In sezonul estival, pielea are nevoie de un plus de ingrijire, iar daca vrei sa obtii o nuanta maslinie, ce va atrage toate privirile, trebuie sa faci asta fara sa te expui nici unui risc. Iata cum te poti asigura ca te bronzezi usor si fara arsuri.
Indepartarea celulelor moarte este un factor cheie pentru obtinerea unui bronz uniform si de lunga durata. Foloseste la dus o manusa speciala pentru exfoliere, un scrub natural facut cu faina de porumb ori sare si zahar sau un alt produs care sa asigure curatarea pielii. Tine cont ca specialistii cosmeticieni recomanda exfolierea inainte de epilare, pentru a indeparta mai usor firele de par si ca sa beneficiezi in acest fel de o piele fina, ideala pentru bronzat.
Pe perioada verii este utila hidratarea din interior si din exterior. Temperaturile extrem de ridicate ne fac sa transpiram si sa pierdem multa apa, iar acest lucru poate conduce la uscarea excesiva a pielii. Ca sa eviti aspectul nesanatos si lipsit de elasticitate pe care il poate capata corpul tau, hidrateaza-te in mod corespunzator. Consuma cel putin 2 litri de lichide in fiecare zi, daca vrei sa ai o piele luminoasa. De asemenea, foloseste dupa dus lotiuni de corp, creme, ulei de cocos sau de masline, ca sa-ti hidratezi pielea si la exterior. Este recomandat chiar sa aplici uleiuri sau creme organice inainte de-a merge la plaja, intrucat favorizeaza bronzarea, tin la distanta arsurile solare si ofera pielii un aspect radiant.
Este indicat sa utilizezi o crema sau o lotiune cu un factor ridicat de protectie a pielii. Ai grija ca produsul achizitionat sa aiba mentionat pe eticheta „cu spectru larg” si simbolul UVA. Sunt recomandate cremele cu SPF 30 ori SPF 50, care sa filtreze 97-98% din razele ultraviolete. Aplica produsul pentru protectie solara cu 15-20 de minute inainte de expunerea la soare, dar si la fiecare 2 ore sau atunci cand iesi din apa. Ai grija sa folosesti prosoape din materiale de calitate cu care sa-ti tamponezi usor corpul pentru a absorbi apa, fara sa indepartezi prea mult din stratul de crema pentru protectie solara. Nu trebuie sa investesti in produse costisitoare, mai ales ca gasesti o multime de prosoape de plaja ieftine, din bumbac, perfecte pentru a-ti asigura tot confortul de care ai nevoie.
In cazul in care vrei sa stai in miezul zilei pe plaja sau la piscina, pielea ta va avea de suferit, pentru ca te poti arde aproape instantaneu. Pentru un bronz perfect, stai la soare dimineata pana la ora 11.00, iar seara dupa ora 18.00, cand soarele nu este atat de puternic. Pielea atinge un punct-limita la un anumit moment, astfel ca nu produce mai multa melanina, pigmentul raspunzator pentru colorarea pielii. Asadar, 2 sau 3 ore sunt suficiente la soare pentru ca, daca stai mai mult, nu faci decat sa-ti supui pielea daunelor produse de radiatiile ultraviolete.
Atunci cand faci pauze de la expunerea la soare, ai posibilitatea de-a reduce din intensitatea radiatiilor ultraviolete. Actiunea acestora va fi diminuata si vei elimina riscul aparitiei arsurilor, ceea ce inseamna ca bronzul tau va fi unul sanatos si uniform, dar si ca pigmentul va rezista mai mult.
Cu totii asteptam nerabdatori vara pentru a ne bronza. Insa, o nuanta de invidiat nu poate fi obtinuta in cateva ore petrecute in soarele puternic. Este important sa evitam anumite riscuri si sa nu ne expunem inutil pielea la radiatiile ultraviolete, cu scopul de-a obține rapid o culoare aramie. Tine cont de sfaturile prezentate si alege sa ai un bronz frumos si uniform, iar in acelasi timp sa-ti ingrijesti atat pielea, cat si intregul organism.
Ultimele NOUTATI
Cum ti se pot fura bani de pe card, cand scoti cash de la ATM
TVA 2025. Guvernul ne linisteste si da garantii ca nu va creste TVA-ul anul viitor
Stiai ca vocea ta iti poate aduce bani? Cum sa castigi bani din asta in Romania?
Scoateti banii de la saltea si cumparati acum apartamente. Sunt semnale ca urmeaza scumpiri, iar salariile nu vor tine pasul
Guvernul taie TVA-ul in an electoral. Lista produselor care se ieftinesc obligatoriu
Partenerii nostri
Transferul angajatilor intr-un alt punct de lucru - ATENTIE la fisa de aptitudini!
Paguba produsa angajatorului. Se pot face retineri salariale in baza deciziei de imputare?
ADEVERINTA privind recunoasterea calificarilor profesionale si formarea profesionala in strainatate
Taxe PFI: Ce impozit si contributii este obligat sa plateasca un medic
Ce amenzi se aplica firmelor care NU au terminale POS
Cand se efectueaza inventarierea: 7 probleme cu care se confrunta firmele in practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"