Telefonul mobil a devenit indispensabil pentru cei mai multi dintre noi in ziua de astazi, multe dintre aplicatiile de pe aceste smartphone-uri reusind sa ne faca viata mai usoara intr-un fel sau altul. Astfel, nu putini sunt cei care nu isi pot inchipui cum ar fi sa isi petreaca o zi intreaga fara telefon. Ajungand insa sa il folosim atat de mult pe parcursul unei zile, nu de putine ori ajungem sa ne confruntam cu acele situatii in care autonomia nu face fata.
Autonomia unui telefon inteligent difera de la un model la altul, acesta fiind unul dintre factorii de care chiar ar trebui sa tinem cont atunci cand ne cumparam un telefon nou.
Lasand acest aspect la o parte insa, trebuie sa stim ca exista o serie de trucuri pe care le-am putea folosi in viata noastra de zi cu zi pentru ca bateria telefonului pe care il folosim sa reziste mai mult.
In primul si primul rand, specialistii recomanda o monitorizare mai atenta a aplicatiilor pe care le stim ceva mai pretentioase din punct de vedere al resurselor hardware de care au nevoie. Iar in acest caz nu ne referim numai la jocurile video care ne pun la grea incercare telefoanele din dotare, ci si la anumite aplicatii pe care le folosim uzual.
Spre exemplu, retelele de socializare Facebook si Instagram sau platformele video YouTube sau Netflix. Spre exemplu, ai putea dezactiva redarea automata a videoclipurilor, in special atunci cand bateria telefonul este la un nivel de doar 20 sau 25%.
Luminozitatea excesiva a ecranului afecteaza la randul ei bateria telefonului pe care il folosim. Asadar, atunci cand esti intr-o camera in care este lumina suficienta, nu ar fi deloc rau sa setezi luminozitatea ecranului la un nivel mai redus.
De multe ori, folosim anumite aplicatii de pe telefon pentru numai cateva minute in drumul spre birou sau in pauza, dupa care le uitam deschise in fundal. Chiar daca nu mai sunt folosite, acestea consuma din baterie, motiv pentru care este important sa ne reamintim sa le inchidem in cazul in care stim ca nu le vom mai folosi.
Optiunea de localizare consuma, de asemenea, bateria telefonului. Optiunea se dovedeste a fi extrem de utila atunci cand folosim Google Maps sau cand suntem in situatia de a share-ui locatia cu cineva, insa in restul timpului nu ajuta aproape la nimic, transformandu-se intr-o risipa inutila a energiei.
Daca eviti sa instalezi actualizarile software ce iti sunt propuse odata la ceva timp, iti spunem, de asemenea, ca faci o mare greseala. Aplicatiile si sistemul de operare al telefonului pe care il utilizezi sunt actualizate tocmai pentru a primi imbunatatiri, multe dintre acestea avand de-a face mai mult sau mai putin si cu bateria telefonului.
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii