Editorial - Specialitatea casei: branza buna in burduf de caine

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Editorial - Specialitatea casei: branza buna in burduf de caine
de Manager.ro la 25 Oct. 2010
Urmareste-ne pe Google News
branzacapitalrestaurant


In acest sfarsit de saptamana, norocul a imbracat forma unei vremi superbe de toamna si a dat peste Bucuresti. Foarte frumos sfarsit de octombrie, cu frunze ingalbenind si pierind fiecare pe limba/nuanta ei, cazandu-ti la picioare ca pescarusii ramasi fara tarm.

Trecand de la stilul unei compuneri de clasa a treia la unul de clasa a sasea, macar vreme frumoasa sa avem ca vremurile tulburi, agitate ne-au ajuns la os ca reumatismul. Prin urmare, a sta in casa ar fi fost pacat capital. Pentru cine a batut/batatorit de mai multe ori fiecare centimetru de Herestrau, Cismigiu si IOR (mai nou i se spune "Alexandru Ioan Cuza"), suna bine un fel de iesire din Bucuresti pana la o cunoscuta si apropiata localitate. Mogosoaia, de exemplu.

Multi sunt bucurestenii si nu numai ei care au vazut Palatul Mogosoaia numai in reclame si pictoriale. Asadar, nu tu ploaie, nu tu vant ci soare si vreo 14 kilometri de trafic rezonabil. Complexul in care este palatul arata bine, cu tot cu muzeul la intrarea in care primesti, o data cu biletul, "sosoni" de panza. Cat se poate de buna masura. Dupa vizita, un lac calm si cald precum cada de baie si o gradina in care era "coada" la… pictoriale, prin tufisuri si firide insinuandu-se manechine si fotografi de reviste colorate.


Cu sau fara liniste, cu sau fara pace sau aer curat, tot ti se face foame ca deh, asa-s concepute mai toate fiintele. Asa ca intri in primul si singurul local, cu pretentii de restaurant, din incinta complexului. Nu arata deloc rau, e incalzit exact cat trebuie si are mese si scaune nefacand nota discordanta cu Brancoveanu. Dar asa cum bacteriile strica mancarea, asa-ti strica unicul chelner cheful, pofta. Desi are inspre 50 de ani, nu a invatat lectia de "buna ziua" si, in loc sa te pofteasca la o masa, te intreaba aproape rastit daca vrei sa mananci sau sa bei. De parca restaurantele ar fi ca pensioanele: unele numai pentru fete si altele pentru baieti. Optam pentru… mixt si ne asezam.

E posibil sa simti simultan doua goluri in stomac? Da, unul provocat de foame si celalat de preturile unui meniu din care paginile tind sa se desprinda ca frunzele sus pomenite. Comanda soseste dupa vreo juma’ de ora si este la fel de rece ca primirea facuta de chelner. Sunt (ne)sanse mari sa fi fost scoasa din refrigerator si nu din cuptor. Nu numai chelnerul este unic ci si oliviera transferata de la o masa la alta. Pe langa oliviera, ne este adus si “sosul de usturoi” figurand in meniu. Numai ca sosul este prizonierul unei sticle de plastic purtatoare de marca de fast-food. Ca tot veni vorba, fata de mancarea de ne-o aduse asta, cea de la fast-food avea gust de... haute gastronomie. Asta era mai fada ca o gluma nesarata, mai terna decat culorile unui pulover uzat, mai insipida ca declaratiile unui politician...

Mare pacat de spatiul in care se afla restaurantul. Pacat ca locurile care merita vizitate sunt deservite, de cele mai multe ori, de personaje certate cu bunul simt mai rau decat Capulet cu Montague, neinstruite, neprofesioniste, needucate. Pacat ca multe dintre aceste locuri isi pot trece in meniu, ca specialitate a casei, branza buna pusa in burduf de caine...

Alexandra Stanescu

Ultimele NOUTATI

Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Companii

Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea

today08 Mai. 2025
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Ultimele stiri economice

Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania

today08 Mai. 2025
Cum se explica faptul ca diaspora a votat masiv cu suveranistii?
Analize

Cum se explica faptul ca diaspora a votat masiv cu suveranistii?

today08 Mai. 2025
Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria
Companii

Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria

today08 Mai. 2025
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Business

Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!

today07 Mai. 2025
Taxe de autostrada in Ungaria explicate simplu – ce trebuie sa platesti si de ce
Noutati auto 2025 - stiri din domeniul auto

Taxe de autostrada in Ungaria explicate simplu – ce trebuie sa platesti si de ce

today07 Mai. 2025
Sa nu uitam promisiunile lui George Simion!
Analize

Sa nu uitam promisiunile lui George Simion!

today07 Mai. 2025
ANAF sprijina cabinetele medicale individuale si PFI-urile cu un nou program de conformare fiscala
Economie

ANAF sprijina cabinetele medicale individuale si PFI-urile cu un nou program de conformare fiscala

today07 Mai. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x