Guvernul a eliminat prevederile din Legea adoptata de Parlament care dadeau programului de stat un caracter social. Astfel, au disparut din program limitarile privind venitul beneficiarilor, dar si subventia de dobanda.
Programul Noua Casa se apropie sensibil de mult de programul-mama Prima Casa. Totusi, de data aceasta, beneficiarii pot accesa de la banca un credit maxim de 66.500 de euro, inclusiv pentru locuintele cu o vechime mai mare de cinci ani, la un avans de 5%. De asemenea, garantia pusa la bataie de stat creste cu 10 procente fata de programul clasic Prima Casa, ajungand acum la 50%.
''Normele sunt in prag de avizare. Noi speram ca saptamana viitoare normele sa intre in aprobare de sedinta de Guvern, iar la 15 august programul va fi operational. Incercam sa incurajam noile constructii. Fata de fostul program ‘Prima Casa’ am mai marit plafonul, la 70.000 de euro. Trebuie sa incurajam si romanii care au un venit mai mare, dar si dezvoltatorii sa ofere niste conditii superioare. Daca un roman castiga mai mult, de ce sa nu ii dam posibilitatea sa aplice pentru programul ‘Noua Casa’? Pentru orice locuinta construita in ultimii cinci ani si de acum incolo, poti accesa un credit intre 70.001 euro pana la 140.000 euro, cu un avans mai mare, de 15%'', a afirmat Dumitru Nancu, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, citat de digi24.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si