Primul Open Social PhotoBooth din Romania: face business din selfie-urile de evenimente

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Primul Open Social PhotoBooth din Romania: face business din selfie-urile de evenimente Primul Open Social PhotoBooth din Romania: face business din selfie-urile de evenimente
de Ana Tudor la 17 Dec. 2015 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
fotografii evenimenteselfieuri evenimentesocial photobooth

A aparut primul Open Social PhotoBooth din Romania: Photosnacks.ro, un serviciu de fotografie de eveniment care aduce tehnologia la petrecere, si este totodata o noua metoda de marketing pentru companii. Fotografiile facute de invitati ajung instant pe Facebook si Instagram, doua din cele mai folosite retele de socializare din tara, unde genereaza sute de share-uri si like-uri.

Pe sfarsit de an ia amploare un nou trend la petrecerile si evenimentele din Bucuresti. Este vorba de Social Photo Booth, o cabina foto deschisa cu un software adus pentru prima data in Romania de PhotoSnacks.ro. Photo Booth-ul este usor de folosit de orice invitat cu ajutorul unui touch-screen, si se poate integra cu paginile de social media ale organizatorului, pe care posteaza instant galerii cu fotografiile de la eveniment.



“PhotoSnacks este o solutie eficienta pentru companiile care vor sa ofere o noua experienta foto-video distractiva invitatilor, dar care vor in acelasi timp vor sa transmita un mesaj.

Este un mod eficient de marketing din punct de vedere al costurilor, si complet neintruziv, pentru ca oamenii aleg bucurosi sa impartaseasca imaginile si videourile de la petrecere pe retelele lor sociale si sa se identifice in acele poze. Suntem un photo booth care face mai mult decat fotografii - un instrument de promovare si social sharing pentru branduri si companii.” completeaza Dana Minca, co-fondator.

Photo Booth-ul este popular mai ales in randul celor care organizeaza petreceri de promovare si evenimente de publicitate, lansari de produse si branduri, concerte, targuri si expozitii, conferinte si evenimente interne, cum ar fi petreceri pentru angajati sau parteneri. Cererea apare secundar si de la evenimente private mai mari, cum sunt nuntile si botezurile, sau alte ocazii speciale.



Ce este PhotoSnacks?
PhotoSnacks este o cabina foto deschisa (open photo booth) dotata cu un arsenal de fotograf profesionist, camere foto/video HD performante si lumini de studio, care pe langa acestea vine si cu un software de social sharing in Facebook si Instagram, un background customizabil, care poate deveni animat, si o imprimanta foarte performanta, care asigura organizatorilor printuri nelimitate ale fotografiilor facute de invitati.

In cadrul photo booth-ului poate poza un intreg grup, nu doar cate doua sau trei persoane; iar pentru ca este o cabina deschisa, toti invitatii evenimentului iau parte la distractie. Experienta este simpla si distractiva: te asezi impreuna cu alti participanti in fata photo boothului, selectezi efectele foto dorite, canale de social media pe care vrei sa apara poza sau clipul video/gif-ul, pozezi si gata!
De la social media engagement la colectare de date de la invitati, Iata ce poate face Social Photo Boothul
Pe o piata plina de cabine foto pentru evenimente, cei doi co-fondatori, Dana Minca si Ionut Olteanu, mizeaza pe PhotoSnacks pentru ca vine cu elemente tehnice noi, datorita software-ului care depaseste posibilitatile cabinelor foto clasice.

“Fata de zecile de companii care inchiriaza doar o cabina foto cu fundaluri personalizabile si recuzita tematica, PhotoSnacks vine cu noi solutii de marketing” - spune Ionut, co-fondator.

Social Photo Booth-ul poate urca selfieurile si clipurile video facute de participanti direct intr-o galerie de website, sau pe toate paginile de social media ale organizatorului, cu hashtag-ul dorit, poate colecta date de la participanti, poate organiza carti de oaspeti semnate digital, sau strange testimoniale.



Cateva din cele mai importante functionalitati ale social photo booth-ului sunt:

1. Social Sharing: petreceri virale, cu sute de share-uri si like-uri

Social Sharingul este principalul feature PhotoSnacks. Photo Booth-ul este conectat la toate retelele de social media si poate urca direct selfie-urile si clipurile facute de participanti in paginile de Facebook, Instagram, Pinterest sau Twitter a organizatorului, impreuna cu hashtagul dorit, in mai putin de cateva minute de la cand s-a facut poza.

Mai mult, aceste poze pot fi proiectate de photo booth intr-un “social wall”, care aduce fotografiile facute de participanti in centrul atentiei evenimentului.

Functia de social sharing are rolul clar de a creste engagementul si numarul de fani in social media. Gadgetul vine cu propriul wi-fi hotspot 4G, pentru ca postarea pozelor sa fie sigura si rapida.

“Pentru organizatorii de evenimente, acest gadget este cea mai usoara metoda de a adauga componenta de social media serviciilor pe care le ofera.”  adauga Dana Minca, co-fondator.

2. Chestionare si colectarea datelor de la invitati
Software-ul Photo Snacks permite organizatorilor sa integreze survey-uri cu intrebari pentru participanti. Se pot capta raspunsuri deschise, e-mailuri sau face polluri in care participantii sunt rugati sa aleaga intre mai multe variante.

Colectarea raspunsurilor este simpla si automata. Pentru ca pentru a distribui fotografia sau clipul video facut la photo booth invitatii trebuie sa raspunda la intregul survey, rata de raspuns este de 100%.
 
Orice fel de surveyuri sunt posibile, iar datele de marketing se pot exporta pentru orice CMS de remarketing.

3. Concursuri cu social engagement
O alta functie a photo booth-ului este posibilitatea de a organiza concursuri intre pozele si filmuletele facute de participanti in timpul unui eveniment.

Software-ul performant permite identificarea participantilor care au distribuit pe social media o postare dupa un anumit hashtag, le stocheaza informatiile si organizeaza aleatoriu tombole cu premii in care sunt inclusi automat.

4. Testimoniale
Orice eveniment are nevoie de parte de promovare o data ce s-a incheiat. Dana Minca explica functia photo boothului in promovarea post-eveniment:

“Testimonialele sunt esentiale pentru promovarea post eveniment si pentru castigarea increderii in brand. Photo Boothul poate inregistra mesaje de la participanti sub forma de colaj de video care sa incurajeze cresterea numarului de participanti la editiile viitoare.”

5. Video Host
Functia de video host le permite organizatorilor sa aiba un mesaj pre-inregistrat (sau chiar un spot/reclama), pe care participantii il urmaresc inainte de a face pozele sau chiar in timp ce photo booth-ul ii fotografiaza.

6. Green Screen si camere cu efecte speciale
Tehnologia Green Screen PhotoSnacks vine cu propsuri, recuzita si backgrounduri atat digitale, personalizabile dupa tematica si identitatea vizuala a organizatorului.

Datorita greenscreenului, participantii au posibilitatea de a include efecte speciale inainte de a se filma sau de a face fotografii. Green screen-ul poate fi cu usurinta inlocuit de imagini cu orase exotice sau situatii care starnesc interesul participantilor.
Editorialist Manager.ro
9 ani de experienta in domeniul editorial
adresa de email: mariat@rs.ro

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x