Protectia Consumatorilor ne invat cum sa nu fim pacaliti de promotii false: ce trebuie sa faci, cum verifici pretul
promotiireduceriprotectia consumatorului
Perioadele de reduceri sunt asteptate cu sufltul la gura de multi romani, mai ales in aceasta criza a costului vietii, cand oamenii se orienteaza dupa pretul cel mai mic.
Desi exista si promotii reale, trebuie sa fii atent cand vezi o eticheta cu pret redus, fiindca in peroadele de reduceri multi comercianti pot incerca sa profite de neatentia sau lipsa de informare a consumatorilor.
Cum sa te protejezi in fata promotiilor false
"Este recomandat sa verificati preturile prin consultarea site-urilor care afiseaza preturi comparative pentru acelasi produs, practica ce a dus la imbunatatirea constanta a modalitatilor de prezentare a preturilor si reducerilor de catre magazinele online. Pentru cumparaturi avantajoase in perioada ofertelor, cititi cu atentie caracteristicile produsului si verificati daca acesta corespunde cu adevarat dorintelor si nevoilor dvs.
In cazul in care comandati online, verificati, inainte de a trimite comanda, daca pretul fiecarui produs din cosul de cumparaturi este acelasi cu pretul redus indicat atunci cand ati ales produsul. Daca aveti nelamuriri, contactati comerciantul prin telefon pentru a cere informatii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vanzare sau a conditiilor de livrare. Modul in care comerciantul raspunde la aceste intrebari va poate oferi indicii asupra seriozitatii vanzatorului.
Recomand consumatorilor sa citeasca recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului. Acesta este obligat sa ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele si sa garanteze faptul ca recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achizitionat efectiv produsul.
In plus, pentru contractele incheiate pe pietele online (de intermediere vanzari intre comercianti si consumatori), consumatorul trebuie sa stie ca orice furnizor de piata online (proprietarul website-ului de intermediere) este obligat sa furnizeze o serie de informatii intr-o sectiune specifica a interfetei online, care este direct si usor accesibila de pe pagina unde sunt prezentate ofertele", a explicat a directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.
Foto: freepik.com