Camere frigorifice pentru profesionisti din diferite domenii
camere frigorificetipuri camere frigorificecamere reci
Camerele frigorifice sunt fiabile, eficiente si usor de utilizat de catre profesionisti, ceea ce face posibila utilizarea unor astfel de echipamente tehnice atat pentru comert, cat si in firme HoReCa sau din alte domenii de activitate.
Profesionistii stiu cu siguranta faptul ca pentru magazine, unitati de productie alimentara si de catering sunt necesare camere de diferite temperaturi si dimensiuni. In functie de scopul si tipul camerei de racire/congelare, poti alege o camera mica ieftina, un sistem vertical ingust sau un model de camera foarte mare.
Modele de camere frigorifice pentru diverse tipuri de activitate
Camera frigorifica cea mai populara are un design modular, este asamblata din panouri sandwich. Mai exact, aceste panouri au un strat de spuma poliuretanica, care este acoperit pe ambele parti (interna si externa) cu foi de otel galvanizat laminate la rece. Grosimea panourilor se alege tinand cont de regimul de temperatura ce trebuie mentinut constant in respectivul echipament.
Foarte des utilizate pentru modelele de camere frigorifice sunt panourile sandwich de 8 cm. Acestea sunt potrivite pentru echipamente cu temperatura medie si inalta. Astfel de unitati de racire sunt utilizate pentru depozitarea legumelor si fructelor, oualor, laptelui si produselor lactate, berii, carnatilor, precum si pentru maturarea anumitor tipuri de branzeturi.
Exista si camere reci speciale pentru carnea stocata sub forma de carcase, dar si carnea proaspata preambalata.
Mai exista si camere frigorifice cu temperaturi apropiate de zero (dar pozitive) destinate pentru pastrarea temporara a florilor.
Panourile de 10 cm sunt folosite pentru camere de racire cu temperaturi mai joase, inclusiv camerele de congelare. Aceste echipamente profesionale sunt necesare pentru depozitarea pestelui si a carnii congelate, semifabricatelor si inghetatei.
Pe langa camerele frigorifice cu temperatura joasa medie sau cu temperaturi foarte coborate, exista si camere cu temperaturi combinate, precum si camere de congelare cu soc termic. Deoarece temperatura din interiorul lor poate ajunge lejer la minus 40 de grade Celsius si grosimea peretelui este una adecvata, chiar de 15 cm.
Camerele frigorifice sunt impartite in:
• camere prefabricate stationare (fixe);
• camere pliabile din panouri tip sandwich.
In primul caz: camera este instalata direct in spatiul destinat, ce poate fi o zona de depozitare sau de vanzare cu amanuntul. Un astfel de echipament frigorific se caracterizeaza printr-o instalare rapida care nu pune probleme tehnice deosebite.
In al doilea caz: camera poate fi preasamblata, transportata la locul potrivit si, daca este necesar, dezasamblata relativ usor. In astfel de unitati frigorifice, usa are adesea garnituri pentru o mai buna etansare, contine manere pe ambele parti si un buton de urgenta.
Trebuie spus ca anumite modele de
camere frigorifice sunt folosite nu doar de magazine, departamentele de catering ale cafenelelor, cantine si restaurante, ci si de institutiile medicale pentru depozitarea medicamentelor si a feluritelor tipuri de deseuri biologice. O categorie separata aici sunt, fara indoiala, camerele frigorifice pentru depozitarea cadavrelor la morga.
Pentru a alege camera frigorifica potrivita pentru afacerea ta, trebuie sa te concentrezi pe:
• costul echipamentului;
• dimensiuni;
• clasa climatica a echipamentului de racire respectiv;
• regimul de temperatura;
• tipul de constructie (preasamblata sau fixa);
• functii suplimentare.
In plus, trebuie retinut si faptul ca, pentru anumite scopuri, un model mic de camera frigorifica este mai potrivit, in timp ce pentru altele este nevoie de o camera frigorifica mai mare.
Acelasi lucru este valabil si pentru alegerea numarului si tipului de usi. In unele cazuri, este mai bine sa se comande o camera mica cu o singura usa, in altele este mai bun pentru activitatea curenta un model de camera frigorifica cu doua usi glisante sau cu balamale.
In functie de utilizarea ce i se va da camerei respective (pentru comert stradal, macelarie, produse medicale s.a.m.d.), poti alege sa cumperi un echipament gata fabricat sau sa il faci la comanda, unde totul va fi calculat pana la cel mai mic detaliu. Ultima optiune este de departe cea mai buna.
Pretul camerei frigorifice personalizata va depinde de multi factori, dar in orice caz va costa mai mult decat cumpararea unei camere preasamblate.
Specialistii TC Romania Crown Cool vor fi bucurosi sa te ajute la gasirea si instalarea celui mai bun tip de camera frigorifica pentru afacerea ta. Intra pe tcromania.com pentru detalii chiar acum!