala este poate cea mai puternica legatura pe care o formeaza India si poporul ei si, in esenta, ea intinereste si reintareste aceste legaturi.
 
In ultimii ani, guvernul Indiei lucreaza la re-dezvoltarea siturilor culturale si de patrimoniu din India. Magnificul templu Somnath, care a fost distrus de mai multe ori de invadatorii straini, a fost reconstruit in 1995 si apoi reamenajat la scara masiva de catre guvern. Alte asemenea initiative importante sunt: inaugurarea Coridorului Kashi Vishwanath (o oportunitate de a transforma Dhamul sacru intr-un mod fara precedent), Proiectul Mahakal Lok Corridor din Ujjain, Madhya Pradesh (cel mai ambitios si fundamental), dar si transformarea Char Dham Pariyojana. Lucrarile au inceput in decembrie 2016 si isi propune sa se extinda la 900 km de autostrazi ce leaga toate cele 4 Dham-uri: Gangotri, Yamunotri, Badrinath si Kedarnath.
 
Reconstructia lui Shri Ram Janamabhoomi din Ayodhya, in prezent in curs de constructie a templului Ram din Ayodhya, continua sa ghideze omenirea timp de veacuri. Dupa construirea templului, nu numai oamenii din India, ci si strainii care viziteaza India, vor dori, fara indoiala, sa viziteze Ayodhya.
 
Indienii au incredere neclintita in idol si statut. Acesta este motivul pentru care statui inalte ale unor mari oameni si lideri religiosi sunt ridicate in toata tara pentru a introduce generatiei urmatoare valorile mostenirii culturale si religioase.
 
Statuia Unitatii este cea mai inalta statuie din lume, cu o inaltime de 182 de metri, situata langa Kevadia, in statul Gujarat, India. Il infatiseaza pe omul de stat indian si activistul pentru independenta, Vallabhbhai Patel, care a fost primul Viceprim-Ministru si Ministru de Interne al Indiei independente.  O „Statuie a egalitatii” de aproximativ 66 de metri inaltime, care il comemoreaza pe Sri Ramanujacharya, cel care a promovat ideea egalitatii in toti.
 
In noiembrie 2022, Prim-Ministrul Narendra Modi a dezvaluit o statuie de bronz de aproximativ 33 de metri inaltime, cea a lui Sri Nadaprabhu Kempegowda in Bengaluru. „Statuia Prosperitatii” este facuta pentru a comemora contributia lui Nadaprabhu Kempegowda, care este fondatorul Bengaluru.
 
Guvernul indian a dezvaluit planuri de a ilumina mai multe sit-uri istorice ale capitalei folosind energia solara. Printre cele sase locuri pentru care vor fi instalate noi centrale solare se numara Qutub Minar din secolul al XIII-lea, Fortul Rosu din gresie rosie din secolul al XVII-lea si Mormantul Humayun din secolul al XVI-lea.
 
In catunul Modhera din Gujarat, care a fost numit prima comunitate din natiune alimentata cu energie solara 24 de ore pe zi, Prim-Ministrul Narendra Modi a dezvaluit un ecran de proiectie 3D de lumina si sunet la Surya Mandir, care acum este primul sit de patrimoniu al Indiei alimentat in intregime cu energie solara. Guvernul Indiei planuieste, de asemenea, sa dezvolte Templul Soarelui Konarak in „Orasul Soarelui”.
 
Detinerea Presedintiei G20, un fundal major al Guvernului Indiei, intentioneaza sa lanseze o campanie globala pentru a recastiga impulsul pierdut al turismului. Initiativa „Viziteaza India 2023” va pozitiona si va consolida pozitia Indiei ca destinatie de 365 de zile. Campania ”Vizitati India 2023” va utiliza platforma G-20 in peste 200 de intalniri, evenimente si conferinte programate in peste 50 de destinatii din tara.
 
Prim-Ministrul Narendra Modi a mentionat cea mai lunga croaziera fluviala din lume-MV Ganga Vilas intre Varanasi si Dibrugarh. MV Ganga Vilas isi va incepe calatoria din Varanasi in Uttar Pradesh si va parcurge aproximativ 3.200 km in 51 de zile pentru a ajunge la Dibrugarh in Assam prin Bangladesh, traversand 27 de sisteme fluviale din India si Bangladesh. MV Ganga Vilas are trei punti, 18 apartamente la bord cu o capacitate de 36 de turisti, avand toate facilitatile de lux. Calatoria inaugurala va avea 32 de turisti din Elvetia care se inscriu pe toata durata calatoriei. Croaziera MV Ganga Vilas este organizata pentru a scoate in evidenta tot ce este mai bun din tara si a fi prezentat lumii. Croaziera de 51 de zile este planificata cu vizite in 50 de locuri turistice, inclusiv sit-uri din Patrimoniul Mondial, parcuri nationale, Ghats fluviali si orase mari precum Patna in Bihar, Sahibganj in Jharkhand, Kolkata in Bengalul de Vest, Dhaka in Bangladesh si Guwahati in Assam. Calatoria le va oferi turistilor ocazia de a porni intr-o calatorie experientiala si de a se rasfata in arta, cultura, istoria si spiritualitatea Indiei si Bangladeshului. In conformitate cu efortul PM de a stimula turismul de croaziera fluviala, potentialul urias neexploatat al croazierelor fluviale va fi deblocat odata cu lansarea acestui serviciu si va anunta o noua era a turismului de croaziera fluviala pentru India.
 
India este un taram al culturii, mostenirii si spiritualitatii, fiecare stat avand propriile sale oferte turistice unice in lume. Presedintia G-20 a Indiei din decembrie 2022 pana in noiembrie 2023 va ajuta sectorul turistic al Indiei sa evidentieze ofertele turistice ale tarii si sa impartaseasca povestile noastre de succes in turism la nivel global.
 
Ambasada Indiei in Romania sprijina companiile si organizatiile interesate in dezvoltarea relatiilor comerciale sau de investitii dintre India si Romania.
 
 “Vizitati India 2023”        ” Incredible India”
 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x