Ponta: Romania se indreapta oficial spre prapastia bugetara. Vom ajunge in situatia Greciei. Sunt niste hiene politice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ponta: Romania se indreapta oficial spre prapastia bugetara. Vom ajunge in situatia Greciei. Sunt niste hiene politice
Ponta: Romania se indreapta oficial spre prapastia bugetara. Vom ajunge in situatia Greciei. Sunt niste hiene politice
de Magda Florea la 02 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
rectificare bugetaravictor pontamasuri austeritatedeficit bugetarcazul caracalpsd aldebuget

Bugetul Romaniei este aproape de colaps, atrage atentia fostul premier al Romaniei, Victor Ponta. Actualul lider al PRO Romania spune ca, desi Guvernul a anuntat ca va adopta cateva masuri menite sa aduca mai multi bani la buget, acestea vor fi "frectie la picior de lemn" pentru buget, care se afla intr-o situatie critica.

Victor Ponta subliniaza faptul ca actualul deficit bugetar al Romaniei este de 20 de miliarde de lei doar in primele 6 luni ale anului, depasind deficitul pe tot anul 2014 sau 2015. 
 
"Romania a intrat oficial pe ultimul segment al drumului spre prapastia bugetara (si, in curand, spre criza economica si sociala).”, scrie Victor Ponta pe Facebook.
 
Desi Guvernul a anuntat, saptamana aceasta, ca va adopta o serie de masuri de austeritate, precum impozitarea pensiilor care nu se bazeaza pe contributivitate, reducerea numarului de secretari de stat va fi redus cu 50%, eliminarea sporului 15% pentru conditii grele si vatamatoare, eliminarea transportului feroviar gratuit pentru studenti sau eliminarea burselor pe timpul verii pentru studentii care nu muncesc in aceasta perioada, dar si posibila conditionare a gratuitatii la transport de performantele scolare.
 
Pe langa aceste masuri, Guvernul a pregatit si o rectificare bugetara negativa, care taie fonduri de la Ministere strategice pentru dezvoltarea economiei nationale, precum Transporturile, Educatia si Sanatatea, dar si de la STS.
 
Toate aceste taieri vor fi adoptate luni, printr-o Ordonanta de Urgenta. Guvernul trebuie sa faca rost urgent de 7 miliarde de lei pentru mentinerea deficitului bugetar sub 3%.

Totusi coalitia de guvernare, formata din PSD si ALDE, nu reuseste sa se puna de acord asupra masurilor de mai sus. Tariceanu a spus "NU" proiectului de rectificare bugetara propus de PSD, ALDE a propus la sedinta coalitiei  reducerea cheltuielilor cu aparatul administrativ, reducerea numarului de functii de conducere din adnimistratia publica centala, precum si prioritizarea cheltuielilor bugetare catre ... Citeste aici continuarea: Rectificarea bugetara aduce tensiuni intre Tariceanu si Dancila


"Vom avea o rectificare bugetara NEGATIVA , bazata pe date si previziuni FALSE / masurile disperate si aberante propuse de Ministerul de Finante vor avea efectul unei “frectii la picior de lemn” pentru Buget insa vor accentua instabilitatea si impredictibilitatea care au facut atat de mult rau in ultimii 3 ani / populismul si politicianismul iresponsabil al celor care au in grija “banul public” nu mai pot fi schimbate la timp/ lipsa de gandire strategica si absenta oricarei analize profesioniste care sa preceada si sa fundamenteze masurile propuse s-au impus ca reguli de functionare - chiar daca toti stiu ca sunt gresite / pretul pentru noi toti va fi cel putin la fel de dureros ca in 2010 - 2011 / cel mai probabil insa vom avea ca si Grecia ( ale carei greseli, minciuni si falsuri le repetam “la indigo” in aceste zile ) un deceniu pierdut , o generatie irosita si o nota de plata pe care ne va fi imposibil sa o achitam!", a precizat Ponta.


Ponta: Romania va ajunge in situatia Greciei

 
Fostul premier al Romaniei spune, insa, ca aceste masuri nu vor reusi sa incadreze Romania in tinta de deficit bugetar.
 
Mai mult decat atat, Ponta sustine ca masurile luate de Guvern vor accentua instabilitatea si impredictibilitatea si vor duce Romania in situatia Greciei.
 
"Tarile cu politicieni inteligenti si responsabili fac imprumuri ca sa construiasca infrastructura (autostrazi, aeroporturi, zone industriale, spitale, scoli etc) / din 2017 Romania a imprumutat bani ca sa ii cheltuie pe pensii, salarii, primari si alte investitii “politice” / tripleta Dragnea - Valcov- Teodorovici a distrus Bugetul fara macar sa obtina beneficii politice / acesta este semnul iresponsabilitatii.”, a mai scris fostul premier.

Ponta: Deficitul este acoperit cu imprumuturi - bani pe care noi si copiii nostri trebuie sa ii dam inapoi cu dobanda 

Fostul premier subliniaza faptul ca atunci cand auzim despre "deficit", noi, romanii de rand, nu intelegem acest termen in deplinatatea lui, care se traduce in realitatea romaneasca prin "indatorarea generatiilor viitoare".
 
" 'Deficitul' nu spune nimic majoritatii oamenilor - nu inseamna nimic si nu intereseaza pe altcineva decat pe specialisti ! Am invata insa dupa 20 de ani de politica si de administratie publica ce inseamna si cat de mult conteaza “DEFICITELE”. Sa incerc sa explic pe intelesul tuturor celor care voteaza politicieni si politici publice :
 
1. Deficitul este acoperit cu imprumuturi - bani pe care noi si copiii nostri trebuie sa ii dam inapoi cu dobanda 
2. Cand cei care te imprumuta stiu ca esti disperat sa faci de rost iti pun dobanzi mai mari decat in mod normal / azi Romania plateste cele mai mari dobanzi din Uniunea Europeana ( de 2 ori mai mult decat Bulgaria si de 3 ori mai mult decat Ungaria - ca sa ne comparam doar cu vecinii) 
3. Ca sa fie siguri ca isi recupereaza banii cei care te imprumuta iti pun si conditii economice sau de politica ( in 2010 FMI si CE au imprumutat Romania - dar noi am taiat salariile si pensiile, am marit TVA, am blocat Investitii si am distrus destine 
4. Tarile cu politicieni inteligenti si responsabili fac imprumuri ca sa construiasca infrastructura ( autostrazi, aeroporturi, zone industriale, spitale, scoli etc) / din 2017 Romania a imprumutat bani ca sa ii cheltuie pe pensii, salarii, primari si alte investitii “politice” / tripleta Dragnea - Valcov- Teodorovici a distrus Bugetul fara macar sa obtina beneficii politice / acesta este semnul iresponsabilitatii 
5. Banii imprumutati au fost dati pentru consum / problema grava este ca acest “consum” nu a fost facut pe produse romanesti ( pentru ca nimeni nu a sprijinit producatorii romani) ci pentru alimente din Turcia, masini din Germania, electronice din China, piese din Polonia si Ungaria, vacante in Grecia si Bulgaria / in acest fel toti banii au iesit imediat din tara ( deficitul balantei comerciale arata ca in 2018 am importat produse cu o valoare de 15 miliarde de euro mai mult decat am exportat produse romanesti) 
6. Pentru a astupa aceste gauri facute chiar de el prin politicile si promisiunile populiste Ministrul Teodorovici a anuntat acum taieri de la Transporturi, Educatie si Sanatate - adica exact sectoarele care produc dezvoltarea societatii ( fara sa mai pomenesc ca actualul Guvern este la Putere pentru ca in 2016 am promis ca vom avea prioritati Infrastructura, Sanatatea si Educatia) 
7. Guvernele viitoare pot sa promita ca fac investitii - dar in primul rand vor trebui sa plateasca datoriile si sa mareasca taxele si impozitele - adica vor sugruma dezvoltarea economica a tarii pe modelul din 2010-2011 
8. Cetatenii si firmele care platesc taxe si impozite asteapta in mod legitim sa primeasca in schimb Infrastructura si servicii publice mult mai bune / daca le spui ca vrei banii sa platesti datorii impactul social si economic nu poate fi decat negativ - de respingere 
9. Aceste deficite sunt intotdeauna platite, in final, de oamenii cu venituri reduse si de firmele medii si mijlocii / multinationalele si cei bogati vor trece usor ( ca si in 2010) peste criza avand resurse externe de finantare
10. Romania se va intoarce la anul 2010 - un deceniu pierdut , o lectie din care nu am invatat nimic , inca o generatie irosita", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ponta: Indiferent cine va fi la guvernare in viitor ... nu va putea realiza reforma radicala a administratiei publice din Romania fara bani - in timpul unei crize bugetare si economice

Victor Ponta spune, de asemenea, ca banii publici sunt cea mai dificila problema a guvernarii Romaniei si ca situatia este atat de grava incat nu va putea lasa pe nimeni, indiferent cine ar ajunge in Executiv, sa faca o reforma masiva in sistem, fiindca nu vor mai fi bani pentru asa ceva.

Totodata, fostul premier spune, referindu-se la Cazul din Caracal, ca actualii guvernanti PSD-ALDE sunt niste "incompetenti", niste "hiene politice" " care profita cinic de moartea unor nevinovati ca sa ia din nou guvernarea ca in Noiembrie 2015".
 
"Sunt OBLIGAT sa scriu acum despre ceea ce eu consider, pe termen mediu si lung, cea mai dificila problema a guvernarii Romaniei : BANII publici ( bugetul , politica fiscala, taxe si impozite, salariile si pensiile din sectorul public, deficitul bugetar, de cont curent si comercial, gradul de indatorare al tarii si nivelul dobanzilor platite, resursele pentru imvestitii samd )! Chiar daca acum nu va da nimeni atentie acestei probleme preferand ( ca in 2008-09 sa consideram ca “lasa ca se rezolva cumva” ) - foarte curand vom fi fortati sa ne razgandim - mult prea tarziu, mult prea dureros!
 
Este absolut normal si natural ca, in aceasta perioada a cumplitei tragedii umane de la Caracal si al spectacolului sinistru al incompetentei criminals dovedite cu ocazia interventiei reprezentantilor Statului- atentia publica sa fie focalizata spre aceste teme extrem de grave ale societatii !
 
Insa va dau o veste proasta : indiferent cine va fi la guvernare in viitor ( incompetentii de acum , “hienele politice” care profita cinic de moartea unor nevinovati ca sa ia din nou guvernarea ca in Noiembrie 2015, sau poate oameni politici seriosi si profesionisti) - nimeni nu va putea realiza reforma radicala a administratiei publice din Romania fara bani - in timpul unei crize bugetare si economice! Doar populistii si demagogii vor castiga capital politic din suferinta, frustrarea si disperarea oamenilor!", a conchis fostul premier al Romaniei.

Citeste si: Ecaterina Andronescu: Eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x