Metode de relaxare: Zambetul interior
"Un zambet este o modalitate necostisitoare de a va schimba infatisarea."
Moment prielnic: oricand aveti cateva minute libere, in care nu trebuie sa faceti nimic.
Primul pas: Relaxati maxilarul inferior si, desprinzand buzele, respirati pe gura, fara sa interveniti in nici un fel. Doar lasati corpul sa lucreze, asa cum doreste, pana ce respiratia devine din ce in ce mai usoara, mai putin adanca.
Atunci cand respiratia a devenit foarte superficiala, iar maxilarele sunt deplin relaxate, este momentul sa treceti la pasul urmator.
Pasul al doilea: Imediat ce simtiti o relaxare completa, incepeti sa simtiti un zambet - nu ca expresie faciala, ci in intregul corp - care va impresoara si va strabate fiecare celula. Nu este un zambet pe care sa il culegeti de pe buze; este un zambet existential care sa raspndeste in interior.
Incercati si il veti descoperi. Nu e nevoie sa il creati, el este acolo si va asteapta doar sa il descoperiti. Intotdeauna a fost acolo, dar ati uitat de el, s-a acoperit de praf. Incercati sa il retreziti la viata.
Semnul ca va aflati pe drumul cel bun este atunci cand incepeti sa il simtiti la nivelul abdomenului. Nu buzele, ci abdomenul zambeste, acolo se simte surasul. De fapt, acolo se afla copilul din dumneavoastra, copilul care ati fost si care continuati sa fiti, chiar daca nu i-ati mai acordat atentie de mult.
Nu uitati ca este vorba despre un zambet, iar nu despre ras. Rasul este o fila dintr-o alta poveste. Ne vom ocupa de el cu alta ocazie. Acum, important este doar acest zambet - foarte fin, foarte delicat si fragil, precum un boboc de trandafir care isi deschide petalele in regiunea abdomenului, raspandind in tot corpul parfumul sau imbatator.
O data ce ati aflat ce este si de unde vine acest zambet, puteti ramane fericit(a) 24 de ore pe zi. Si ori de cate ori simtiti ca va lipseste aceasta stare de fericire, doar inchideti ochii si chemati zambetul din nou. Veti avea surpriza sa constatati ca nu-i trebuie decat foarte putin timp pentru a reaparea. In timpul zilei, ori de cate ori doriti, puteti sa il chemati, sa il treziti.
Nu uitati: el este intotdeauna acolo!
Manager.ro va recomanda:
V-ati saturat de cuvantul "criza"?
Probabil ca deja v-ati saturat pana peste cap de acest cuvant -"criza". La televizor, la radio, in ziar si in tramvai, la coada sau in parc, acasa sau in vizita, peste tot lumea vorbeste despre... criza.
Ei bine, dincolo de criza economica, financiara sau chiar de nervi, va confruntati in mod sigur cu situatiile obisnute de criza ce intervin in activitatea zilnica a unui manager. Cartea este un ghid rapid si practic care va va ajuta sa depasiti aceste momente.
Carti pentru Afaceri: Gandire rapida - Situatiile de criza
Autor(i): Ross Jay
Ultimele NOUTATI
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Patronatele avertizeaza: Pana in toamna puterea de cumparare va scadea cu pana la 40%, preturile vor creste cu pana la 10% din cauza majorarii TVA
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice