Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar are un cuvant din ce in ce mai important de spus in aceasta situatie, contextul actual economic cu care ne confruntam determinand bancile sa accepte din ce in ce mai multe cereri de negociere trimise de consumatori catre CSALB. In 2022, aproximativ o mie de consumatori au parcurs intregul proces de conciliere oferit de CSALB sau au ajuns la o intelegere directa cu bancile sau cu IFN-urile dupa ce au apelat la cei de la CSALB. In comparatie cu anul precedent, numarulor celor care au gasit o solutie la problema lor prin intermediul CSALB a crescut cu nu mai putin de 85%. Mai mult, beneficiile pe care le-au obtinut consumatorii care au negociat cu bancile sau cu IFN-urile in 2022 prin intermediul CSALB au depasit suma de 1.5 milioane de euro.
Consumatorii care se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa stie ca pot apela oricand la specialistii din cadrul CSALB. Trimiterea cererii si negocierea cu banca sau cu IFN-ul prin intermediul unui conciliator CSALB sunt complet gratuite pentru consumatori. Dupa trimiterea cererii din partea unui consumator, banca sau IFN-ul in cauza are la dispozitie 15 zile pentru a raspunde daca intra in negociere sau daca refuza solutionarea amiabila a cazului.
CSALB este o entitate infiintata ca urmare a unei Directive europene si intermediaza gratuit si in mai putin de trei luni negocierea dintre consumatori si banci sau IFN-uri pentru contractele aflate in derulare. CSALB colaboreaza cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialisti in Drept, cu expertiza in domeniul financiar-bancar. Totul se rezolva amiabil, iar intelegerea partilor are puterea unei hotarari in instanta. In plus, procedura este una cat se poate de simpla pentru consumator, pentru inceput fiind nevoie doar de completarea unui formular online pe site-ul CSALB.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea