Primele trei luni ale anului s-au dovedit a nu fi prea bune pentru multe firme din Romania, un numar considerabil de companii intrand in insolventa in acest prim trimestru. Potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate in insolventa in perioada ianurie - martie a ajuns la 1.644.
Contextul economic pe care il traverseaza tara noastra in aceasta perioada nu este unul deloc bun, crizele provocate mai intai de pandemia de coronavirus si mai apoi de razboiul inceput de Rusia in Ucraina vecina afectand o serie intreaga de afaceri din domenii diverse de activitate. Astfel, numarul firmelor intrate in insolventa a continuat sa creasca si in acest prim trimestru al anului 2023.
Conform analizei publicate de Oficiul National al Registrului Comertului, numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa in primele trei luni ale anului a crescut cu 2.11% in raport cu aceeasi perioada a anului anterior. Cele mai multe firme si PFA-uri intrate in insolventa in primul trimestru din 2023 sunt din Bucuresti. Mai exact, vorbim despre 365 de firme, un numar in crestere cu aproape 30% in comparatie cu perioada similara din 2022.
Mai departe, ierarhia judetelor care au dat cele mai multe insolvente in primele trei luni ale anului continua cu Bihor cu 120 de insolvente, Cluj-Napoca cu 99 de insolvente, Iasi cu 87 de insolvente, respectiv cu Timis cu 64 de insolvente. Cele mai putine insolvente au fost raportate in Calarasi, judet in care s-au oficializat doar 2 insolvente.
Tinand cont de domeniul de activitate al acestor firme si persoane fizice autorizate intrate in insolventa, cele mai multe insolvente au fost inregistrate in comertul cu ridicata, comertul cu amanuntul, repararea autovehiculelor si a motocicletelor (467), constructii (307), respectiv in industria prelucratoare (190).
Ultimele NOUTATI
Piata imobiliara, la un pas sa repete criza din 2008. Creditele ipotecare s-au prabusit, romanii nu se mai arunca sa isi cumpere case pe 30 de ani
Ghid oficial pentru schimbarea furnizorului de energie - documente necesare, pasi de urmat
Case mai ieftine si facturi mai mici. Planul UE pentru locuinte mai accesibile si sustenabile
Plafonarea tarifelor pentru politele RCA a fost eliminata. Ce cresteri sunt asteptate
Partenerii nostri
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
CCC pentru tatal necasatorit - procedura si reglementari cheie
Ce software de gestiune sa alegi pentru restaurant in functie de specificul locatiei
Dividende interimare: Atentie la modificarea cotei de impozit pentru sumele neachitate!
Prescriptia obligatiilor fiscale: Cand se prescrie anul 2019
Te-ar putea interesa si