Motivul socant pentru care NU ar trebui sa amesteci niciodata bautura cu sucul energizant
combinare alcool bauturi energizanteconsum bauturi energizante
Una dintre modele stupide ale societatii contemporane este amestecarea bauturilor alcoolice cu cele asa-zis energizante. Cine cauta acest tip de senzatii tari poate ajunge, in cele din urma, de la bal la spital.
Numarul celor care vin in
institutii spitalicesti direct de prin cluburi, acuzand afectiuni la nivelul inimii din cauza alcoolului si a bauturilor energizante, a crescut ingrijorator.
Consumatorii de bauturi alcoolice combinate cu bauturi energizante sunt de 6 ori mai susceptibili sa sufere de palpitatii decat cei care beau alcoolul simplu sau cu o bautura racoritoare normala.
Tot ei risca sa aiba probleme cu somnul si sa sufere de tremor, iritabilitate si explozii scurte de energie, urmate de epuizare.
Dupa ce mai multi tineri au murit in cluburi in urma consumului de bauturi energizante in combinatie cu bauturi alcoolice, primele au fost intezise in unele tari.
Bauturile alcoolice si cele energizante functioneaza in moduri diferite. Daca primele actioneaza ca un sedativ si incetinesc functiile creierului, cafeina din bauturile energizante stimuleaza producerea de adrenalina, creand o stare de alerta.
Bauturile energizante pot masca efectele alcoolului, astfel incat consumatorul are impresia ca este intr-o stare constienta, ceea ce-l va determina sa consume mai mult alcool decat de obicei.
Desi, pe moment, senzatia este de euforie, acest cocktail din whisky si red bull iti poate afecta judecata, creeaza o stare de confuzie si duce la pierderea controlului asupra propriilor actiuni.
Specialistii atrag atentia ca hepatita si ciroza sunt afectiuni care pot aparea pe fondul consumului regulat si excesiv de astfel de cocktailuri.
Celor care nu se pot abtine de la a consuma aceasta combinatie, medicii le recomanda moderatie, adica cel mult un pahar pe seara si cel mai bine nu pe stomacul gol. Mancarea ajuta la incetinirea ratei de absorbtie a alcoolului, astfel incat starea de ameteala va intarzia sa apara.
De mare ajutor este si consumul de apa. Astfel, la fiecare pahar de bautura alcoolica, ar trebui consumate unul sau doua pahare cu apa, deoarece aceasta impiedica deshidratarea corpului.