Top 10 smartphone-uri care se strica cel mai des

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 10 smartphone-uri care se strica cel mai des
Top 10 smartphone-uri care se strica cel mai des
de Adrian Somai la 30 Iul. 2018
Urmareste-ne pe Google News
top 10 smartphonesamsungiphonexiaomighid cumparare smartphoneservice

Smartphone-ul a devenit in ultimii ani un accesoriu fara de care multi dintre noi aproape ca nu am putea trai. Sigur, este putin exagerata aceasta afirmatie, insa trebuie sa recunoastem ca un smartphone ne face viata mult mai usoara. Insa, odata cu trecerea anilor, tot mai multe modele au aparut pe piata, ceea ce face ca decizia de cumparare a unui smartphone sa fie din ce in ce mai grea. In fata unei asemenea alegeri, multi sunt cei care se intereseaza despre cele mai bune telefoane de pe piata. Ar fi important sa stim si care sunt telefoanele cu cel mai mare risc de a ajunge in service, pentru a ne pune un semn de intrebare suplimentar in cazul in care sunt deja in atentia noastra.

Telefoanele inteligente, tot mai prezente in viata noastra

 
Pana sa ajungem sa vorbim despre acele telefoane care prezinta un grad de risc ridicat, hai sa aruncam o privire mai atenta si asupra felului in care au patruns in viata noastra aceste telefoane inteligente. Conform datelor inregistrate in anul 2017, in Romania s-au cumparat 4.5 milioane de smartphone-uri. Valoarea totala a acestora a atins cifra de 1 miliard de euro. Astfel, valoarea totala a anului 2017 a crescut cu aproape 27 de procente in comparatie cu cea din anul precedent. 
 
Este interesant de remarcat si faptul ca dispozitivele premium, adica acelea care costa in general peste 600 de euro, au reprezentat intre 10 si 12% din numarul total al smartphone-urilor vandute in anul 2017 in Romania, fiind vandute intr-un numar de aproximativ 500.000 de unitati. Numai aceste telefoane i-au ajutat pe producatori sa incaseze mai bine de 350 de milioane de euro. Cresterea de care vorbeam mai devreme se datoreaza in mare proportie si popularitatii accentuate a acestor modele premium. 
 
Piata telefoanelor inteligente a evoluat in ultimii ani cu pasi repezi in tara noastra, depasirea pragului de 1 miliard de euro incasati de producatori ducand Romania pe o treapta mai ridicata in fata producatorilor. Asta poate insemna ca smartphone-uri sa apara mai repede in tara noastra decat in alte tari sau ca producatorii sa isi deschida mai multe puncte de vanzare in Romania. 

Citeste si: Centenarul Marii Uniri: Astazi, acum 100 de ani. Cum se vedea Romania in presa de acum un veac (VI)
 

Romanii isi indreapta atentia tot mai mult spre modelele din zona mid si high

 
Cresterile despre care am pomenit anterior nu au reprezentat insa o supriza pentru specialisti, existand previziuni in acest sens.

De asemenea, se asteapta ca si in anii urmatori sa existe o evolutie pe aceasta piata. Specialistii sunt de parere ca de acum incolo, utilizatorii isi vor indrepta atentia din ce in ce mai mult spre modelele din clasele mid sau high, renuntand treptat la modelele slabe de pe piata.

Iar aceasta tendinta o putem observa si analizand cifrele din anul 2017. Intr-adevar, la capitolul valoare totala a incasarilor avem o crestere de 27%, insa din punct de vedere cantitativ avem o crestere de doar 9 procente.  
 

Cumparam mult, dar stim ce cumparam? 

 
Numarul producatorilor de smartphone-uri din tara noastra a crescut si el in ultimii ani, ceea ce ne da posibilitatea sa avem o gama mai larga de modele dintre care putem alege. De asemenea, fiecare producator in parte, in special cei mai mari dintre ei, se poate lauda cu o gama extrem de larga de modele, care sa se plieze cat mai bine pe dorintele fiecaror clienti in parte. 
 
Avem toate premisele pentru a nu da gres atunci cand ne cumparam un telefon, insa oare stim toti care sunt acele modele pe care ar trebui sa le evitam? Uneori putem fi atrasi de preturile mici sau de ofertele pe care ni le fac diverse companii de telefonie mobila. Cu toate acestea, trebuie sa ne informam inainte de a cumpara un astfel de smartphone pentru ca nu toate se vor dovedi atat de eficiente si bune precum sunt laudate.
 

Samsung, cel mai slab producator din 2017 in categoria Android

 
Probabil ca nu multi v-ati fi asteptat la un asemenea rezultat, insa, da, Samsung a fost desemnat cel mai slab producator din ultimul trimestru al anului 2017, in categoria producatorilor telefoanelor dotate cu sistemul de operare Android. Specialistii de la Blancco au ajuns la concluzia ca nu mai putin de 34% din totalul numarului de telefoane produse de Samsung au ajuns in service, un procent destul de ingrijorator.

Locul secund in acest top deloc onorant pentru producatori este ocupat de Xiaomi, cu o rata de ajungere in service de 13%. Motorola ocupa ultima pozitie de pe podium, cu o rata de 9%. 
 
Urmatoarele doua pozitii in acest clasament sunt ocupate de LGE, cu o rata de ajungere in service de 7%, respectiv Lenovo, cu 6%. Partea a doua a clasamentului este formata doar din producatori cu rate de ajungere in service de sub 5%.

Astfel, locul 6 este ocupat de InFocus (4%), in timp ce pe locul 7 se claseaza HMD Global, tot cu 4%. Huawei este pe locul 8 in acest top, cu o rata de ajungere in service tot de 4 procente. In cele din urma, OnePlus cu 3% si ZTE cu 2% incheie acest clasament. 
 

Top 10 cele mai slabe telefoane cu Android 

 
Desi a fost cotat drept cel mai slab producator de telefoane mobile in 2017, Samsung nu da si cel mai slab telefon cu Android. Desi nu si-ar fi dorit-o sub nicio forma, aceasta distinctie le revine celor de la Xiaomi, mai precis modelului Redmi 4. Se pare ca nu mai putin de 9% din totalul acestor telefoane au ajuns in service. Podiumul este completat de Motorola Moto G (5S) Plus, cu o rata de 6%, respectiv de Lenovo K8 Note, cu o rata de 5%.  Locul 4 este ocupat la finele celui de-al patrulea trimestru al anului trecut de HMD Global Nokia 6, cu o rata de 4 procente, ceea ce ne arata ca telefoanele Nokia nu prea mai sunt ce erau odata! 
 
Urmatoarele trei locuri din clasamentul celor mai slabe smartphone-uri din 2017 sunt ocupate de modele Samsung – Galaxy S7, Galaxy S8 + si Galaxy S7 Active, toate trei avand o rata de ajungere in service de 3 procente. Xiaomi Redmi Y1 este pe locul 8 in acest top, urmat de alte doua modele de la Samsung – Galaxy S6 si Galaxy S7 Edge, toate cu o rata de 2%. 
 

iPhone 6, cel mai slab telefon din gama Apple 

 
Bineinteles, nici telefoanele cu iOS nu au scapat de aceste statistici. iPhone 6 s-a dovedit a fi cel mai problematic telefon al celor de la Apple, nu mai putin de 26% din numarul total al acestor modele ajungand in service. Podiumul este completat de modelele aferente generatiei 6 – 6S, cu o rata de ajungere in service de 14%, respectiv de 6S Plus, cu o rata de 9%. Tot cu o rata de 9% se regasesc in continuarea clasamentului si 7 Plus, respectiv 6 Plus. 
 
Partea a doua a clasamentului device-urilor dotate cu sistem de operare iOS este continuata de iPhone 7, iPhone 5S si iPhone SE. Telefoanele Apple cu cele mai putine probleme s-au dovedit a fi iPhone 8 Plus si iPhone 5, ambele cu o rata de ajungere in service de doar 2 procente. 
 

De ce ajung in service cele mai multe dintre aceste telefoane 

 
Lasand la o parte acest top al celor mai slabe telefoane, este important sa stim si care sunt motivele principale pentru care aceste device-uri ajung mai devreme sau mai tarziu in service. Daca este sa ne referim la categoria modelelor Apple, se pare ca cele mai intalnite probleme sunt cele legate de functionarea conexiunii Bluetooth si Wi-Fi. Surprinzator este faptul ca utilizatorii modelelor Apple nu au ajuns in service cu telefoanelor lor din cauza unor posibile performante mai slabe resimtite in utilizare. 
 
De cealalta parte, se pare ca aceasta scadere a performantelor telefoanelor este cea mai mare problema pentru cei care detin modele cu Android. De asemenea, in top 3 defectiuni ale telefoanelor cu sistem Android se mai numara si problemele cu camera foto sau cu microfonul. 
 

Telefoanele produse in Europa se strica cel mai des 

 
Statisticile pe care ni le-au furnizat cei de la Blancco mai cuprind si o alta analiza extrem de interesanta. Se pare ca modelele produse in Europa se strica cel mai des. Modelele Android produse in Europa au un "failure rata" de 40 de procente, in timp ce device-urile Apple au o rata de 36%.

Daca ne uitam la telefoanele Apple, vom observa ca cele produse in Asia au o rata de ajungere in service de 21%, in timp ce cele produse in America au o rata de doar 9%. Aceeasi tendinta o regasim si in cazul modelelor Android, cele produse peste Ocean fiind si cele care se strica mai rar. 
 

Samsung, lider detasat pe piata smartphone-urilor in Romania 

 
Desi nu exista niciun fel de clasament oficial facut public in acest sens, specialistii sunt de parere ca Samsung conduce detasat topul producatorilor cu cele mai multe modele vandute in Romania. Surprinzator sau nu, se pare ca si locul secund este ocupat tot de un producator de telefoane cu Android.

Conform zvonurilor, Apple este abia cel de-al treilea producator in acest top, insa acest loc 3 este cauzat si din pricina faptului ca Apple vinde doar telefoane premium, neexistand in gama lor modele din clasele inferioare. 

Citeste si: ROBOR la 3 luni mai are 0,03% pana la pragul de 3,5%, castigator pentru pariori

Sursa foto: pexeles.com

 
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Mai putini bugetari in Romania! Coalitia pro-europeana vrea cel mai mic Guvern de dupa Revolutie
Ultima ora

Mai putini bugetari in Romania! Coalitia pro-europeana vrea cel mai mic Guvern de dupa Revolutie

today13 Dec. 2024
Ce avem de castigat dupa ce am intrat in Schengen?
Economie

Ce avem de castigat dupa ce am intrat in Schengen?

today13 Dec. 2024
Building Companion: Digitalizarea industriei constructiilor, un pas firesc in evolutia acestui domeniu Peste 84% dintre accesari sunt mobile
Business

Building Companion: Digitalizarea industriei constructiilor, un pas firesc in evolutia acestui domeniu Peste 84% dintre accesari sunt mobile

today13 Dec. 2024
Psihologia investitiilor: Cum sa-ti controlezi emotiile pe o piata volatila
Business

Psihologia investitiilor: Cum sa-ti controlezi emotiile pe o piata volatila

today12 Dec. 2024
Romanii, ahtiati dupa criptomonede. Suma colosala pe care au investit-o iti arata ca oamenii au bani
Financiar-Bancar

Romanii, ahtiati dupa criptomonede. Suma colosala pe care au investit-o iti arata ca oamenii au bani

today12 Dec. 2024
Cum sa analizezi o companie inainte de a investi: Ghidul complet al indicatorilor financiari
Companii

Cum sa analizezi o companie inainte de a investi: Ghidul complet al indicatorilor financiari

today12 Dec. 2024
Modificari Codul fiscal 2025. Lista care-ti da bugetul peste cap
Economie

Modificari Codul fiscal 2025. Lista care-ti da bugetul peste cap

today12 Dec. 2024
Directiva NIS2, explicata. Uniunea Europeana ridica standardele de securitate cibernetica. Reguli noi pentru companii
Protectia datelor cu caracter personal

Directiva NIS2, explicata. Uniunea Europeana ridica standardele de securitate cibernetica. Reguli noi pentru companii

today12 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Building Companion: Digitalizarea industriei constructiilor, un pas firesc in evolutia acestui domeniu Peste 84% dintre accesari sunt mobile
Business

Building Companion: Digitalizarea industriei constructiilor, un pas firesc in evolutia acestui domeniu Peste 84% dintre accesari sunt mobile

today13 Dec. 2024
Psihologia investitiilor: Cum sa-ti controlezi emotiile pe o piata volatila
Business

Psihologia investitiilor: Cum sa-ti controlezi emotiile pe o piata volatila

today12 Dec. 2024
Romanii, ahtiati dupa criptomonede. Suma colosala pe care au investit-o iti arata ca oamenii au bani
Financiar-Bancar

Romanii, ahtiati dupa criptomonede. Suma colosala pe care au investit-o iti arata ca oamenii au bani

today12 Dec. 2024
Cum sa analizezi o companie inainte de a investi: Ghidul complet al indicatorilor financiari
Companii

Cum sa analizezi o companie inainte de a investi: Ghidul complet al indicatorilor financiari

today12 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x