Primele trei luni ale anului s-au dovedit a nu fi prea bune pentru multe firme din Romania, un numar considerabil de companii intrand in insolventa in acest prim trimestru. Potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate in insolventa in perioada ianurie - martie a ajuns la 1.644.
Contextul economic pe care il traverseaza tara noastra in aceasta perioada nu este unul deloc bun, crizele provocate mai intai de pandemia de coronavirus si mai apoi de razboiul inceput de Rusia in Ucraina vecina afectand o serie intreaga de afaceri din domenii diverse de activitate. Astfel, numarul firmelor intrate in insolventa a continuat sa creasca si in acest prim trimestru al anului 2023.
Conform analizei publicate de Oficiul National al Registrului Comertului, numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa in primele trei luni ale anului a crescut cu 2.11% in raport cu aceeasi perioada a anului anterior. Cele mai multe firme si PFA-uri intrate in insolventa in primul trimestru din 2023 sunt din Bucuresti. Mai exact, vorbim despre 365 de firme, un numar in crestere cu aproape 30% in comparatie cu perioada similara din 2022.
Mai departe, ierarhia judetelor care au dat cele mai multe insolvente in primele trei luni ale anului continua cu Bihor cu 120 de insolvente, Cluj-Napoca cu 99 de insolvente, Iasi cu 87 de insolvente, respectiv cu Timis cu 64 de insolvente. Cele mai putine insolvente au fost raportate in Calarasi, judet in care s-au oficializat doar 2 insolvente.
Tinand cont de domeniul de activitate al acestor firme si persoane fizice autorizate intrate in insolventa, cele mai multe insolvente au fost inregistrate in comertul cu ridicata, comertul cu amanuntul, repararea autovehiculelor si a motocicletelor (467), constructii (307), respectiv in industria prelucratoare (190).
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea