Cum sa aveti succes in afaceri
Cum sa prindeti
pestii cei mari?
Raspunsul e simplu si nu are nicio legatura cu
lantul slabiciunilor (sa cunosti pe cineva, care cunoaste pe cineva, care, la randul lui, cunoaste pe altcineva din interiorul organizatiei clientului): oferiti-va serviciile gratuit sau in schimbul unui pret simbolic.
Este incredibil cat de eficienta se poate dovedi aceasta tehnica de afaceri (si la fel de incredibil cat de multi o ignora)!
De ce majoritatea marilor clienti o accepta?
1. In general, pentru ca nu au nimic de pierdut.
Totusi, uneori este necesar ca ei sa investeasca ceva timp pentru a se intalni cu dvs., pentru a va cunoaste si pentru a va explica problema pe care si-o doresc rezolvata. Ca sa-i convingeti ca meritati acest minim efort din partea lor, prezentati-le proiectele dvs. si ideile dvs. de afaceri anterioare solutionate cu succes.
2.
Marii clienti vor cat mai multe surse pentru acelasi produs sau serviciu. Pentru ca nimanui nu-i convine situatia de a fi dependent de un singur furnizor.
3.
Pentru marii clienti nu exista o alta varianta mai sigura si mai ieftina ca sa se convinga ca pot face afaceri reusite cu dvs..
De ce este profitabila aceasta tehnica de afaceri pentru dvs.?
Marii clienti reprezinta calea cea mai
sigura pentru dezvoltarea in domeniu de afaceri. Atentie insa, nu ajungeti sa depindeti de un singur mare client.
Pastrati-va mica dvs. clientela si, imediat ce ati inhatat un peste gras, pescuiti-l pe al doilea.
Cele mai bune afaceri se incheie cu cele mai bune contracte!
Evitati procesele, economisiti salariul unui jurist si reduceti cele 24 de ore, minim, necesare pentru redactarea unui contract la doar 3 minute! Cu doar 2,75 lei per contract!
Convingeti-va chiar ACUM!
Iata cum sa procedati pentru a obtine acel mic proiect de la potentialul client:
1.
Identificati exact persoana care este responsabila de produsele sau serviciile pe care le oferiti.
2.
Transmiteti-i o corespondenta prin fax sau prin posta (e-mail-ul poate fi mult mai usor ignorat), in care va exprimati intentia de a-i oferi serviciile sau produsele dvs. gratuit. Nu uitati sa oferiti aici cat mai multe informatii din afaceri care sa demonstreze capacitatea dvs. de a face fata cu succes standardelor de calitate solicitate de client.
3.
Ulterior, telefonati persoanei de contact si solicitati-i o intrevedere.
Explicati-i toate avantajele afacerii de care se va bucura lucrand cu dvs.. Nu este vorba despre celebru “mic” comision care deschide orice usa, ci despre promptitudinea cu care va deserviti clientii, flexibilitatea de care dati dovada atunci cand va onorati comenzile, garantiile pe care le oferiti etc..
Bineinteles, exista riscul ca, in ciuda faptului ca v-ati achitat mai mult decat onorabil obligatiile fata de marele dvs. client, acesta sa nu faca in viitorul apropiat afaceri cu dvs. si sa nu obtineti curand profituri de pe urma lui.
Linistiti-va, deja sunteti in castig:
1.
Acum stiti cum sa deschideti usa marilor clienti. Iar experienta aceasta valoreaza enorm.
2.
Pastrand legatura cu clientul (un telefon sau un e-mail o data la trei sau patru luni este suficient), aveti sanse foarte mari sa obtineti un contract substantial in viitor.
3.
Solicitati clientului o marturie scrisa referitoare la calitatea prestatiei dvs. sau a produselor pe care i le-ati pus la dispozitie.
Aceasta declaratie este aur curat! Cu ea puteti oricand lua ochii unui mic client sau a unuia foarte mare.
4.
Rugati-va clientul sa va recomande unui alt client. Macar atat poate sa faca, mai ales ca, intrun fel, va este chiar dator.
Incercati sa puneti in practica aceasta strategie de afaceri. Oamenii de afaceri spun ca in peste 50% din situatii da rezultate.
Mai multe articole despre acest subiect gasiti in sectiunea: Cum sa pornesti afaceri
Ultimele NOUTATI
Marcel Ciolacu prevesteste concedieri la stat: Sistemul nu mai poate fi ''incarcat'' cu salariati. Daca mai intindem elasticul, se rupe
Creste puternic numarul firmelor romanesti care intra in insolventa. Peste 7.000 de companii au pus deja lacatul pe usa!
Raport oficial INS - Salariul mediu in Romania este de 5.328 de lei!
Salarii prea mici la privat! 2 din 10 angajati muncesc pe salariul minim. Sindicatele cer majorari salariale, cu acesti bani nu poti sa traiesti decent!
Partenerii nostri
Telemunca pentru o firma din Romania. Ce obligatii are angajatorul roman?
Cele mai noi MODIFICARI din legislatia muncii - explicate pas cu pas, de specialisti
Cyberlaw Elements: Provocari juridice generate de revolutia tehnologica, explicate pe larg
ANAF explica: Cand sunt impozitati banii primiti in plic la nunta. Taxa este de 70%!
Te-ar putea interesa si