Este stiut deja faptul ca in Romania se platesc unele dintre cele mai mari taxe si impozite din intreaga Uniune Europeana, aproape jumatate din salariul angajatilor ajungand la stat. Nu sunt insa singurii bani care ajung in bugetul de stat. Potrivit procesatorului de plati SelfPay, romanii au platit taxe si impozite in valoare de peste 250 de milioane de lei in primele patru luni ale anului curent. Mai exact, au fost inregistrate aproximativ 1.5 milioane de plati in acest interval de timp.
Tot mai multi romani utilizeaza serviciile SelfPay in ultimii ani, compania avand in tara noastra peste 11.000 de statii de plata amplasate in mai mult de 2.000 de localitati. Prin intermediul SelfPay pot fi platite nu mai putin de 63 de tipuri de taxe si impozite, incepand de la plata rovinietei si pana la taxele pentru emiterea unui pasaport. De asemenea, mai vorbim si de alte taxe fara debit si alte impozite si taxe catre 57 de institutii publice locale.
Evident, insa, prin intermediul SelfPay se pot face si alte plati. In primele patru luni ale anului, prin intermediul statiilor de plata SelfPay s-au facut aproximativ 14 milioane de plati, care au insumat circa 2.22 miliarde de lei. Mai bine de 10% din totalul acestora (aproximativ 1.5 milioane de plati) au fost plati de taxe si impozite catre stat. "Suntem foarte optimisti cu privire la dezvoltarea acestui segment de servicii, in contextul in care exista o cerere substantiala pentru solutii alternative pentru plata obligatiilor catre stat", a spus Adrian Badea, CEO-ul companiei.
Cele mai multe plati realizate prin intermediul SelfPay s-au dovedit a fi cele pentru rovinieta, pentru eliberarea pasaportului si pentru eliberarea permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare auto. Mai exact, in primele patru luni ale anului, au fost efectuate plati in valoare de peste 96 de milioane de lei doar pentru aceste taxe.
"Ar mai trebui mentionat ca in acest moment exista doi mari jucatori cu acoperire nationala, pe aceasta piata a serviciilor de plati catre bugetele publice: Ghiseul.ro si reteaua de Statii de Plata SelfPay. In platforma Ghiseul.ro, o solutie strict online, sunt inrolate in prezent 1.464 de institutii publice centrale si locale, dintre care 1.368 sunt inrolate pentru plata impozitelor si taxelor locale. Dupa cele mai recente date, Ghiseul.ro are circa 2,2 milioane de utilizatori activi si de la inceputul anului pana la finalul lunii aprilie a inregistrat circa 2,5 milioane de tranzactii, colectand aproximativ 1,5 miliarde de lei.”, a explicat Adrian Badea.
“Prin comparatie, tot in primele patru luni din acest an SelfPay a procesat 1,5 milioane de tranzactii in valoare de peste 250 milioane de lei, cu doar 63 de servicii de tip taxe si impozite. Ceea ce demonstreaza ca in continuare exista un segment semnificativ de utilizatori care au nevoie de servicii de plata precum cele pe care le oferim - in primul rand cu prezenta fizica, dar cu avantajul accesibilitatii si usurintei in utilizare.”, a mai transmis seful SelfPay.
Citeste si: Taxe mai mici pentru angajatii platiti cu salariul minim pe economie
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Greseala financiara pe care nu mai ai voie s-o faci dupa 55 de ani
Iti zboara banii din portofel? Iata cum iti poti dubla economiile si pune bani deoparte constant
Gradul de confort al omenirii se imbunatateste de la o generatie la alta. Cat va mai dura acest proces?
Partenerii nostri
Salariatului i se desfiinteaza postul, desi firma merge bine. Are dreptul sa conteste masura?
Reguli privind disciplina muncii. Activitati strict INTERZISE la locul de munca
Coasigurati. Domiciliul persoanelor aflate in intretinerea contribuabilului
Inventarul intermitent: in ce consta si care este monografia contabila pentru un restaurant
Examen Consultant Fiscal: conditiile de participare, tematica, bibliografia si taxa de inscriere
Amnistia fiscala: Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a beneficia de facilitatile fiscale
Ai dificultati in gasirea candidatului ideal? Iata cum scrii un anunt de recrutare eficient
Cumul pensie cu salariu dupa 70 ani. Cum se aplica noua lege a pensiilor