Programul voucherelor pentru energie a debutat deja de cateva saptamani bune, multi oameni primindu-si deja cardurile pentru incasarea ajutoarelor financiare oferite de autoritati. Cardurile sunt emise si distribuite de Posta Romana, institutie care trage acum si un semnal de alarma care ii priveste pe pensionari. Potrivit datelor, pensionarii au ajuns in ultimele saptamani sa faca subiectul unui numar considerabil de tentative de frauda.
Reprezentantii Postei Romane au atras atentia celor care sunt implicati in acest program dedicat voucherelor pentru energie ca operatorul nu solicita clientilor sa furnizeze niciun fel de informatii bancare confidentiale. In aceasta categorie de date sunt incluse numerele de pe card sau codul PIN al cardului. De asemenea, Posta Romana atrage atentia asupra faptului ca operatorul nu solocita clientilor efectuarea niciunei plati online pentru serviciul de livrare al cardului.
Avertismentul pe care il emite acum Posta Romana vine dupa ce mai multi pensionari au reclamat ca au fost contactati de diverse persoane care le-au cerut furnizarea unor informatii confidentiale sau le-au solicitat plata online a unor asa numite taxe de livrare a cardurilor. Asa cum remarca si reprezentantii institutiei, numarul tentativelor de frauda s-au inmultit in unele saptamani, infractorii de acest fel indreptandu-si atentia in special asupra pensionarilor.
„Dupa cum s-a intamplat si in alte dati, in ultimele zile Compania Nationala Posta Romana a fost tinta unor campanii online inselatoare. Clientii au fost indemnati prin SMS sau prin e-mail sa acceseze un link pentru a finaliza o plata si pentru a li se confirma expedierea unui colet. Accesarea linkului respectiv permite atacatorilor sa colecteze datele bancare, cu scopul de a sustrage bani din conturile acestora. Clienti ai nostri ne-au informat ca au primit e-mailuri de tip phishing, care contin fisiere .zip”, a transmis cu aceasta ocazie Posta Romana.
Vouchere pentru energie sunt destinate romanilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei, persoanelor cu handicap grav, accentuat sau mediu care au venituri proprii mai mici sau egale cu 2.000 de lei pe luna, familiilor beneficiare de alocatie de sustinere, precum si familiilor sau persoanelor singure cu drept de ajutor social in baza legii venitului minim garantat.
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Sa mai avem incredere in sistemul bancar, dupa socul din SUA? Semnal clar de la liderul pietei bancare din Europa
Ghid complet pentru inregistrarea si gestionarea unui domeniu web
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Cercetare disciplinara - definitie, procedura si conditii de aplicare
CIM pentru un angajat pensionar - se poate incheia pe perioada nedeterminata?
Servicii medicale suportate de angajator. Cum se inregistreaza aceste cheltuieli?
VIDEO ANAF: Cum se completeaza Declaratia unica pentru venituri din chirii in lei
Programele Rabla incep pe 24 martie 2023. Ce trebuie sa stie persoanele fizice si firmele