13 infractori cunoscuti din istoria tehnologica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13 infractori cunoscuti din istoria tehnologica 13 infractori cunoscuti din istoria tehnologica
de Manager.ro la 25 Iul. 2013
Urmareste-ne pe Google News
cardurifraudamicrosoftinfractoribanihackeri

Industria tehnologica este cunoscuta pentru eficienta cu care atrage cele mai stralucite talente. Acelasi domeniu reprezinta insa un magnet pentru cei cu intentii mai putin ortodoxe, dar la fel de inteligenti. Exista hackeri, care "sparg" parole si retele, pentru propria distractie sau in scopul obtinerii unor venituri. Exista informatorii, care s-au folosit de accesul la cunoastere si informatie pentru a demasca secretele guvernamentale. Exista escrocii, acei oameni care vand ceva ce nu exista. Business Insider a alcatuit o lista cu 13 asemenea infractori "tehnologici".

13. Aaron Swartz, care a ajutat la dezvoltarea RSS si Reddit
 
Chiar daca "infractiunea" pentru care Aaron Swartz a fost minora - a descarcat fisierele academice pe care oricum avea voie sa le acceseze, in calitate de cercetator al Harvard-ului - acuzatiile aduse de guvern la adresa as au fost si mai grave. Aaron Swartz risca 35 de ani de inchisoare, urmati de trei ani de eliberare conditionata, reabilitare si plata unei amenzi de un milion de dolari.
 
Aaron Swartz s-a sinucis in ianuarie 2013. Departamentul de Justitie american a fost criticat pentru acuzatiile agresive la adresa tanarului Swartz; politicienii ar fi incercat sa-l transforme intr-un "exemplu negativ" si presiunile l-au impins sa isi ia zilele.
 
12. Jeffrey Scott Hawn, care a ucis 32 de bizoni; animalele intrasera pe proprietatea sa
 
In urma cu 5 ani, Jeffrey Scott Hawn a ucis 32 de bizoni, care intrasera pe proprietatea sa; animalele apartineau vecinilor sai. El a fost condamnat la 10 zile de inchisoare pentru cruzime impotriva animalelor si plata unei despagubiri de 160.000 dolari, catre proprietarii bietelor necuvantatoare. 
 
11. Raymond Bitar, care conducea o companie online ilicita de poker
 
Raymond Bitar a fost CEO-ul Full Tilt Poker, o companie online de poker, care isi spala banii prin companii aparent "curate". In 2011, Bitar a fost acuzat de desfasurarea de jocuri ilegale de noroc si ar fi urmat sa ispaseasca 35 de ani dupa gratii. Bitar nu a facut insa nicio zi de puscarie si a pledat "vinovat". Motivul? Suferea cu inima (era obligat sa poarte un defibrilator sub haine). Escrocul a trebuit insa sa plateasca despagubiri de 40 milioane dolari.
 
10. David Smith, care a realizat virusul Melissa
 
David Smith s-a aflat in spatele virusului Melissa, primul virus de email care se "inmultea" autonom. Acesta a compromis calculatoarele din toata lumea si a lansat un nou tip de malware, care exploata o slabiciune a Microsoft Outlook. Odata instalat in calculator, trimitea clone de virusi catre destinatari. Smith a pledat "vinovat" si a recunoscut ca a facut o paguba totala de 80 milioane dolari. El a stat 20 de luni in inchisoare. 
 
9. John McAfee, acuzat ca si-a ucis vecinul (foto generic)
 
Fondatorul companiei care produce antivirusul McAfee a trait un an 2012 foarte tensionat. In aprilie, casa sa din Belize a fost "asaltata" de politie, in urma unor suspiciuni potrivit carora antreprenorul ar fi produs substante ilegale si ar fi detinut ilegal arme - guvernul nu l-a acuzat niciodata in mod oficial. 
 
In noiembrie 2012, fortele de ordine l-au numit "suspect" intr-un caz de crima, victima fiind vecinul sau, Gregory Viant Faull. McAfee a fugit din tara, spunand ca se teme ca politia din Belize "l-ar putea ucide". 
 
In decembrie, a fost arestat in Guatemala, deoarece a incercat sa intre ilegal in tara. Dupa cateva zile de detentie, a fost deportat in SUA. Ramane suspect in cazul crimei din Belize, dar nu poate fi extradat. 
 
8. Hector Xavier Monsegur, fondatorul LulzSec
 
Monsegur este unul din fondatorii grupului de "hacktivisti" LulzSec, Lulz Security. Numele sau de hacker este SABU. LulzSec este responsabila pentru multe atacuri informatice, inclusiv furtul informatiilor unor conturi ale Sony Pictures in 2011 si compromiterea site-ului CIA. Monsegur a fost arestat in martie 2012 si a devenit informator al FBI-ului, ajutand la prinderea unor hackeri din gruparile Anonymous, Lulzsec si Antisec. A pledat "vinovat" in fata a 12 capete de acuzare si ar putea petrece 124 de ani dupa gratii. 
 
7. Marc Collins-Rector, fondatorul DEN
 
Fondatorul Digital Entertainment Networks, unul din primele site-uri de continut video de divertisment. Carrie Fisher a fost una din vedetele care au reprezentat DEN. Collins-Rector a fost arestat in 2004 pentru ca transporta baieti prin statele americane, pentru a-i supune la perversiuni sexuale. Potrivit Joseph Menn, jurnalist al LA Times, Collins-Rector a platit cinci baieti, care sa mearga alaturi de el si alti directori ai DEN in excursii si la diverse petreceri. Antreprenorul a fost condamnat la 33 de luni de inchisoare. A petrecut doi ani intr-o inchisoare spaniola, incercand sa scape de extradare. 
 
6. A. Gonzalez, "pasionat" de carduri
 
Gonzalez a furat si vandut peste 170 milioane carduri de credit si informatii ale unor conturi intre 2005 si 2007, devenind cel mai mare escroc de acest gen din istorie, scrie Computerworld. In 2010, a primit 20 de ani de inchisoare. Paguba s-a situat la cel putin 4,3 milioane dolari. Investigatia acestei retele a determinat sinuciderea unui alt hacker cunoscut, Jonathan James. 
 
5. Samuel "Mouli" Cohen, creatorul schemei Ponzi "Ecast"
 
Samuel Cohen a escrocat milioane de dolari de la investitori printr-o schema Ponzi centrata in jurul unei companii-fantoma, pe nume Ecast. Cohen le-a spus investitorilor ca firma sa construieste tonomate pentru baruri si restaurante si urmeaza sa fie cumparata de Microsoft. S-a folosit de banii investitorilor pentru a-si cumpara o casa in Bay Area si a dus un stil de viata excentric, incercand sa-i convinga pe naivi sa ii dea si mai multi bani. Paguba a fost de 30 milioane de dolari si Cohen s-a ales cu 22 de ani de inchisoare.
 
4. Edward Snowden, informator PRISM
 
"Cartita" NSA-ului, Snowden, se afla momentan in Moscova. Nu se stie daca va mai calca vreodata in SUA, pentru a se confrunta cu acuzatiile de spionaj si furtul unor documente guvernamentale. 
 
3. Paul Devine, un angajat al Apple care a devenit infractor
 
Devine a fost managerul unui lant global de distributie al Apple, pana in 2010, cand o investigatie interna a aratat ca acesta vindea secretele gigantului IT catre companii din Asia, in schimbul unor sume frumoase. Guvernul SUA a inaintat 23 de capete de acuzare impotriva lui Devine, printre care frauda financiara, spalare de bani si complicitate la frauda. Devine si-a recunoscut vina si a platit o despagubire de 2 milioane de dolari.
 
2. Shawn Hogan, care a saracit eBay-ul de 28 milioane dolari
 
Hogan a dezvoltat o schema financiara prin care eBay i-a platit 28 milioane dolari, reprezentand comisioane pentru tranzactii-fantoma. Prin aceasta inselatorie, Hogan dadea impresia ca oamenii faceau achizitii prin eBay dand click pe reclamele sale, cand de fapt utilizatorilor nu vizualizasera nicidecum vreo reclama eBay si nu aveau idee ca browserele lor erau "contorizate" cu ajutorul unui cookie eBay, instalat de infractor. Hogan risca 20 de ani de inchisoare. 
 
1. Marcus Tillman, un pedofil condamnat, care a lucrat ca si contractor pentru Yammer, dupa ce si-a asumat un nume fals
 
Marcus Tillman, suspect intr-un caz de pedofilie, a scapat de sub vigilenta politiei din Georgia in urma cu patru ani, dupa ce si-a taiat bratara de urmarire, inainte ca procesul sa inceapa. A fost condamnat in lipsa pentru pedofilie, moment in care a fugit in California. A lucrat apoi ca si contractor la Yammer, un serviciu concentrat asupra retelelor sociale, detinut in prezent de gigantul Microsoft. Pedofilul si-a asumat numele de "Stephen Warner". A fost prins la inceputul acestui an. Violatorul de copii risca 40 de ani de inchisoare. 

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x