Bugetarii sunt considerati adesea cei mai avantajati salariati din Romania, lefurile lor depasindu-le de multe ori pe cele din mediul privat. Potrivit Economedia, Curtea Constitutionala de Conturi (CCR) este una dintre institutiile care isi plateste cel mai bine angajatii, cei din structurile de conducere incasand anual sume de peste 300.000 de lei.
Cel mai bun exemplu in acest sens este chiar Mihai Busuioc, presedintele Curtii de Conturi, care a incasat pe parcursul anului trecut nu mai putin de 335.832 de lei. Acelasi salariu a fost raportat atat pentru anul 2021, cat si pentru anul 2020. In plus, potrivit declaratiei de avere, Mihai Busuioc nu este deloc un om sarac, avand pe numele sau un teren intravilan in localitatea Corbeanca, un apartament in Bucuresti si o masina marca BMW.
Asta nu este tot insa, Mihai Busuioc avand pe numele sau deschise si zece conturi bancare. In anul 2022, Busuioc isi deschidea un cont la Bank of America in care a depus 110.775 de dolari. Tot in 2022 a fost deschis si un fond de investitii la Raiffeisen Bank, in valoare de 51.507 euro. Cu doi ani in urma, Busuioc isi deschidea un alt cont la Raiffeisen Bank, unde depunea aproape 223.000 de dolari.
Mai departe, Vasile Cosmin Nicula, vicepresedinte al Curtii de Conturi, a incasat pe parcursul anului trecut un venit de 324.156 de lei, la fel ca in anul precedent. Ilie Sarbu, tot vicepresedinte al CCR, a castigat anul trecut 325.130 de lei, cu aproape 5.000 de lei in plus in comparatie cu anul anterior. In plus, Ilie Sarbu a mai incasat in 2022 o pensie de aproape 52.000 de lei de la Senat si o pensie normala de 72.012 lei.
Lucian Dan Vladescu, presedintele Autoritatii de Audit la Curtea de Conturi, a fost rasplatit in 2022 pentru munca sa cu un venit de 324.156 de lei, la fel ca in anul precedent. In cele din urma, Florin Tunaru, vicepresedinte al aceleiasi autoritati, a incasat in 2022 un venit de 321.240 de lei.
Te-ar putea interesa si: Iti intra mai putin de 8.000 de lei lunar in casa? Statul te ajuta cu 1.500 de lei
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea