Presedintele Academiei de Stiinte Medicale: Nu exista un pericol pentru persoanele care consuma alimente modificate genetic
irinel popescuorganisme modificate geneticacademia de stiinte medicale
Toate studiile actuale arata ca nu exista un pericol pentru persoanele care consuma alimente modificate genetic.
Informatia a fost furnizata luni de catre presedintele Academiei de Stiinte Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, prezent la cea de-a IX-a editie a Simpozionului "Academician Nicolae Cajal", informeaza
Agerpres.
El a subliniat ca toate rapoartele actuale arata ca nu exista un pericol pentru organismul uman sa consume asemenea plante.
In plus, aceasta reprezinta poate singura solutie de a alimenta o planeta cu peste sapte miliarde de cetateni.
Toate temerile de pana acum au fost risipite de studiile efectuate intre timp, a afirmat Irinel Popescu.
Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, Popescu a spus ca sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente in acest domeniu.
Exista zoonoze — boli cu transmitere de la animal la om — care au creat in ultimii 10 ani destule epidemii cu un numar mare de morti si care au fost foarte greu de controlat.
In aceste cazuri, este nevoie de ghiduri precise, mai consistente si de implicare mai mare atunci cand vedem impreuna sanatatea omului si a animalelor, a sustinut Irinel Popescu.
Fundatia "Academician Nicolae Cajal" si Academia de Stiinte Medicale din Romania organizeaza in perioada 12-14 mai cea de-a IX-a editie a Simpozionului "Academician Nicolae Cajal".
Foto: Wikipedia.