Ai un credit ipotecar contractat in vederea achizitionarii unei locuinte si te trezesti la un moment dat ca banca a crescut rata lunara pe care o ai de platit fara niciun fel de motivatie. Pare greu de crezut la prima vedere ca se poate intampla asa ceva, insa este o situatie cu care s-au confruntat un numar considerabil de romani in ultima perioada.
“In urma contractarii unui credit ipotecar am observat ca rata lunara creste nejustificat. Este o neconcordanta intre sumele inscrise in scadentar si cele pe care mi le comunica banca. La o rata de 183 euro (potrivit scadentarului), mi s-au retras mai multe luni 186 de euro. Doresc recuperarea sumelor platite in plus si, daca se poate, as dori o ajustare a dobanzii si o reesalonare a creditului”, este mesajul pe care l-a transmis Antoneta V. reprezentantilor CSALB.
Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar (CSALB) este o entitate juridica autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridica, infiintata in baza Ordonantei Guvernului nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, ce transpune la nivel national Directiva 2013/11/UE privind solutionarea alternativa a litigiilor in materie de consum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 si a Directivei 2009/22/CE.
Cu alte cuvinte, poti apela la reprezentantii CSALB atunci cand ai un litigiu cu o banca sau cu o institutie financiara nebancara. CSALB dispune de parghiile necesare pentru a te ajuta gratuit si rapid in ceea ce priveste solutionarea problemelor pe care le ai cu banca.
Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar a intervenit si in cazul pe care l-am prezentat in randurile anterioare. Astfel, solutia acceptata de parti a presupus rambursarea din partea comerciantului a sumelor solicitate de consumatoare. Mai mult decat atat, comerciantul i-a oferit clientei eliminarea pentru viitor a comisionului de administrare credit ramas de incasat (725 de euro) si restituirea partiala a comisionului de administrare credit perceput dupa reesalonarea efectuata in anul 2015 (1.000 de euro).
Citeste si: Cat va ajunge sa coste un euro pana in 2025: te loveste direct daca stai in chirie sau ai credit la banca
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea