Daca ai avea un generator curent, viata ti-ar fi mult mai usoara, pentru ca este atat o solutie secundara de incredere pentru sistemele de alimentare cu energie electrica, cat si o solutie principala de alimentare acolo unde nu exista alte posibilitati la momentul respectiv.
Achizitionarea unui generator electric nu este deloc usoara, chiar daca la prima vedere pare destul de simplu. Piata online abunda de o multime de modele de generatoare de curent, de aceea trebuie sa fii cât mai bine documentat pentru a putea face alegerea corecta si a alege partenerul potrivit pentru nevoile tale.
Puterea - puterea furnizata a unui generator electric este determinata de consumatorii care au nevoie de curent pentru a functiona. Diferenta de consum se face in functie de tipul consumatorilor, si anume, daca sunt inductivi sau rezistivi. Ar fi bine sa stii ca toti consumatorii inductivi consuma mai mult curent la pornire, iar cei rezistivi au un consum constant pe toata durata de functionare. Aici tu alegi ce tip de consumatori folosesti in casa ta.
Tensiunea furnizata – toate modelele de generatoare de curenttrebuiesc adaptate la tensiunea ceruta de consumatori pentru a evita accidentele si scurt-circuitele. Pentru ca totul sa functioneze corect trebuie sa folosesti un generator monofazat pentru consumatorii care functioneaza doar pe un singur circuit si un generator trifazat pentru consumatori trifazati. Este foarte important sa faci aceasta distinctie pentru ca toate electronicele si electrocasnicele din casa ta sa functioneze in parametri normali si tu sa te afli in maxima siguranta.
Sistemul de pornire - difera in functie de model: pe sfoara, electric sau automat. Ultima varianta pare a fi cea mai adecvata pentru utilizatorii casnici care vor sa se bucure de un plus de confort si siguranta in acelasi timp. Acesta este modelul ales si din perspectiva celor care opteaza pentru un generator curent profesional. Totusi pornirea electrica nu cere un efort mare din partea utilizatorului. Pornirea pe sfoara cere cea mai mare doza de efort din partea utilizatorului si este mai rar folosita.
Combustibil- modelele de generatoare de curent disponibile in magazine functioneaza pe benzina sau pe motorina, fiecare dintre ele prezentand beneficiile proprii. La fel ca in cazul autoturismelor, tu poti alege in functie de preferinte.
Timpul de lucru – alegerea unui generator electricse face si in functie de acest aspect, deoarece timpul de lucru confera generatorului o anumita autonomie pe care este bine sa o cunosti inca de la inceput. Daca ai nevoie de un generator in natura, departe de alte surse de curent, ar fi bine sa ai un timp de lucru cat mai mare. Pentru a folosi curentul electric timp de maxim 10 ore pe zi ai nevoie de un generator pe benzina, iar daca ai nevoie de curent zi si noapte, atunci motorul pe motorina poate fi cea mai buna alegere.
Carcasa – este un element caruia trebuie sa ii acorzi mare atentie, deoarece daca generatoarele de curent se folosesc in exterior, carcasa trebuie sa prezinte protectia necesara impotriva factorilor de mediu. Nu se stie niciodata ce se poate intampla, de aceea, paza buna trece primejdia rea.
Generatoarele sunt deci, o investitie pe termen lung de care te poti bucura in deplina siguranta. Nu ezita sa vezi oferta de generatoare de curent de la liderul de solutii energetice din Romania care iti poate pune la dispozitie si panouri fotovoltaice, turbine eoliene, microhidrocentrale si multe alte solutii de energie.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si