BREAKING NEWS: Catedrala Notre-Dame din Paris, in flacari. Imagini si video de la locul tragediei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
BREAKING NEWS: Catedrala Notre-Dame din Paris, in flacari. Imagini si video de la locul tragediei
BREAKING NEWS: Catedrala Notre-Dame din Paris, in flacari. Imagini si video de la locul tragediei
de Magda Florea la 15 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
incendiuparisnotre damebreaking news

Catedrala Notre-Dame din Paris, veche de peste 850 de ani, a fost mistuita de flacari, luni. In prezent, biserica trece printr-un proiect de renovare de 6,8 milioane de dolari.

Update: Pompierii au reusit, luni noapte, sa salveze valoroase lucrari de arta care se aflau in Catedrala Notre-Dame

Echipele de urgenta au salvat si valoroase lucrari de arta si obiecte religioase, inclusiv ceea ce se spune a fi "coroane de spini" purtata de Iisus inainte de crucificare, care era pastrata inauntrul catedralei construite in secolele 12 si 13.

O mantie, pe care Ludovic al IX al Frantei ar fi purtat-o cand a adus coroana de spini la Paris, a fost, de asemena, salvata.

"Au putut fi salvate si depozitate intr-un loc sigur", a spus primarul Parisului, Anne Hidalgo. "Aceasta este o tragedie pentru intreaga lume. Notre-Dame reprezinta intreaga istorie a Parisului", a adaugat primarul.

Fotografii realizate in interiorul Notre-Dame in timpul interventiei pompierilor arata ca partea centrala a catedralei era intacta. "Doar o mica parte a boltei a cazut. Interiorul pare aproape neatins", a fost scris pe contul de Twitter al catedralei.

Hidalgo a declarat pentru Le Monde ca "altarul si crucea lui sunt salvate. Nu este atat de rau pe cat ma temeam".

"Vom recontrui aceasta catedrala cu totii si este, fara indoiala, o parte din destinul Frantei si proiectul pe care toti il vom avea in anii urmatori", a spus presedintele Emmanuel Macron. "Asta asteapta francezii si este ceea ce istoria noastra merita", a adaugat el, vizibil emotionat.

Miliardarul Francois-Henri Pinault, presedinte si CEO al grupului Kering, care detine brandurile Gucci si Yves Saint Laurent, a promis deja 100 de milioane de euro pentru reconstructie, scrie AFP.

Fundatia caritabila Fondation du Patrimoine a lansat un apel international de strangere de fonduri pentru catedrala, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO.

 

Update: Incendiu Catedrala Notre-Dame Paris: Agentiile internationale de stiri scriu ca una dintre turle s-a prabusit


Potrivit informatiilor aparute in presa pana la aceasta ora, una dintre turlele Catedralei Notre-Dame s-a prabusit, iar focul ar fi izbucnit din zona in care se fac renovari.

Emmanuel Macron a transmis un mesaj pe Twitter: "Notre-Dame este in flacari. Emotia unei natiuni intregi. Gandul meu se indreapta catre toti catolicii si toti francezii. Ca toti compatriotii nostri, sunt trist sa vad ca aceasta parte a noastra arde”.

 
Fumul putea fi vazut atat la varful catedralei, cat si langa cele doua turnuri, potrivit Reuters care citeaza martori oculari.
 
Din primele informatii nu exista persoane ranite. Nu se cunoaste deocamdata insa amploarea incendiului si cat de afectata este cladirea.
 

Incendiu Catedrala Notre-Dame Paris


Intr-un tweet, primarul Anne Hidalgo a spus ca "un incendiu teribil este in desfasurare la Catedrala Notre-Dame" si a cerut oamenilor sa elibereze zona, deoarece pompierii incearca sa controleze flacarile.

"Un incendiu teribil este in desfasurare la Catedrala Notre-Dame din Paris. Pompierii din Paris incearca sa controleze flacarile. Suntem mobilizati la fata locului (…). Ii invit pe toti sa respecte perimetrul de securitate”, a scris pe Twitter primarul Parisului, Anne Hildago.


 

Conform presei franceze, deocamdata pompierii sunt neputinciosi in fata incendiului, care ameninta sa distruga o cladire care a fost terminata in anul 1345.

Bazandu-ne pe imaginile care circula in prezent, pagubele par a fi uriase. Din pacate, pana la aceasta ora nu este cunoscuta cauza incendiului.

Catedrala Notre-Dame este cel mai vizitat monument istoric din Europa, cu peste 13 milioane de turisti anual.








 

Senior Editor Manager.ro
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x