Sony expune la Photokina 2014

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sony expune la Photokina 2014 Sony expune la Photokina 2014
de Manager.ro la 16 Sep. 2014
Urmareste-ne pe Google News
sonyexmorrawfotografiephotokina 2014

La targul "Photokina 2014" de la Koln, Germania, cea mai prestigioasa manifestare expozitionala din domeniul fotografiei si imagisticii, Corporatia Sony ("Sony") prezinta camera video cu memorie si obiective interschimbabile PXW-FS7 XDCAM, alaturi de gama sa de aparate de fotografiat digitale "α" si cu intreaga serie de obiective cu montura "α", incluzand obiectivele "α" de inalta performanta, destinate senzorilor de 35mm (full-frame). Sony expune, de asemenea, sistemul autofocus "4D FOCUS" caracterizat printr-o monitorizare orizontala si verticala a unei largi suprafete de imagine, autofocus rapid (AF) si un sistem AF unic care permite obtinerea unui ridicat si precis grad de predictibilitate a miscarii subiectului.

Acest sistem este deja inclus in anumite produse cum ar fi ”α6000”, urmand a fi promovat ca una dintre tehnologiile de varf destinate aparatelor de fotografiat.  
Acest eveniment va prilejui totodata, prezentarea unor lucrari premiate la ”Sony World Photography Awards 2014”, concurs pe care Sony il sustine inca din 2007. 

Aparate de fotografiat ‘α’ cu obiective interschimbabile

Seria aparatelor de fotografiat cu montura de tip E

Sony expune seria α7 care incorporeaza un senzor CMOS de 35mm (full-frame) in corpuri usoare, cu obiective interschimbabile, precum si aparatul α6000.

α7S

Combinand un senzor CMOS Exmor® de 35mm cu aproximativ 12.2 megapixeli efectivi, cu motorul de procesare a imaginii BIONZ X™, aparatul α7S permite obtinerea de imagini statice sau video la sensibilitati ISO ridicate in conditiile unui zgomot de imagine scazut si a unui extrem de larg interval de sensibilitati si latitudini de expunere.

α5100 

Echipat cu un senzor CMOS Exmor, α5100 produce imagini cu aproximativ 24.3 megapixeli efectivi. Aparatul este echipat cu un senzor AF situat in planul imaginii si care include 179 de detectori de faza acoperind aproape intreaga suprafata a imaginii. Adoptarea avansatului si rapidului sistem AF hibrid permite o excelenta capacitate de urmarire dinamica a subiectului si o fixare a claritatii in numai 0.07 secunde*1.

*1: conform normelor CIPA, valoare stabilita in urma unor masuratori interne, cu sistemul de prefocusare dezactivat. Cu obiectiv E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. 

Aparate de fotografiat cu montura de tip A

Gama aparatelor de fotografiat cu montura de tip A se mandreste cu tehnologii de varf si cu o bogata serie de obiective interschimbabile de inalta performanta, pentru a permite utilizatorilor sa se bucure de o intreaga incarcatura de emotie si expresivitate pe care le-o poate furniza fotografierea.

α77 II

Cel mai nou model de aparat cu montura de tip A este echipat cu un senzor CMOS Exmor de aproximativ 24.3 megapixeli efectivi si cu un sistem autofocus dotat cu 79 de detectori de faza (cu 15 puncte in cruce)*2 – numarul maxim existent la ora actuala*3. Aparatul α77 II este caracterizat de o inalta calitate a imaginii, de o mare capacitate de urmarire dinamica a subiectului, precum si de o excelenta precizie a sistemului autofocus, gratie unui nou algoritm de fixare a claritatii. Chiar si in conditiile unui subiect aflat in miscare continua, sistemul AF urmareste neincetat tinta, permitand fotografierea in rafala (cu pana la 12 imagini pe secunda*4 in serii de pana la 60 de imagini la rezolutie completa*5) pentru a va da posibilitatea captarii momentului decisiv.  

*2: Numarul maxim de detectori utilizabili depinde de obiectivul folosit
*3: In aparate digitale cu obiective interschimbabile, avand senzor AF cu detectori de faza. (valabil la 16 mai 2014). 
*4: Cu aparatul setat in modul Continuous Advance Priority AE. Diafragma este fixata la valoarea F3.5 pentru a da prioritate fotografierii in rafala. Aparatul controleaza diafragma cand sunt montate obiective cu luminozitate maxima inferioara valorii de F3.5. 
*5: Cand calitatea imaginii este setata pe ‘FINE’ si rezolutia pe ‘L.’

Camera video cu memorie si obiective interschimbabile XDCAM™

PXW-FS7 

Utilizand obiective α cu montura de tip E si un senzor CMOS 4K Exmor Super de 35 mm (cu aproximativ 11.6 megapixeli totali, si 8.8 megapixeli efectivi), acest model este capabil sa inregistreze imagini in format 4K XAVC*6. Noul design ergonomic*7 asigura o manevrabilitate superioara, chiar si pentru un singur operator, indiferent de stilul in care se filmeaza: cu camera pe umar, in mana sau tinuta intr-o pozitie joasa. 

*6: Rezolutia QFHD (3840 x 2160) va fi disponibila la momentul lansarii modelului. Inregistrarea la rezolutie 4096 x 2160 va fi posibila in viitor, prin update de firmware. Acest update este planificat pentru ultimul trimestru al anului 2014. 
*7: Designul ergonomic se refera la elementele de proiectare optimizate pentru a permite operatorului sa se miste cat mai natural, eficient si fara efort, pe baza cercetarilor din domeniul relatiei om-masina (ergonomie). 

Obiective α 

Obiectivul zoom grand-angular SEL1635Z ZEISS® Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (montura de tip E)*8: 

Obiectivul SEL1635Z are o rezolutie extrem de ridicata care permite redarea clara a obiectelor, chiar si la extremitatile imaginii, prin reducerea distorsiunilor si curburii de camp la valori minime. In plus, utilizarea sticlei optice ED (”extra-low dispersion”) conduce la eliminarea aberatiilor cromatice. Acoperirea anti-reflex ZEISS T* (“T-star”) reduce influenta luminii reflectate pe suprafata lentilelor, favorizand in schimb, contrastul imaginii. O excelenta performanta optica, adaptata fotografiei de peisaj si valorificand unghiul larg de cuprindere al acestui obiectiv.

Obiectivul zoom motorizat SELP28135G G Lens™ FE PZ 28-135mm F4 G OSS (montura de tip E)*8: 

Primul obiectiv zoom standard care poate fi folosit cu senzor de 35mm (full-frame) si care este echipat cu sistem motorizat de schimbare a
distantelor focale*9. A fost proiectat pentru o optima manevrabilitate si performanta optica, in conditiile inregistrarii de imagini video de inalta calitate, cum ar fi cele in format 4K, si pentru compatibilitate cu gama aparatelor α7 sau cu camera video profesionala PXW-FS7S anuntata la IBC 2014. In vederea unei operari line si silentioase, Sony a echipat acest obiectiv cu un motor SSM (Super Sonicwave Motor). Acesta este primul obiectiv α echipat cu un inel de reglaj tri-functional: ”zoom – claritate – diafragma” capabil sa furnizeze o gama larga de viteze de schimbare a distantei focale precum si optiunea de inversare a sensului de actiune a zoom-ului*10. 

*8: Acest model a fost anuntat in Europa. 
*9: La obiective destinate aparatelor cu obiective interschimbabile. La data acestui comunicat de presa, conform cercetarilor intreprinse de Sony. 
*10: Stabilit prin setarile aparatului cand obiectivul este montat pe ‘α7S’ sau pe ‘PXW-FS7.’ 

Ca termen de referinta, Sony expune patru obiective (FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS, FE 28mm F2, Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA si FE 90mm F2.8 Macro G OSS), precum si doua convertoare optice (FE Ultra Wide Converter si FE Fisheye Converter) pentru senzori de 35mm (full-frame) aflati inca in stadiul de dezvoltare. Prin expunerea acestor obiective, Sony prezinta traseul programului sau optic in urma caruia, pana in 2016, vor fi puse pe piata peste 20 de obiective cu montura de tip E

Aparate digitale ‘Cyber-Shot’

Sony expune si mult aplaudata serie de aparate RX echipate cu senzori Exmor de 35mm (full-frame) si cu senzori CMOS retroiluminati, de 1 inch, Exmor R, care continua sa ofere imagini de o calitate superioara, fara compromisuri, in ciuda dimensiunilor reduse ale acestor aparate.

RX100 III

Acest model compact, de buzunar, capabil sa surprinda imagini de mare rezolutie si excelente redari ale texturilor este echipat cu un senzor CMOS retroiluminat, de 1 inch, Exmor R, cu noul obiectiv de mare luminozitate 24-70mm*11 ZEISS® Vario-Sonnar T* (“T-star”), precum si cu un vizor OLED Tru-Finder™ prietenos, stralucitor, de mare rezolutie si retractabil in corpul camerei. 

*11: Echivalent in formatul de 35mm. 

Aparate de fotografiat Lens-style

Sony va expune gama sa de aparate de fotografiat Lens-style. Aceste aparate pot fi conectate la smartphone*12 prin Wi-Fi, sporind bucuria fotografierii cu telefonul sau permitand realizarea unor autoportrete ”selfie”, imagini statice sau video*13, din orice unghi, atunci cand sunt detasate de pe telefon.

ILCE-QX1 

Acesta este primul model dintr-o gama de aparate Lens-style cu obiective interschimbabile, oferind un senzor APS-C de mari dimensiuni, aidoma celor din aparatele mari. Va puteti bucura de o calitate sporita a imaginii, de minunate efecte de neclaritate in fundal – ”bokeh”, de imagini luate noaptea la sensibilitati ISO mari, dar cu zgomot scazut sau puteti atasa un obiectiv cu montura *14 pentru a avea la dispozitie un si mai larg domeniu de mijloace creative. 

DSC-QX30 

Echipat cu un obiectiv Sony G (cu zoom optic de 30x) si cu stabilizare de imagine. Obiectele indepartate, greu de fotografiat cu camera incorporata in smartphone, vor putea fi acum surprinse cu mai mare acuratete.

*12: Necesita un smartphone sau o tableta care suporta aplicatia speciala “PlayMemories Mobile.” 
Pentru mai multe detalii, a se vedea: http://www.sony.net/pmm/
*13: Anumite tipuri de imagini cum ar fi cele video sau seriile de fotografii facute in rafala, necesita utilizarea unui card de memorie in aparat. 
*14: Pentru atasarea unui obiectiv cu montura de tip A, este necesar un adaptor. Anumite functionalitati pot fi limitate prin utilizarea adaptorului. 

Action Cam

Camera video HDR-AZ1VR Action Cam Mini: 

Cantarind doar 63g*15, acest model poate fi atasat pe echipamentul utilizatorului sau, de exemplu, pe ghidonul bicicletei, pentru a permite filmarea cu usurinta a unor activitati sportive cum ar fi snowboarding, ciclism montan sau surfing. Prin echiparea cu noul sistem de telecomanda Live View Remote (accesoriu inclus) avand si functionalitate de GPS, Sony a reusit sa ofere o camera video care este aproximativ cu o treime mai compacta si mai usoara decat modelul actual (HDR-AS100V). In plus fata de scenariile sportive deja mentionate, aceasta camera permite inregistrarea unor imagini de mare impact si inalta calitate in cele mai diverse situatii care se pot ivi in timpul calatoriilor sau al activitatilor recreative.

*15: Greutate incluzand bateria (camera cantareste aproximativ 48g fara baterie)

Camera video ‘Handycam’

FDR-AX100 

Dotata cu un senzor CMOS retroiluminat, de 1 inch, Exmor R™, cu procesor de imagine si cu un obiectiv nou, optimizat pentru imagini video de mare definitie, in format 4K, aceasta camera surprinde texturile asa cum le vedeti cu ochiul liber. Acest model este mai compact si mai usor cu aproximativ 1/4 din suprafata si cu 1/3 din masa, decat predecesorul sau, FDR-AX1, permitand inregistrarea cu usurinta a imaginilor video in format 4K*16/30p*17.

*16: QFHD (3840 x 2160)
*17: 429.97p

Programul de conversie RAW si editare a imaginii Capture One Express (for Sony)

Convertorul RAW si editorul de imagini ”Capture One” de la producatorul Phase One a fost adaptat recent pentru Sony. Versiunea ”Capture One Express (for Sony)” va fi oferita gratis cumparatorilor de aparate α cu obiective interschimbabile sau Cyber-shot RX. Programul include un procesor avansat de imagini RAW, permitand rafinarea unor imagini delicate pentru obtinerea celui mai bun rezultat final.

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x