Fie ca ne implicam printr-o redirectionare impozit, fie ca alegem sa devenim voluntari intr-o asociatie sau donam lunar catre anumite fundatii, toate aceste actiuni de binefacere isi pun amprenta asupra psihicului nostru. Daca nu ati incercat pana acum, iata cateva metode care va pot fi de folos in incercarea de a decide care varianta va este mai prietenoasa. In plus, in aceasta perioada extrem de dificila pentru toata lumea, cand pandemia de coronavirus inca are efecte negative asupra tuturor, implicarea in comunitate este cu atat mai importanta.
Desi nu excelam ca tara la acest capitol, voluntariatul a inceput sa prinda putere si sa adune din ce in ce mai multi adepti. Participarea la astfel de activitati este una dintre cele mai satisfacatoare modalitati de a ajuta comunitatea, dar si cea mai multumitoare pentru noi, ca persoane. De asemenea, este una dintre cele mai ofertante posibilitati, fiind foarte multe asociatii care au nevoie de personal. Va puteti dedica ajutorarii pacientilor din spitale, copiilor din orfelinate sau persoanelor in varsta care nu mai au familie. Fiind parte a unei astfel de actiuni, veti avea ocazia sa cunoasteti alte persoane, din alte domenii de activitate, si va veti face prieteni noi. Totodata, voluntariatul va va ajuta sa va imbunatatiti abilitatile sociale si poate chiar sa reusiti sa treceti peste anumite blocaje, precum timiditatea.
Potrivit studiilor, voluntariatul poate scadea nivelul de stres si va poate ajuta sa aveti o dispozitie mai buna, datorita faptului ca va simtiti util si oamenii apreciaza efortul depus. In plus, combate depresia si, implicit, sentimentele cauzate de singuratate.
Nu trebuie neaparat sa faceti parte din cadrul unei asociatii pentru a face bine comunitatii. Spre exemplu, o varianta extraordinara de implicare este sa verificati daca vecinii vostri sunt bine sau au nevoie de ceva, mai ales cei mai in varsta sau care au probleme de sanatate, avand in vedere si pandemia de coronavirus.
Daca nu aveti cum sa va impartiti timpul pentru a va implica in munca de voluntariat, dar dispuneti de o situatie financiara buna, atunci luati in considerare donarea unei sume lunare catre o organizatie caritabila locala sau nationala. Fiti atent ca aceasta organizatie sa fie reala si urmariti, atat cat va permite timpul, actiunile pe care le realizeaza. De asemenea, daca aveti o companie, puteti redirectiona impozitul, acest lucru fiind benefic si pentru firma pe care o administrati.
Potrivit unui studiu, persoanele care au cheltuit sume de bani pentru binele celor din jur au prezentat o stare pozitiva si chiar au inregistrat o tensiune arteriala cu valori mai bune decat cele care au folosit banii in scopuri personale. Mai mult, conform cercetarilor, speranta de viata este strans legata de generozitate datorita faptului ca actiunile de binefacere scad nivelul de stres.
De asemenea, puteti dona haine sau alte obiecte care nu va mai sunt bune sau de folos. In cazul in care nu cunoasteti persoane nevoiase, exista destul de multe centre de colectare unde puteti lasa lucrurile la care doriti sa renuntati. In cazul in care aveti jucarii de la cei mici, le puteti face cadou unei crese sau gradinite tocmai pentru a se bucura si altii copii de ele.
Avand in vedere perioada pe care o traversam, o alta modalitate inedita de a ajuta comunitatea este cea online. Astfel, puteti sa administrati diferite conturi de social media care apartin unor organizatii caritabile, puteti scrie articole pentru blogul unor asociatii sau sa faceti fotografii pentru ele.
Asadar, indiferent ca donati bani sau timp, starea voastra de sanatate va avea de castigat si veti simti acest lucru in scurt timp dupa ce veti incepe anumite activitati caritabile.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?