IFC are un nou manager regional pentru Europa Centrala si de Sud-Est
manager ifc eceinvestitii ifcbanca mondialamanager regional ifcary naim
International Finance Corporation (IFC) l-a numit pe Ary Naim in functia de manager regional pentru Europa Centrala si de Sud-Est, cu sediul la Belgrad, urmand sa coordoneze operatiunile din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia si Slovenia.
Ary Naim preia functia de la Thomas Lubeck, numit manager pentru servicii de consultanta pentru PPP in regiunea Asia-Pacific, cu sediul la Singapore.
Cetatean francez, cu experienta temeinica in domeniul bancar, Ary Naim lucreaza la IFC de 17 ani. S-a alaturat echipei in 2003 in Maroc, mai intai ca specialist in finantare, apoi s-a relocat la Washington in 2005 in cadrul Grupului de Institutii Financiare al IFC.
In 2010, a preluat functia de reprezentant al IFC pentru Republica Dominicana si Haiti, coordonand eforturile de reconstructie de dupa cutremurul din 2010. In ultimii sase ani, Ary Naim a fost manager de tara al IFC in Mexic.
"Pe masura ce incep sa iasa treptat din actuala criza cauzata de pandemia de COVID-19, cu finantele publice supuse unor constrangeri severe, tarile lumii trebuie sa-si reporneasca economiile si sa reinceapa sa creeze locuri de munca. Niciodata nu a fost atat de important si de urgent ca acum sa atragem investitii private noi", a declarat Ary Naim.
Potrivit acestuia, vestea buna este ca tarile din Europa Centrala si de Sud-Est pot foarte bine sa-si valorifice economia digitala, regionalizarea lanturilor valorice globale de importanta vitala care se va produce curand, precum si nevoia unei cresteri incluzive mai sustenabile, care se va manifesta si in viitor.
In acest scop, regiunea trebuie sa-si imbunatateasca mediul de afaceri, trebuie sa infiinteze noi parteneriate public-private, trebuie sa adopte tehnologiile disruptive si sa creeze noi piete.
IFC detine o serie de atuuri unice pe care este hotarata sa le valorifice si in virtutea carora poate veni in sprijinul guvernelor si companiilor de oriunde.
In ianuarie 2020, portofoliul de investitii angajate de IFC in Europa Centrala si de Sud-Est era de 2,6 miliarde de dolari americani in mai multe sectoare, inclusiv piete financiare, infrastructura, TIC, productie, servicii si invatamant.
Aceasta cifra include si suma de 575 milioane de dolari mobilizata de la diverse institutii partenere.
IFC - organizatie-sora a Bancii Mondiale si membra a Grupului Bancii Mondiale - este prezenta in peste 100 de tari si este cea mai mare institutie globala de dezvoltare, concentrata pe sectorul privat din pietele emergente.
Citeste si:
Cum poate fi reabilitata o companie care risca sa fie exclusa de la o licitatie
In anul fiscal 2019, IFC a investit peste 19 miliarde de dolari americani in societati private si institutii financiare din tarile aflate in curs de dezvoltare, valorificand capacitatile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea saraciei extreme si pentru a sustine prosperitatea comuna.