Totodata, s-ar putea ca, odata ce te-ai angajat, parintii sa nu iti mai trimita saptamanal pachete, iar daca ai ales sa nu mai continui cu un master, la plata chiriei, a utilitatilor si a mancarii se adauga si abonamentele de transport fara reducere.
Cu toate acestea, poti sa cheltui mai putin, daca esti strategic si profiti de mai multe oferte. Despre cum sa cheltui mai putini bani intr-un oras mare vom scrie in randurile care urmeaza. Desigur, acestea sunt doar recomandari generale, de care poti sau nu sa tii cont:
In loc sa alegi de fiecare data magazinele de la colÈ›ul blocului, cu preÈ›uri mai ridicate, în general, fata de ale marilor supermarketuri, mai bine încerci sa îÈ›i faci o lista saptamanala cu ceea ce ai nevoie si sa mergi la un retailer de produse alimentare. Totodata, negociaza la job bonusurile extrsalariale si insista sa primesti bonuri de masa.
Acestea pot fi folosite nu numai la plata pranzului la cantina sau la restaurantul din incinta locului de munca, ci si la cumparaturi, pentru produse cu specific alimentar. In plus, acestea nu mai sunt sub forma unor tichete, ci intreaga suma este incarcata pe un card, astfel incat sa iti fie usor sa il folosesti ori de cate ori ai nevoie.
La un click distanta, iti poti comanda online orice, iar acest „orice” chiar nu este o exagerare. De foarte multe ori, exista perioade de reduceri substantiale, de pâna la 70%, in general la final de ianuarie si in a doua jumatate a verii, la final de iulie, inceput de august. Totodata, poti cumpara haine in extrasezon, la preturi modice.
Marii furnizori online au si acele perioade de „Black Friday”, de care poti profita. In privinta pieselor vestimentare, mai exista si varianta second hand, unde poti gasi chiar si haine apartinând unor branduri celebre, deloc uzate. In contextul actual, evita asemenea achizitii, iar daca ajungi sa cumperi haine dintr-un SH, neaparat spala-le in prealabil cu dezinfectant si cu detergent, la o temperatura ridicata. Mai exista si varianta free cycle, un agregator in cadrul caruia oamenii doneaza ceea ce nu mai folosesc, de la vesela, electrocasnice, haine si piese de mobilier.
Mai ales dupa perioada de izolare si munca de acasa, ar fi pacat sa locuiesti intr-un oras mare, multicultural si cosmopolit si sa nu profiti de evenimentele gratuite, mult mai restranse in aceasta perioada si, in general, desfasurate in aer liber. Fie ca e vorba de o proiectie de film, un concert, o piesa de teatru, nu rata astfel de ocazii. Daca nu ai un buget alocat pentru astfel de cheltuieli, inscrie-te ca voluntar si poti avea acces gratuit la toate acestea. In plus, pe retelele de socializare exista grupuri in cadrul carora participantii subliniaza evenimentele cu acces liber.
Un oras mare inseamna, automat, multe oportunitati si modalitati, de multe ori gratuite, de petrecere a timpului liber. Profita din plin de toate acestea, incercand sa iti gestionezi eficient bugetul.
Sursa foto:Pexels.com
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii