Revolut se bucura de un succes de proportii in tara noastra, Romania fiind a doua tara din intreaga lume din punct de vedere al numarului de utilizatori ai serviciului. Nu sunt deloc putini romanii care si-au deschis insa un cont Revolut crezand faptul ca ANAF nu poate avea acces la aceste conturi. Astfel, banii din conturile Revolut nu ar mai putea fi urmariti si nu s-ar mai putea pune popriri pe ei. In realitate insa, lucrurile se dovedesc a fi putin mai complicate!
Lansat in urma cu aproape opt ani, Revolut s-a prezentat initial ca fiind un serviciu care faciliteaza transferul rapid de fonduri in baza unui numar de telefon. Neavand practic legatura cu conturile deschise la o banca traditionala, Revolut a reusit astfel sa atraga un numar foarte mare de utilizatori in primii ani de la infiintare.
Lucrurile s-au schimbat incepand din 2018, atunci cand cei de la Revolut si-au anuntat intentia de a deveni o banca traditionala. La acea vreme, Revolut a primit licenta bancara in Lituania, utilizatorii serviciului migrand incetul cu incetul catre ceea ce avea sa devina o banca traditionala.
Despre miturile legate de Revolut a vorbit recent si Lucian Heius, seful ANAF: ”Este o legenda care spune ca, vezi Doamne, daca ai bani pe carduri emise de Revolut nu poti sa fii urmarit de ANAF sau ele nu intra in sistemul general de plati. Ele intra in sistemul general de plati si ele pot fi monitorizate atunci cand exista riscul de frauda sau evaziune fiscala”.
Totodata, seful ANAF a precizat cat se poate de clar ca “Revolut este o banca care se supune regulilor bancare”. In plus, Heius a mai tinut sa mentioneze ca cei de la Revolut au colaborat de fiecare data cand autoritatile au solicitat anumite informatii necesare in vederea clarificarii unor suspiciuni de evaziune fiscala: “ANAF colaboreaza cu Revolut, toate sumele din conturile utilizatorilor sunt monitorizate”.
Sursa foto: Revolut
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si