Cea mai noua si banoasa escrocherie: detaliul care te face sa pici rapid in plasa hotilor, totul se intampla la telefon sau pe email
fraudaescrocherieinvestitiiasf
Escrocii nu mai contenesc in a dezvolta noi si noi metode prin care sa faca rost de bani ilegal, pacalind oamenii creduli si dornici la randul lor de prosperitate.
Promitanu-le posibilitatea unor investitii profitabile, escrocii conteacteaza telefonic sau prin email diferite persoane, carora le solicita plata unor sume de bani.
Faptul ca traversam o criza a costului vietii si tot mai multi oameni intampina dificultati financiare, promisiunea unor investitii profitabile reprezinta detaliul ce-i face pe multi sa pice usor in plasa infractorilor versati.
Autoritatea de Supraveghere financiara lanseaza un semnal de alarma in aceasta directie:
"Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia asupra acestui spatiu public, persoane care pretind ca sunt reprezentate ai Autoritatii si care contacteaza cetatenii fie prin email, fie telefonic, oferind recomandari de investitii si solicitand, in acelasi timp, plata unor sume de bani.
Daca ati fost contactati de astfel de persoane trebuie sa stiti ca Autoritatea de Supraveghere Financiara nu initiaza astfel de demersuri nici prin email, nici telefonic, nu ofera sfaturi de investitii, nu solicita sume de bani si nici date cu caracter personal.
Pentru a va proteja astfel de initiative frauduloase trebuie sa abordati cu precautie orice telefon sau e-mail pe care-l primiti si sa verificati toate adresele de la care ati fost contactati.
Trebuie sa stiti ca cei care va ingrijesc apeleaza la astfel de metode ilegale pot clona website-ul ASF si pot altera informatiile originale. Website-urile nou create pot fi convingatoare, deoarece contin elemente de identitate vizuala similare cu cele reale si includ foarte multe link-uri si informatii de contact copiate de pe website-ul oficial al Autoritatii.
Pentru a va asigura ca un site este autentic, verificati adresa (URL) care apare in bara de adrese din partea de sus a paginii web. Adresa URL a site-ului oficial al ASF este: https://asfromania.ro/", a transmis institutia.
Cum depistati daca ati fost contactat in mod fraudulos:
-
de obicei, apelurile telefonice primite sunt de la un numar de telefon mobil care apartine altui stat;
-
adresa de email este a unui cont de tip Hotmail, Yahoo, Gmail etc.;
-
de multe ori comunicarile in scris contin greseli gramaticale sau de ortografie;
-
adresa website-ului si/sau denumirea contului de retea sociala pot contine mici schimbari fata de cele oficiale, ca de exemplu semne de punctuatie suplimentare.
Retineti ca terminatia adreselor de email apartinand angajatilor ASF este @asfromania.ro, iar conturile oficiale de social media ale ASF sunt:
Foto: freepik.com