Noi ajutoare de stat in valoare de 1.3 milioane de lei au fost aprobate recent de Guvern pentru mai multe categorii de romani. Palatul Victoria a aprobat ajutoare de urgenta in valoare de 1.327.900 lei pentru sprijinirea a 336 de familii si persoane singure. Acestea se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii si explozii, care le-au afectat locuintele, anexele gospodaresti si bunurile de folosinta indelungata, sau au probleme grave de sanatate ori se confrunta cu riscul de excluziune sociala. Toate fondurile sunt suportate de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
Potrivit documentelor, o suma totala de 362.300 lei a fost acordata pentru 60 de familii si persoane singure afectate de incendii si explozii, din judetele Alba, Bacau, Bihor, Braila, Buzau, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.
„Din suma totala, 4.000 de lei vor fi acordati ca ajutor de urgenta unuia din proprietarii caselor afectate de explozia produsa in vara anului trecut in localitatea Crevedia, judetul Dambovita, care nu a beneficiat pana acum de sprijin intrucat a fost plecat in strainatate”, a transmis Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
De asemenea, o alta suma de 965.600 lei a fost alocata pentru 276 de familii si persoane singure care se confrunta cu situatii deosebite cauzate de starea de sanatate sau alte probleme care pot creste riscul de excluziune sociala. Aceste cazuri provin din judetele Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea si din municipiul Bucuresti.
In ciuda tuturor ajutoarelor acordate in ultima perioada, Romania se afla intr-o situatie financiara delicata. Tinand cont ca ne aflam intr-un an electoral fara precedent, cu patru randuri de alegeri ce vor fi organizate in urmatoarele sase luni, specialistii se asteapta ca Guvernul sa fie extrem de darnic in ceea ce priveste “pomenile electorale”. Astfel, cel mai probabil, vom ajunge in 2025 intr-o situatie mult mai dificila din punct de vedere economic.
Desi nu au trecut nici macar primele sase luni ale anului, Romania are deja un deficit bugetar de peste 3% din Produsul Intern Brut. Despre acest lucru a vorbit recent si Ionut Dumitru, specialist pe probleme financiare: “Este clar ca e aproape imposibil sa mai atingi tinta de 4,9% anul acesta, dar sigur… mai e mai mult de jumatate de an de executie bugetara. Teoretic, poti spune ca printr-un control foarte strict al cheltuielilor poate vei reusi sa mai salvezi ceva si sa nu ai un derapaj bugetar foarte mare pana la finalul anului, asa cum spune Comisia – 6,9% – care ar fi foarte inalt. Probabil ca Guvernul mai are instrumente prin care sa tina sub control partea de cheltuieli.”.
Citeste si: Seful Consiliului Fiscal trage statul de urechi: avem o mare problema legata de cheltuielile publice
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?