Te confrunti cu probleme financiare si nu stii cum sa scapi de datorii chiar daca ai un job bun care iti ofera o stabilitate din punct de vedere financiar? Ti-ar prinde bine o opinie specializata despre ideea ta de a iti deschide o afacere sau despre planul de a iesi la pensie peste cativa ani? Un coach financiar s-ar putea sa te ajute in toate aceste probleme, un numar tot mai mare de romani apeland la astfel de specialisti in ultimii ani.
Un coach financiar este o persoana cu studii de specialitate in domeniul finantelor personale care ofera consultanta persoanelor fizice. Cu ajutorul unui coach financiar vei invata cum sa iti gestionezi mai bine banii si cum sa iei decizii de investitii in cunostinta de cauza. Nu trebuie facuta confuzie intre un coach financiar si un consultant financiar, cel din urma oferindu-ti doar niste sfaturi de investitii.
Desi sunt tot mai multi romanii care apeleaza la un coach financiar pentru a isi organiza finantele proprii, numarul celor care angajeaza astfel de specialisti este mult mai mic in Romania decat in vestul continentului european sau peste Ocean. In Statele Unite, peste 40% dintre companiile mari ofera angajatilor oportunitatea de a apela la servicii de consiliere financiara personalizata.
Stim cu totii ce avem de facut pentru a nu mai avea probleme de ordin financiar: trebuie sa cheltuim mai putin, sa economisim mai mult, sa nu facem imprumuturi si asa mai departe. Desi stim toate aceste lucruri la nivel teoretic, nu putini sunt cei care nu reusesc sa implementeze toate aceste lucruri si in viata reala de zi cu zi, ajungand sa se confrunte in timp cu numeroase probleme de ordin financiar. Tocmai din acest motiv este nevoie de interventia unui coach financiar!
Un coach financiar te va ajuta sa iti indeplinesti obiectivele financiare, facandu-te mai intai sa iti indrepti atentia catre situatia financiara in care te regasesti, catre comportamentele de ordin financiar pe care le ai si catre personalitatea ta. Astfel, un coach te va ajuta sa intelegi cum sa faci ceea ce trebuie pentru a iti putea indeplini in cele din urma obiectivele pe care le ai. Nu uita totusi ca un coach financiar nu iti va gestiona niciodata banii, nu va lua decizii financiare in locul tau si nici nu te va pune sa iti investesti banii in anumite directii.
Citeste si: Ce ar trebui sa stii INAINTE de a investi bani la BURSA, ca sa-ti cresti sansele de CASTIG
Ultimele NOUTATI
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Idei inedite de afaceri rurale: 6 modalitati de a face bani din curtea copilariei
Fa bani in timpul liber. Cum sa iti rotunjesti veniturile dupa program
7 metode de a castiga bani fara sa iesi din casa
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?