Sapte ganduri ascunse ale angajatilor din compania dumneavoastra

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sapte ganduri ascunse ale angajatilor din compania dumneavoastra Sapte ganduri ascunse ale angajatilor din compania dumneavoastra
de Manager.ro la 09 Ian. 2012
Urmareste-ne pe Google News
ganduriangajaticompaniiangajatoribonusresurse umane

Angajatii dumneavoastra au multe ganduri ascunse si se tem sa le expuna in interiorul companiei. De multe ori, prima persoana de care se feresc sunteti chiar dumneavoastra, angajatorul.

Desigur, discretia este un lucru bun, mai ales daca orgoliul angajatorului ar putea fi "lezat" de unele adevaruri. In aceeasi masura, ar fi "lezat" si locul de munca al angajatului care a uitat ca "tacerea este de aur."

Ce ganduri au angajatii dumneavoastra? Ar putea fi urmatoarele sapte, plus altele, de-a dreptul infinite. Pentru ca mintea umana este libera sa gandeasca tot ce vrea si sa spuna doar ce trebuie.

1. "Va rog sa nu ma abordati in legatura cu viata mea personala." Discutiile despre viata privata a angajatilor ajuta, desigur, la cladirea unor relatii personale de durata, dar multi oameni nu vor sa dezbata asemenea subiecte.


Angajatii, mai ales cei noi, nu sunt interesati de locul exotic in care v-ati petrecut ultima vacanta sau colectia dumneavoastra impresionanta de antichitati. Angajatii recenti vor sa se adapteze, dar nu intind coarda la maxim; angajatii cu vechime, dimpotriva, vor sa se asigure ca va pasa de ei.

2. "Nu vedeti ca sunt foarte, foarte...chiar foarte ocupat?" Iata ce se intampla. Va opriti sa vorbiti cu angajatul dumneavoastra, el intrerupe activitatea pentru a purta aceasta discutie... si dupa ce plecati, ramane in urma cu munca.

Angajatii vor sa vorbeasca des cu angajatorul lor, mai ales daca respectivul se afla in toane bune, dar trebuie sa-si duca la bun sfarsit si sarcinile de serviciu.

Unii sefi, mai empatici, isi ajuta angajatii, in timp ce discuta cu ei. Angajatul va aprecia o mana de ajutor din partea sefului sau, oricat de superficiala s-ar dovedi. Totusi, nu intrerupeti un angajat dintr-o activitate foarte laborioasa, doar ca sa-l "verificati".

3. "Stiu ca nu va pasa de viata mea personala". Sa spunem ca va plimbati prin hala fabricii dumneavoastra sau prin biroul in care lucreaza angajatii companiei si le adresati una din urmatoarele intrebari firesti, de altfel: "Ce-ti mai fac copiii?" sau "Ce faci dupa program?" sau "Cine crezi c-o sa castige campionatul de fotbal in acest an?".

Ei bine, unii angajati nu "gusta" asemenea discutii personale si vor considera ca nu sunteti sincer. Daca nu aveti interesul sa cunoasteti un angajat suficient de mult, incat sa-l intrebati cate ceva despre viata personala, ramaneti la chestiunile legate de munca. Nu strica nimanui. Angajatii prefera discutiile legate de munca, decat pe cele "pseudo-personale", spune Jeff Haden, autorul a peste 30 de carti de non-fictiune si totodata colaborator al site-ului BNET.

Cum sa le aratati angajatilor ca "va pasa"? Apelati la regula procentului de 20%: Cand discutati cu angajatii, nu vorbiti mai mult de 20% din timp. Cea mai buna cale de a va demonstra grija este sa-i ascultati pe cei din jur. (desigur, s-ar putea sa nu gasiti un angajat care sa vorbeasca 80% din timpul alocat discutiei; de obicei, seful vorbeste si angajatul asculta). 

4. "Sustineti ca ma respectati... Daca ma respectati, dati-mi ceva important de facut". Pentru a va arata respectul si admiratia pentru un angajat, dati-i ceva mai greu de facut, o sarcina dificila de serviciu. Cat mai des.

5. "Sustineti ca aveti incredere in mine... Daca aveti incredere in mine, dati-mi ceva important de facut si lasati-ma sa iau singur deciziile in privinta modului de actiune". Este FIRESC sa le spuneti angajatilor dumneavoastra ce si cum sa lucreze. Sunteti seful lor.

Totusi, cand oferiti o sansa unui angajat, la un proiect mai ambitios, implicati-va cat mai putin, din umbra, pentru a-i arata ca aveti incredere in capacitatile sale. Angajatii apreciaza respectul si increderea angajatorului.

6. "De fapt, as vrea sa lucrez aici mai mult timp". O persoana obisnuita schimba cateva joburi pana la varsta de 30 de ani. Unii pleaca pentru bani, altii pleaca deoarece nu mai pot indura purtarea abuziva a sefului.

Indiferent de afacerea dumneavoastra, rocada angajatilor, care vin si pleaca, nu reprezinta o situatie normala. Aflati de ce pleaca si rezolvati problemele care-i determina sa isi caute alt job.

Schimbarea locului de munca este stresanta pentru un angajat, astfel incat acesta nu va incepe sa navigheze pe myjob.ro sau alt site de joburi, decat daca ii dati un motiv intemeiat. Ascultati, supravegheati, luati decizii intelepte si inteligente... Asigurati-va ca angajatii de valoare raman.

7. "Bonusul acela a fost binevenit, dar un simplu "MULTUMESC" ar fi fost de ajuns". Bineinteles ca de fiecare data cand oferiti un bonus salarial, ii multumiti implicit angajatului respectiv, dar nu este o regula universala.

Gasiti motive sa le multumiti angajatilor mai des, ori de cate ori isi indeplinesc indatoririle cu succes. "Iti multumesc ca te-ai ocupat de acel client dificil"... "Iti multumesc ca ti-ai ajutat colegii."... "Iti multumesc ca mi-ai adus la cunostinta problema semnalata in firma"... "Nu am observat ca acele comenzi intarziau, iti multumesc ca mi-ai spus", acestea sunt doar cateva din multumirile pe care i le-ati putea oferi unui angajat capabil. Multumirile au numai avantaje: 1. Angajatul se simte APRECIAT; 2. Va puteti baza pe el si pe viitor; 3. Economisiti niste bani!

Ultimele NOUTATI

1 mai la romani inseamna mici, bere si hore
Ultima ora

1 mai la romani inseamna mici, bere si hore

today01 Mai. 2025
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Astazi in istorie

1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim

today01 Mai. 2025
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Afla...

Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari

today01 Mai. 2025
Ce sarbatorim de fapt, pe 1 mai?
Cultura generala

Ce sarbatorim de fapt, pe 1 mai?

today01 Mai. 2025
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
Stiri IT 2025, Tehnologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025

today30 Apr. 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Economie

ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!

today30 Apr. 2025
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Economie

Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori

today30 Apr. 2025
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi:  Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Financiar-Bancar

Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung

today30 Apr. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x