Potrivit unui raport publicat de The Washington Post, cercetatorii estimeaza ca pana in anul 2050, aproximativ 1,3 miliarde de persoane din intreaga lume vor fi afectate de diabet, ceea ce reprezinta o crestere de peste doua ori fata de numarul actual.
Aceasta posibila epidemie de diabet ar avea implicatii majore asupra societatii si sanatatii, avand in vedere ca aceasta afectiune cronica poate duce la complicatii cardiovasculare, afectarea functiei renale si o serie de alte probleme de sanatate. Costurile asociate cu tratarea si gestionarea diabetului ar putea deveni o provocare semnificativa pentru sistemul de sanatate si pentru societate in ansamblu.
Conform unui studiu publicat in The Lancet, cercetatorii au constatat ca incidenta crescanda a diabetului de tip 2 este in mare parte atribuita cresterii obezitatii. Estimarile lor arata ca in prezent exista aproximativ 529 de milioane de persoane afectate de diabet zaharat, fie de tip 1, fie de tip 2, ceea ce reprezinta aproximativ 6,1% din populatia globala.
Desi medicina inregistreaza progrese si economiile globale se dezvolta, pe masura ce acest numar continua sa creasca, starea noastra de sanatate si speranta de viata pot fi afectate - de cele mai multe ori din cauza problemelor legate de propria noastra prosperitate relativa, provocand aparitia unor provocari noi si complexe pentru sanatatea publica.
In anul 2021, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat mai multe initiative noi pentru prevenirea diabetului, impreuna cu stabilirea unor "tinte de tratament" ce urmeaza sa fie atinse pana in 2030. Cu toate acestea, este inca incert daca aceste masuri vor avea un impact semnificativ asupra controlului diabetului si reducerii prevalentei sale.
Diabetul este o afectiune care apare atunci cand organismul nu poate produce suficienta insulina sau nu poate utiliza insulina in mod eficient pentru a regla nivelul de glucoza din sange. Aceasta poate declansa o serie de probleme care afecteaza sistemele vitale ale organismului uman, precum cum ar fi rinichii, inima si sistemul nervos.
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii