"Dieta Rapida", cunoscuta si ca dieta 5:2, este inventata de jurnalistul TV din domeniul medical Michael Mosley si Mimi Spencer si le permite oamenilor sa manance tot ce vor cinci zile, iar in restul de doua zile ale saptamanii, sa consume 600 calorii pe zi.
Cartea lor, "Dieta Rapida", a devenit bestseller in SUA si Marea Britanie in 2013 si a fost republicata de zeci de ori.
Mosley a precizat ca dieta se bazeaza pe studiile unor savanti britanici si americani, care au declarat ca alimentatia intermitenta i-a ajutat pe unii oameni sa slabeasca, a majorat sensibilitatea insulinei si a redus colesterolul, reducand riscul aparitiei bolilor de inima si a diabetului.
"Am inceput aceasta alimentatie intermitenta in urma cu un an, cand am pierdut 8 kg de grasime, in trei luni si parametri mei medicali au reintrat in normalitate", a declarat Mosley, pentru Reuters.
Mosley a mai spus ca a fost uimit de modul in care dieta a fost adoptata de tot mai multi oameni.
Consumul celor 600 de calorii pe zi - un sfert din cat consuma un adult - poate fi formata din doua oua la micul dejun, pui la gratar si salata verde la pranz, peste si orez la cina; de baut: apa, cafea neagra sau ceai.
Deb Thomas, in varsta de 50 de ani, un coach de business din Londra, a declarat ca a urmat dieta timp de sase luni si a slabit considerabil. Acest succes l-a inspirat si pe sotul ei, care s-a alaturat "miscarii".
"Este o dieta atat de simpla, incat se potriveste cu stilul meu de viata", a declarat Thomas.