Institutul Cantacuzino a lansat pe piata imunomodulatorul OROSTIM HV. Din 2 decembrie, produsul poate fi cumparat de la punctul de vanzare al institutului
suplimente alimentare cantacuzinoproduse institutul cantacuzinoorostim hvsuplimente imunitate
Institutul "Cantacuzino" a lansat pe piata imunomodulatorul OROSTIM HV, un supliment alimentar care contine o combinatie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene si o pulbere de extract de orz verde.
Suplimentul alimentar are proprietati antioxidante si de stimulare a imunitatii, determinand cresterea rezistentei organismului la infectii.
Produsul se administreaza in perioadele cu risc de aparitie a infectiilor respiratorii persoanelor care lucreaza in colectivitati cu susceptibilitate crescuta de imbolnavire, copiilor cu infectii respiratorii repetate si persoanelor de varsta a treia in stari cu imunitate scazuta.
In urmatoarea perioada, se va continua dezvoltarea produsului, urmand ca, anul viitor, Institutul Cantacuzino sa realizeze transferul tehnologic intr-o alta arie de fabricatie pentru productia in serie a produsului.
OROSTIM-HV se va putea achizitiona, incepand cu data de 2 decembrie, de la punctul de vanzare al institutului, din Splaiul Independentei nr. 103.
La lansarea produsului a participat si prim-minisrul Ludovic Orban, care a spus despre supliment ca este rezultatul unei munci asidue a unei echipe.
"Eu nu am, recunosc, niciun merit. Are Ministerul Apararii, ca a finantat toata cercetarea, pentru a putea scoate din nou pe piata un produs extrem de util. Acest produs poate fi folosit pentru reglarea cantitatii de anticorpi - ca de aia ii spune imunomodulator - practic, regleaza anticorpii in organism si intareste imunitatea organismului.
De asemenea, am revizitat laboratorul de testare al Institutului, care a fost dotat cu un extractor automat, care a crescut capacitatea de testare semnificativ - un extractor automat care are capacitatea de a amplifica, intr-un interval de timp mai mic de o ora, 96 de probe prelevate si care a dus la o capacitate crescuta de testare a Institutului "Cantacuzino", care poate atinge 1.200 de teste pe zi, domnule director general.
De asemenea, pot sa va spun ca, pentru noi, Institutul Cantacuzino reprezinta o institutie fundamentala in cercetarea medicala romaneasca, pe care o vom sprijini, pentru care vom incerca sa asiguram finantari serioase pentru atingerea obiectivelor ambitioase care au fost stabilite de conducerea Institutului", a declarat Orban.
Premierul a promis alocarea de fonduri pentru a sustine investitiile la Institutul "Cantacuzino", atat din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apararii, cat si din fonduri europene. "Deja am si gandit, in cadrul prioritatii stabilite la nivelul Comisiei Europene, denumita Europa inteligenta, vor fi alocate resurse semnificative pentru cercetare, inovare, dezvoltare si o parte din banii pe care putem sa ii obtinem de la Uniunea Europeana vor fi alocati si in proiecte de cercetare ale Institutului Cantacuzino", a spus premierul.