Ramai des fara paine sau o arunci pentru ca se intareste? Conserva rezerve proaspete pentru 6 luni
painepaine congelatarezerve alimentarealimente congelatehrana congelata
Painea este principalul aliment consumat in Romania. Aproape toti oamenii cosuma paine in timpul meselor, pentru majoritatea felurilor de mancare. Pentru cei care isi doresc sa aiba o rezerva de paine care sa fie consumbila timp de sase luni, prezentam urmatoarele indrumari.
Painea este alimentul aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Fie ca alegem sa consumam franzele albe, paine integrala, paine semi-integrala, crutoane, sau graham, painea completeaza masa si o imbogateste, oferind surse pretioase de carbohidrati si fibre alimentare.
Adesea se intampla sa ne confuntam cu situatii in care fie painea ne lipseste, fie suntem nevoiti sa o aruncam, deoarece avem din exces. Aceste incoveniente se pot remedia prin congelare.
Puteti sa va faceti provizii de paine care sunt valabile jumatate de an, pentru a nu mai ramane niciodata fara acest aliment. De asemenea, in loc sa aruncati painea in exces, o puteti congela si consuma in urmatoarele luni, fara niciun pericol asupra sanatatii.
Cum se efectueaza corect congelarea painii?
Painea nu mai veche de 24 de ore, se feliaza si se baga in congelator, pe o hartie pergament, fara sa fie acoperita. Dupa cateva ore, transferati feliile intr-o punga vidata, care va sta in permanenta in in congelator. Cand doriti sa mancati din aceasta, e necesar sa o scoateti de la inghetat si sa o lasati la temperatura camerei, sau sa folositi prajitorul de paine.
Potrivit specialistilor, painea isi pastreaza 95% din prospetime, timp de sase luni.
Citeste si:
Observa dincolo de cuvinte: Tu stii sa interpretezi limbajul trupului?