Se vorbeste din ce in ce mai des despre investitiile la bursa in ultima perioada, un numar tot mai mare de romani incercandu-si deja “norocul” si la acest capitol. Bursa nu este un loc de joaca insa, asa ca este de preferat sa stii cateva lucruri extrem de importante atunci cand incepi sa investesti real bani in aceasta directie. Lasand la o parte informatiile pur teoretice de care ai nevoie, ar trebui sa stii ca ar fi indicat sa ai o strategie pe termen mediu sau lung atunci cand incepi sa investesti pe bursa.
Uite trei strategii nu foarte complicate pe care si tu le poti implementa pentru a avea profit pe termen lung pe bursa!
Potrivit specialistilor de la Financer, cea mai facila tactica de a investi la bursa atunci cand nu ai experienta este aceea de a incerca sa copiezi actiunile unor investitori cu mai multa experienta. Exista plaforme pe care copierea portofoliului unor investitori experimentati este permisa si chiar incurajata. Ai marele avantaj de a beneficia de experienta si de cunostintele avute de o persoana care investeste deja de ceva vreme pe bursa.
Daca iti doresti o investitie cu un risc mic spre mediu, ETF-urile reprezinta o optiune foarte buna pentru tine, mai ales daca nu ai foarte multa experienta pe piata bursiera. Daca ne uitam la istoricul lor, aceste fonduri au raportat in medie o crestere de peste 9% pe an. Cel mai cunoscut indice de acest fel este S&P 500. Trebuie doar sa te orientezi catre un indice cunoscut si care a avut rezultate bune de-a lungul anilor.
Atunci cand nu ai experienta si cand bursa nu reprezinta singura ta sursa de venit, investitiile pasive se pot dovedi o solutie la indemana. Riscul in acest caz este unul de scazut, investitiile pasive fiind dedicate persoanelor care nu isi doresc sa investeasca foarte mult timp in aceasta directie. Nu trebuie, asadar, decat sa alegi niste optiuni ceva mai sigure si sa astepti ca la final de exercitiu financiar sa primesti dividendele.
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Actiuni de motivare non-financiara a salariatilor - ce pot face angajatorii?
Ministerul Muncii: 55% dintre persoanele cu dizabilitati sa fie angajate pana in 2027
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
TVA de 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"