Probabil te gandesti ca, inainte de vanzarea smartphone-ului, va trebui sa alegi optiunea de revenire la setarile din fabrica, astfel incat sa te asiguri ca informatiile tale nu sunt transmise cumparatorului. Insa, expertii sustin ca acesta este, de fapt, ultimul pas pe care trebui sa-l faci atunci cand iti vinzi telefonul.
Cand te hotarasti ca vrei sa scapi de vechiul smartphone, nu trebuie sa pierzi din vedere informatiile si datele pe care le-ai adunat in perioada in care ai folosit dispozitivul. Drept urmare, daca vrei sa pastrezi fotografii, videoclipuri, documente si mesaje, este important sa faci un backup inainte de vanzarea telefonului. Astfel, vei putea pastra si transfera pe noul dispozitiv toate informatiile care conteaza pentru tine de pe vechiul smartphone.
Dupa ce ai facut backup-ul, e momentul pentru revenirea la setarile din fabrica. Acest proces va sterge totul de pe dispozitiv, inclusiv continutul cardului de memorie – daca este cazul – si va face telefonul sa arate (cel putin in interior) ca atunci cand l-ai achizitionat. De regula, aceasta optiune este disponibila in sectiunea Setari.
Acesta este unul dintre cei mai importanti pasi de care sa tii cont atunci cand iti vinzi telefonul mobil, insa exista multe alte variante de a te asigura ca datele tale nu ajung in mainile unui necunoscut.
De exemplu, este important sa scoti cardul SIM din telefon atunci cand il vinzi, indiferent daca achizitionarea unui dispozitiv nou vine la pachet cu un nou SIM. Cu toate masurile de precautie luate, pe vechiul SIM pot ramane numere de telefon salvate.
Totodata, la fel de important este sa vinzi telefonul fara cardul de memorie sau cel putin sa te asiguri ca datele de pe acesta au fost sterse si nu mai pot fi recuperate.
Pentru ca intotdeauna conteaza prima impresie, nu uita sa il cureti inainte sa pui la vanzare vechiul telefon, astfel incat sa arate ca nou. Curatarea exterioara este la fel de relevanta ca cea interioara. Urmele de pe ecran sau praful adunat intre husa si telefon sunt inestetice si pot incetini procesul de vanzare. Pentru a curata telefonul mobil ai nevoie de alcool izopropilic de 70% si apa distilata. Amesteca cele doua lichide si pulverizeaza continutul obtinut pe o laveta din microfibra, dupa care sterge telefonul cu atentie.
Totodata, o husa noua si o folie de protectie ar putea ajuta la imbunatatirea aspectului smartphone-ului vechi si la cresterea numarului potentialilor cumparatori. In plus, daca telefonul este bine ingrijit, sansele de a obtine un pret mai bun la vanzare cresc considerabil.
Un alt lucru important de stiut atunci cand vinzi un telefon este ca cei mai multi utilizatori isi doresc sa cumpere un dispozitiv cu cat mai multe elemente originale. Astfel, vei obtine un pret mai bun daca smartphone-ul are toate accesoriile originale (de la incarcator la casti).
Intr-un final, un truc util este acela de a face poze cat mai concludente pentru a le prezenta pe site-urile de vanzare a produselor electronice. Trebuie sa ii cuceresti, inca de la prima vedere, pe potentialii cumparatori.
Ultimele NOUTATI
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
2025 aduce soc fiscal: orice firma plateste impozit pe cel putin 30% din profit, chiar daca in trecut a inregistrat pierderi mari
Incepe marele exod fiscal? De teama masurilor de austeritate, firmele romanesti si-ar putea muta sediile fiscale in alte tari
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale
7 din 10 tineri folosesc TikTok, dar doar 3 din 10 au cont pe LinkedIn – tinerii romani prefera distractia online in locul retelelor profesionale
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Incepe marele exod fiscal? De teama masurilor de austeritate, firmele romanesti si-ar putea muta sediile fiscale in alte tari
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale