Visul multor tineri este sa sa se mute la casa lor si sa isi ia viata in propriile maini, interesul crescut pentru cumpararea de proprietati imobiliare fiind reflectat si in faptul ca piata din Romania a depasit fara niciun fel de problema criza provocata de pandemia de coronavirus ce a afectat aproape toate sectoarele economice in ultimii aproape doi ani. Locuitul in chirie are, intr-adevar, din ce in ce mai multi adepti si in Romania, insa tot mai multe sunt avantajele de care se bucura locuitul intr-un apartament proprietate personala.
Decizia de cumparare a unui apartament sau a unei case este una extrem de importanta, drept pentru care trebuie luata cu rabdare si intelepciune. Indiferent de cat de mare este entuziasmul pe care il ai cu privire la mutarea in propria ta locuinta, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand te decizi sa iti cumperi un apartament sau o casa!
Pentru a iti cumpara apartamentul sau casa pe care ti-o doresti, cel mai probabil vei apela la un credit imobiliar. Inainte de a face acest pas si de a te adresa unei banci, asigura-te ca esti cu finantele la zi si ca nu exista niciun fel de probleme din acest punct de vedere. Asigura-te in primul rand ca nu ai rate sau credite neplatite la alte banci! Apoi, studiaza cu atent criteriile bancilor pentru acordarea creditelor imobiliare si asigura-te ca locuinta pe care vrei sa o cumperi le intruneste pe cele mai importante dintre ele!
Intr-adevar, cel mai probabil vei apela la un credit imobiliar pentru a iti cumpara casa sau apartamentul mult visat, insa asta nu inseamna ca nu ar fi bine sa platesti cu banii jos o parte din valoarea proprietatii pe care urmeaza sa o cumperi. Cu cat creditul pe care il accesezi este mai mic, cu atat vei putea scapa mai repede de el!
In plus, piata imobiliara din Romania este in prezent intr-o continua miscare si transformare. S-a ajuns in situatia in care imobilele se vand destul de rapid, cumparatorii de pe piata fiind intr-un numar din ce in ce mai mare. Asadar, inainte de a lua decizia cumpararii unei case nu ar fi deloc rau sa dispui deja de o suma de bani consistena!
Proprietatile imobiliare se vand intr-un ritm destul de alert la ora actuala, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te grabesti si sa iei pe loc o astfel de decizie atat de importanta pentru viitorul tau si al familiei tale. Totodata, fii constient de faptul ca va fi aproape imposibil sa gasesti o casa care sa indeplineasca chiar toate dorintele tale. Gandeste-te bine ce compromisuri esti dispus sa faci pentru a nu regreta mai apoi decizia luata!
Sigur, pe piata imobiliara din ziua de astazi este nevoie sa te misti rapid, insa asta nu inseamna ca trebuie sa platesti mai mult decat face. Inainte de a lua o astfel de decizie, fa-ti timp si analizeaza bine piata. Este recomandat ca inainte sa te apuci de vizionat proprietati sa faci o scurta documentare si sa aflii preturile. Bineinteles, te poti consulta si cu un specialist de incredere care cunoaste mai bine piata si care te poate ajuta sa gasesti ceva convenabil in functie de cerintele si bugetul tau.
Citeste si: Cat trebuie sa muncesti si sa NU cheltuiesti NIMIC din salariu, pentru a-ti permite un apartament cu 2 camere: comparatia cu alte tari ne face de rusine
Ultimele NOUTATI
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Fa bani in timpul liber. Cum sa iti rotunjesti veniturile dupa program
7 metode de a castiga bani fara sa iesi din casa
10 greseli pe care toti soferii le fac iarna - esti sigur ca nu le faci si tu?
OpenAI obtine finantare de 6,6 miliarde de dolari si este evaluata la 157 de miliarde de dolari
Partenerii nostri
Cercetare disciplinara. Abatere savarsita de 3 salariati
CNPP: pensie medie de 2.735 de lei, in septembrie - cati pensionari exista in Romania?
Puteti concedia un angajat pentru absente nemotivate? Depinde!
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?