Ingrijirea corecta a pielii problematice. Sfatul si recomandarea expertilor in domeniu.
curatare fataingrijire tenuleiuri hidrofile
Curatarea fetei este probabil cel mai important pas in prevenirea si in tratarea pielii problematice. Curatarea faciala in conditii de casa sau profesionala permite purificarea temeinica a tenului prin indepartarea celulelor moarte, a punctelor negre, a cosurilor sau a altor defecte ale pielii.
Conceptul de curatare a fetei depaseste cu mult simpla eliminare a murdariei, insemnand, de fapt, a avea grija si a pastra pielea in conditii optime, a preveni depunerea de bacterii, de impuritati si de acumulari de sebum.
Expertii atentioneaza insa, ca, in mod paradoxal, o curatare exagerata a fetei poate avea efectul opus - se indeparteaza stratul natural subtire care acopera pielea, uscand-o si facand-o mai sensibila si mai predispusa la inflamatii si cosuri, stimuland si cresterea productiei de sebum.
Curatarea fetei in conditii de casa
Ingrijirea zilnica a fetei este principalul proces de care are nevoie pielea pentru a fi moale, luminoasa si, mai presus de toate, purificata si lipsita de orice impuritati. Spalarea fetei doar cu apa ar fi ca si cum a spala un vas uns de grasime fara detergent. Prin urmare, curatarea fetei realizata minutios cu produse specifice si delicate, alese in functie de tipul de ten, este esentiala pentru a mentine pielea intr-o stare optima de sanatate cat mai mult timp.
Expertii in domeniu identifica cateva reguli necesare care trebuie respectate in efectuarea unei curatiri adecvate a fetei in conditii de casa:
• dimineata se recomanda masarea delicata a pielii fetei cu un demachiant specific tipului de ten. O atentie deosebita se acorda curatarii ochilor, urechilor si gatului. Se continua clatind pielea cu apa calda. Dupa o uscare usoara, se aplica, mai intai, un tonic si, ulterior, o crema potrivita tenului (hidratanta, emolienta, revitalizanta, anti-imbatranire etc.). Magazinul online Makeup ofera un sortiment bogat de remedii pentru ingrijirea zilnica a pielii fetei la preturi acceptabile;
•
seara tratamentul de curatare trebuie sa fie mai profund si mai meticulos. Pentru indepartarea machiajului rezistent si pentru curatarea porilor, foarte benefice sunt uleiurile hidrofile
https://makeup.md/categorys/693809/ . Dupa demachiere, se recomanda clatirea cu apa calda, tamponarea usoara cu o tesatura moale si masarea pielii fetei si gatului cu un tonic. Uneori, se poate aplica un scrub de fata. Chiar si un simplu exfoliant preparat cu o baza de sare grunjoasa sau zahar si imbogatit cu uleiuri esentiale, iaurt sau miere poate ajuta pielea sa scape de acnee si de impuritatile depuse. Ulterior, se aplica o crema hranitoare, hidratanta si emolienta.
Sfaturile expertilor pentru curatarea profesionala a fetei
Pentru a optimiza procesul zilnic de purificare a fetei prin indepartarea tuturor imperfectiunilor pe care apa si detergentii nu sunt in stare sa le elimine, este necesar sa contactati cosmeticianul. Frecventa efectuarii unei asemenea proceduri este, totusi, subiectiva, in functie de tipul de piele: de exemplu, tenul gras si predispus la acnee are nevoie de aceste tratamente mult mai des decat pielea normala.
Curatarea profesionala a fetei implica mai multe faze care trebuie urmate, iar noi incercam sa enumeram cateva sfaturi, regasite in recomandarile mai multor specialisti, si de care trebuie sa tii cont daca te confrunti cu o piele problematica:
1. In prezenta unui ten acneic si gras, este necesar sa se utilizeze demachiante cu un pH usor acid - astfel incat sa reduca cat mai mult secretia de sebum;
2. Tratamentul cu abur pentru indepartarea cosurilor este contraindicat pentru pielea deosebit de sensibila, mai ales daca este afectata de cuperoza (sau rozacee);
3. Tratamentul cu scrub pentru exfoliere nu este recomandat in caz de piele sensibila, cuperoza, piele afectata de arsuri solare sau dermatita;
4. Aplicarea unei masti pe fata trebuie aleasa in functie de tipul de ten: mastile din argila, de exemplu, sunt potrivite pentru tenul predispus la acnee, mastile din colagen sunt specifice tenului matur.