Tichetele de masa reprezinta un beneficiu extra-salarial semnificativ pentru multi angajati, devenind un instrument valoros pentru a sustine cheltuielile zilnice legate de alimentatie. Aceste tichete sunt oferite de catre angajatori si pot fi folosite pentru a achizitiona produse alimentare sau pentru a lua masa intr-un restaurant. Unul dintre principalele avantaje ale tichetelor de masa este faptul ca ele contribuie la reducerea cheltuielilor lunare ale angajatilor pentru hrana.
Ultimele saptamani au venit cu cateva zvonuri legate de tichetele de masa, unele dintre ele referindu-se la o posibila impozitare cu 10% a acestora. De asemenea, s-a adus in discutie posibilitatea ca tichetele sa fie acordate si sub forma de numerar, nu numai in format digital pe card.
Executivul si-ar fi dorit ca tichetele de masa sa fie mutate de pe card in numerar din cauza comisioanelor de care beneficiaza companiile emitente. Mai mult decat atat, premierul Ciolacu a adus in discutie faptul ca banii necheltuiti de pe cardurile de tichete raman la firma emitenta a cardului in loc sa mearga inapoi catre angajatorul care i-a virat.
Dupa o intalnire intre ministrul Marcel Bolos si premierul Marcel Ciolacu, ambele variante prezentate in randurile anterioare au fost scoase din discutie. Asadar, tichetele de masa raman ca si pana acum. ”Bonurile de masa vor ramane pe tichete, este eliminata optiunea de numerar, dar, saptamana viitoare, Guvernul va limita, prin ordonanta de urgenta, comisioanele operatorilor”, au precizat recent reprezentantii Executivului.
O alta confirmare in acest sens a venit de la purtatorul de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin declarand ieri urmatoarele: ”Bonurile de masa vor fi acordate ca si pana acum, insa Ministerul de Finante are termen o saptamana pentru a propune Executivului un proiect de ordonanta de urgenta care va limita comisioanele implicate in acest proces de distributie a bonurilor de masa”.
Problema comisioanelor aplicate de companiile emitente se dovedeste extrem de suparatoare pentru premierul Marcel Ciolacu, seful PSD avand o noua interventie pe aceasta tema: ”Este o propunere, pentru ca companiile care emit acest tichete au ajuns, totusi, la un comision destul mare din punctul meu de vedere – 3% la emitere, 3% la colectare – dupa informatiile pe care le am eu. Daca nu intelegem ca nu putem sa avem profit exceptional si poate incadrat si cu 1%, si cu 2 angajati … Eu astfel de smecherii nu le mai accept si atunci voi lasa alternativa”, a declarat Marcel Ciolacu,
Sursa foto: freepik.com
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Ultimele NOUTATI
Stiai ca vocea ta iti poate aduce bani? Cum sa castigi bani din asta in Romania?
Scoateti banii de la saltea si cumparati acum apartamente. Sunt semnale ca urmeaza scumpiri, iar salariile nu vor tine pasul
Guvernul taie TVA-ul in an electoral. Lista produselor care se ieftinesc obligatoriu
3 modalitati prin care un dezvoltator imobiliar poate sa-ti dea teapa cand cumperi o locuinta in faza de proiect
Creditele in euro devin din nou accesibile romanilor. Dobanzile sunt taiate, vesti mari pentru cei cu datorii
Vrei sa renunti la jobul clasic? Afla cum sa iti construiesti o afacere online profitabila!
Partenerii nostri
Numirea unui salariat ca vicepresedinte. Contractul individual de munca se suspenda?
CNPP - cati pensionari beneficiaza de pensie de serviciu? Conditii necesare
SAF-T pentru contribuabilii mici: ce obligatii sunt de la 1 ianuarie 2025
Rezervele: ce reprezinta, functiunea contului 106 si exemplu practic
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Te-ar putea interesa si
Guvernul taie TVA-ul in an electoral. Lista produselor care se ieftinesc obligatoriu
3 modalitati prin care un dezvoltator imobiliar poate sa-ti dea teapa cand cumperi o locuinta in faza de proiect