Revolutie fiscala cu puscarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Revolutie fiscala cu puscarie Revolutie fiscala cu puscarie
de Ion Dan Trestieni la 11 Dec. 2017
Urmareste-ne pe Google News
revolutie fiscalapuscariedragneatudoseromaniarusiaconsiliul de programare economicacsp

Cristian Hostiuc demonstreaza ca incepand cu 1 ianuarie 2018, patronii a 300.000 firme autohtone mici si mijlocii vor avea mari dificultati. Fie vor reduce salariul la cat pot sa plateasca, fie vor da oameni afara fie isi vor inchide afacerea. Peste tot sistemul lumineaza spectrul puscariei

Unul din scenariile europene este Europa cu Doua Viteze. Si unul dintre scenariile acestui scenariu este ca Europa de Viteza a Doua – tarile din Centrul si Estul Europei – sa reintre sub influenta Rusiei. Se considera ca ele sunt mai aproape cultural de rusi decat de occidentali. Unele tari au intrat deja, puternic, sub aripa protectoare a locuitorilor stepei : ungurii si polonezii, in mod special.
 
Guvernarea PSD-ALDE-UDMR imbratiseaza mult acest scenariu si face tot ce poate ca sa le reaminteasca romanilor de zilele in care aveau stapani -PCR si Securitatea – se temeau, si se bucurau daca nu erau incarcerati si aveau o bucata de paine pe masa. Acesti romani cu “frica de Stat” nu aveau tupeul sa-i faca hoti pe conducatori, sa strige “Doua fire, Doua paie, Dragnea du-te la parnaie !” si alte “golanisme “ de acest gen.
 
Cum poate guvernarea PSD-ALDE-UDMR sa pregateasca tara pentru operatia “Rusia “ ? Introducand rand pe rand reguli, legi si institutii care sa demonstreze ca regimul comunist nu numai ca este viabil, dar este cel mai de dorit pentru bunastarea cetatenilor.
 
Acest lucru il demonstreaza remarcabil Cristian Hostiuc, Director editorial la Ziarul Financiar : “PSD vrea sa curete tot businessul privat romanesc: pentru ca nu vor avea bani suficienti si pentru plata contributiilor, ca sa nu intre la puscarie, patronii romani vor reduce salariile, vor da afara sau isi vor inchide afacerea si se vor angaja la stat. In joc sunt 157.798 de angajatori cu 2 milioane de angajati”, 10.12.2017, ZF.
 
El demonstreaza ca ne paste “ o revolutie fiscala cu inchisoare.”.
Iata ce spune Cristian Hostiuc :
 
“Guvernul PSD/ALDE, condus acum de premierul Mihai Tudose, este la un pas sa curete tot businessul privat romanesc. Nu businessul multinationalelor si nici businessul companiilor de stat, ci businessul celor care se chinuie sa-si faca un loc intre cei mari.
În acest an, 2017, cu cea mai mare crestere economica din Europa, guvernul PSD si ALDE, partid care se considera liberal, a pus pe masa patru masuri fiscale: 1. split TVA, respectiv blocarea banilor de TVA intr-un cont special; 2. trecerea contributiilor sociale din sarcina companiei in sarcina angajatului; 3. schimbarea legislatiei muncii si introducerea pontajului; 4. pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care nu retin si nu platesc contributiile si impozitele in contul angajatilor.
Daca ar fi sa ne luam dupa datele prezentate de Ministerul Finantelor,in acest moment, 157.798 de angajatori care au restante la contributiile sociale – pensii, sanatate si somaj – sunt pasibili cu inchisoarea.
Aceste companii plateau salarii la 2,076097 milioane de angajati. Dintre acestea 155.102 au capital privat, iar 2.696 au capital de stat sau majoritar de stat.
Cei mai mari datornici sunt companiile de stat.
Deci atentie, de la 1 ianuarie, cei care sunteti administratori sau directori generali si va regasiti pe aceasta lista sunteti pasibili cu inchisoarea. 
Guvernul PSD/ALDE spune: Evaziunea fiscala este mare si noi avem nevoie de bani la buget pentru ca am marit salariile la bugetari (cresterea salariala la stat este mai mare decat in sectorul privat, desi sectorul privat este principalul contributor la bugetul de stat), avem nevoie de bani pentru investitii, pentru spitale, drumuri, sosele, scoli (nu mai conteaza ca investitiile facute de guvernul PSD sunt la minim de 15 ani), avem nevoie de bani pentru a sustine capitalismul de stat, respectiv tot ce inseamna firmele si oamenii care roiesc in jurul bugetului de stat.
De partea cealalta, desi economia Romaniei a crescut cu 8,6% la 9 luni, tensiunile din business sunt extrem de ridicate: termenele de plata sunt in continuare la 90-120 de zile, incidentele de plata raportate la BNR nu au scazut deloc, creditele furnizor (companiile dau marfa in speranta ca isi vor primi banii candva) depasesc creditele bancare, iar numarul de companii mici si mijlocii scade, Romania fiind pe ultimul loc in Europa, daca nu chiar pe ultimul.
Pe hartie, companiile arata bine.in realitate, cele mai multe companii se confrunta cu un mare deficit de lichiditate pentru ca isi incaseaza foarte, foarte greu banii.
Unde sunt banii: la companiile mari, care sunt multinationalele sau firmele de stat, ce detin monopoluri - Hidroelectrica, Electrica, Loteria etc.
Din 660.000 de companii din Romania, 600.000 au intre 1 si 9 angajati. Dintre acestea, probabil ca pentru 200.000-300.000 a sta in business este mai mult un cosmar.
În fiecare zi se lupta pentru incasarea banilor, pentru recuperarea restantelor, pentru plata salariilor, pentru plata contributiilor sociale, pentru plata TVA, pentru plata impozitului pe salarii etc.
Cand esti companie mica sau mijlocie stai la usa celor mari ca sa-ti arunce un contract.In cazul cel mai fericit,iti incasezi banii peste 3-6 luni.
Pentru multe companii din cele 150.000, neplata contributiilor la timp poate nu se face din rea vointa, ci din faptul ca nu au cash in momentul in care trebuie sa plateasca salariile angajatilor. si atunci platesc salariile nete. Daca mai au bani platesc creditele la banca, platesc furnizorii la care au restante de 6 luni si care ameninta cu insolventa si,in final, platesc TVA si contributiile sociale, cu tot cu penalizari.
 
Prin ceea ce propune Ministerul Finantelor in mandatul guvernului PSD/ALDE, neplata contributiilor sociale in momentul in care se platesc salariile se sanctioneaza cu inchisoarea.
Ce pot sa faca patronii in acel moment daca nu au bani suficienti si pentru salariul net si pentru contributii? Fie reduc salariul la cat pot sa plateasca, fie dau oameni afara, fie inchid businessul.
Nu prea exista alte solutii, asta daca nu vrei sa mergi la puscarie.
Pana acum, puteai gasi intelegere daca plateai salariul net, dar contributiile sociale si impozitul pe salariu il plateai mai incolo demonstrand ca ai avut de plata o rata la banca, care era mai urgenta, fiind deja in restante. Daca plateai contributiile mai incolo, cu tot cu penalizari, scapai de acuzatia de evaziune fiscala. Acum nu mai scapi.
De la 1 ianuarie, daca va intra in vigoare split TVA si puscaria pentru neplata contributiilor sociale, economia Romaniei va inregistra un soc care nu se va vedea imediat, ci pe masura ce se vor epuiza banii din contul companiilor, vor creste termenele de plata, se vor inregistra din nou restante la banci si se va opri robinetul bancar, care si asa este extrem de strans.
Foarte multa lume nu intelege pe ce se bazeaza aceasta crestere economica record din Romania: pe creditul furnizor, care a inlocuit creditul bancar si care,in final, poate sa darame un intreg lant de business daca cineva, pe lant, nu-si plateste datoriile.
Pe firmele de stat, care au cele mai mari datorii la buget, nimeni nu le va inchide si nu le va scoate din joc.
Mai greu va fi pentru companiile private romanesti sa reziste cu aceasta revolutie fiscala a guvernului PSD/ALDE.”
 
Pentru a-si pune in aplicare planul de subminare a capitalismului autohton si a oferi Romania pe tava Rusiei, “curata si uscata”, ca in reclame, Guvernul PSD-ALDE-UDMR a inceput sa revitalizeze si vechile institutii comuniste, care, functionau, nu-i asa, ireprosabil : “ Fostul Comitet de Stat al Planificarii (CSP) de pe vremea comunismului, care stabilea/gandea planurile cincinale, a fost resuscitat printr-o ordonanta a Guvernului Tudose. Este rebotezat Consiliul de Programare Economica. Una dintre sarcinile Consiliului este respectarea programului de guvernare, iar din componenta sa fac parte doi fosti membri ai CSP. Primul si cel mai insemnat este Emilian Dobrescu, fostul presedinte al CSP-ului . Celalalt este Leonard Cazan , fost director in CSP. Mai exista si personajul Ion Ghizdeanu, mare expert in Ministerul aprovizionarii pe vremea comunismului.” ( Bulgaria s-ar putea desprinde de noi intrand in zona euro. Noi refacem Consiliul de Stat al Planificarii din perioada comunista, Ion Dan Trestieni, 6.12.2017, www.Manager.ro)
 
In aceste circumstante, dupa parerea mea, problema suntem noi. Mi-a placut ce scria pe o placa la manifestatia din Piata Victoriei, noaptea trecuta : “SINGURA SOLUTIE- PROPRIA EVOLUTIE”. Dragnea &Comp., au gandit ce trebuie facut ca sa ne ia rusii. Trebuie sa gandim si noi ce trebuie facut pentru a evita acest lucru. In afara de “Jos Hotii” este bine sa avem, ca ei, un plan bine elaborat ! Sa nu uitam ca ei au de partea lor, teoretic, numai 22% din populatia cu drept de vot. 61% sunt tacutii care ar trebui sa-si dezlege limba !
 
 
 
 
 
 

Ultimele NOUTATI

Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Casa si gradina

Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze

today03 Iul. 2025
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Business

Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren

today03 Iul. 2025
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Companii

Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului

today02 Iul. 2025
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Economie

Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii

today02 Iul. 2025
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Sanatate

Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente

today02 Iul. 2025
Cum sustin campaniile sociale grupurile vulnerabile?
Campanii sociale

Cum sustin campaniile sociale grupurile vulnerabile?

today02 Iul. 2025
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Travel

Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje

today02 Iul. 2025
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Economie

Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare

today02 Iul. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x