WhatsApp este de departe una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie ale vremurilor noastre, putandu-se lauda la inceputul acestui an cu peste doua miliarde de utilizatori din toate colturile lumii. Infractiunile cibernetice sunt din ce in ce mai dese in zilele noastre, numerosi hackeri indreptandu-si atentia chiar catre aceasta platforma de mesagerie folosita de atat de multi oameni in fiecare zi. Infractorii cibernetici reusesc astfel sa obtina sume exorbitante de pe urma neatentiei unor utilizatori fara prea multa experienta in mediul online!
Cele mai multe infractiuni de acest fel sunt initiate din tari precum India sau Marea Britanie, insa cea mai mare problema apare atunci cand acestea devin sursa de inspiratie pentru hackerii din alte regiuni ale lumii.
Este doar o problema de timp pana ce o schema de acest fel ajunge sa se viralizeze printre infractorii cibernetici care se ocupa cu asa ceva!
Recent a aparut o noua metoda extrem de creativa prin care hackerii incearca sa isi gaseasca victime mai slabe de inger pe care sa le lase fara bani din doar cateva mesaje pe WhatsApp. Mecanismul din spatele inselatoriei pare sa fie unul extrem de simplu, totul incepand de la un banal mesaj cu textul “Scuze, cine esti?”. Cel mai probabil, intr-o prima faza esti tentat sa raspunzi, nu-i asa?!
Citeste si: WhatsApp-ul nu e chiar asa sigur cum iti imaginezi: Cine sunt cei care iti pot accesa contul IN TIMP REAL
Cel mai bine ar fi insa sa nu raspunzi unui astfel de mesaj, pentru ca ceea ce urmeaza ar putea sa te lase in cele din urma fara bani in conturi. In cazul in care ii vei raspunde, hackerul iti va transmite ca ti-a gasit numarul intr-o lista de contacte disponibila in mediul online. Apoi, in functie de felul in care evolueaza discutia, hackerul va urma un scenariu foarte bine gandit prin care va incerca sa iti castige increderea.
Punand intrebari simple si care par nevinovate la prima vedere, hackerul iti va afla numele, varsta, ocupatia si alte detalii care il intereseaza. In cele din urma, acesta iti va cere sa ii accepti prietenia pe Facebook sau Instagram pentru a putea obtine si mai multe detalii despre viata ta de zi cu zi.
Te intrebi ce ar putea face cu asemenea informatii? Ei bine, pe baza informatiilor pe care le are de la tine si utilizand cateva imagini reale sau modificate, va incerca sa te santajeze. O asemenea inselatorie s-ar putea sa nu functioneze cu tine, insa multe persoane mai in varsta sau care nu au prea multa experienta in mediul online ajung sa pice in capcana acestor infractori cibernetici!
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate