Potrivit unui raport publicat de The Washington Post, cercetatorii estimeaza ca pana in anul 2050, aproximativ 1,3 miliarde de persoane din intreaga lume vor fi afectate de diabet, ceea ce reprezinta o crestere de peste doua ori fata de numarul actual.
Aceasta posibila epidemie de diabet ar avea implicatii majore asupra societatii si sanatatii, avand in vedere ca aceasta afectiune cronica poate duce la complicatii cardiovasculare, afectarea functiei renale si o serie de alte probleme de sanatate. Costurile asociate cu tratarea si gestionarea diabetului ar putea deveni o provocare semnificativa pentru sistemul de sanatate si pentru societate in ansamblu.
Conform unui studiu publicat in The Lancet, cercetatorii au constatat ca incidenta crescanda a diabetului de tip 2 este in mare parte atribuita cresterii obezitatii. Estimarile lor arata ca in prezent exista aproximativ 529 de milioane de persoane afectate de diabet zaharat, fie de tip 1, fie de tip 2, ceea ce reprezinta aproximativ 6,1% din populatia globala.
Desi medicina inregistreaza progrese si economiile globale se dezvolta, pe masura ce acest numar continua sa creasca, starea noastra de sanatate si speranta de viata pot fi afectate - de cele mai multe ori din cauza problemelor legate de propria noastra prosperitate relativa, provocand aparitia unor provocari noi si complexe pentru sanatatea publica.
In anul 2021, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat mai multe initiative noi pentru prevenirea diabetului, impreuna cu stabilirea unor "tinte de tratament" ce urmeaza sa fie atinse pana in 2030. Cu toate acestea, este inca incert daca aceste masuri vor avea un impact semnificativ asupra controlului diabetului si reducerii prevalentei sale.
Diabetul este o afectiune care apare atunci cand organismul nu poate produce suficienta insulina sau nu poate utiliza insulina in mod eficient pentru a regla nivelul de glucoza din sange. Aceasta poate declansa o serie de probleme care afecteaza sistemele vitale ale organismului uman, precum cum ar fi rinichii, inima si sistemul nervos.
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Revolutie in sanatate: Guvernul vrea mai multi contribuabili si taie scutirile la CASS. Cine nu va mai fi asigurat?
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Partenerii nostri
Pensionarii vor plati CASS pentru pensiile ce depasesc 3.000 de lei! Cum se va CALCULA?
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului