De aceea, este cu atat mai important ca bucataria de la serviciu sa fie amenajata in functie de scopul pe care il serveste si sa fie aprovizionata cu toate cele necesare, astfel incat oamenii sa se bucure de o pauza care sa le sporeasca productivitatea si sa ii determine sa fie mai deschisi la interactiunile cu cei din jur.
Design axat pe functionalitate si incluziune
Mai presus de toate, designul bucatariei de la birou trebuie sa fie functional si sa favorizeze socializarea intre angajati. Daca acest spatiu nu corespunde nevoilor oamenilor, acestia vor fi mai putin dispusi sa se relaxeze la masa si sa converseze cu restul colegilor. Bucatariile cu insula sunt potrivite in special pentru companiile mici, cu putini angajati, intrucat nu va fi nevoie de un spatiu foarte mare pentru a face fata afluxului de oameni. Pe de alta parte, intr-o firma mare, spatiul trebuie organizat de asa natura incat sa nu para sufocant, iar angajatii sa isi gaseasca usor un loc la masa, la ora pranzului. Mesele lungi, dispuse asa incat oamenii sa se poata deplasa cu usurinta printre scaune, sunt o solutie eficienta intr-un birou mare.
Echiparea cu toate cele necesare
Exista cateva lucruri indispensabile in orice bucatarie de birou. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca le pui oamenilor la dispozitie vesela si tacamuri, un cuptor cu microunde pentru a-si incalzi mancarea, condimente de baza precum sare si piper, o cafetiera, un frigider, apa plata, prosoape de bucatarie, o chiuveta si o masina de spalat vase, pentru a face viata mai usoara femeilor de serviciu, dar si pentru a eficientiza curatarea veselei.
Aceste lucruri reprezinta strictul necesar in orice bucatarie de la serviciu, insa mai poti adauga orice crezi de cuviinta sau ii poti incuraja pe oameni sa isi aduca de acasa obiecte personale, cum ar fi o cana ori o caserola pentru a-si depozita mancarea atunci cand le ramane in plus. Ai grija sa institui o regula privind curatarea frigiderului si aruncarea alimentelor vechi la intervale de timp regulate.
Calitatea, mai presus de orice
Nu face rabat de la calitate atunci cand amenajezi bucataria de la birou. In conditiile in care acest spatiu va fi tranzitat zilnic de zeci de oameni, uzura va aparea mult mai rapid. Iar atunci cand decorezi cu materiale sau mobilier de proasta calitate, nu va trece mult timp pana cand va fi nevoie sa faci o noua investitie. In principiu, este bine sa alegi materiale rezistente la apa si la pete, usor de curatat, cu o durata mai lunga de viata, astfel incat sa se mentina ca noi cat mai mult timp. De regula, suprafetele ceramice, din marmura sau piatra naturala sunt mai scumpe, dar surprinzator de rezistente la uzura si pot dura mai mult timp, daca sunt intretinute periodic.
Ilumineaza corect spatiul
Bucataria trebuie sa serveasca si ca spatiu de relaxare, asa ca iluminatul este un factor extrem de important in acest caz. Stilul de iluminare folosit de cafenelele scandinave, care abunda in lumina alba ce imita lumina naturala, creeaza un spatiu confortabil, deschis si aerisit, care poate incuraja relaxarea si socializarea. Evita becurile foarte puternice sau cele care emit o lumina alba, rece si obositoare. Pana la urma, nu iti doresti ca oamenii sa plece mai obositi decat au sosit la masa sau sa evite bucataria doar din cauza luminii inadecvate.
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?