Linda Sui, analist in cadrul firmei de cercetare de piata Strategy Analytics, sustine ca aceasta perioada de crestere obtinuta dupa doi ani de scadere se datoreaza in primul si primul rand concurentei din ce in ce mai ridicate de pe aceasta piata. Piata telefoanelor inteligente este in continua schimbare, tehnologiile fiind din ce in ce mai dezvoltate in ultimii ani. De asemenea, si cerintele venite dinspre clienti sunt acum mult mai diverse, producatorii de smartphone-uri avand o misiune deloc usoara in incercarea de a ii multumi.
Specialista Strategy Analytics vorbeste in primul rand despre o rivalitate intre marii producatori de smartphone-uri din punct de vedere al inovatiilor aduse pe piata. Spre exemplu, Linda Sui mentioneaza conectivitatea 5G si ecranele de dimensiuni din ce in ce mai mari! Nu in ultimul rand, Linda Sui nu uita sa aduca aminte nici de competitia din punct de vedere al preturilor dintre principalii actori de pe aceasta piata a smartphone-urilor!
Grupul sud-coreean Samsung isi pastreaza suprematia pe aceasta piata a telefoanelor inteligente, ramand pe prima pozitie si dupa al treilea trimestru al acestui an. In intervalul iulie - septembrie 2019, Samsung a livrat nu mai putin de 78 de milioane de smartphone-uri, in crestere cu 18 procente in ritm anual. In aceste conditii, cei de la Samsung au controlat 21% din piata mondiala! Succesul celor de la Samsung se datoreaza de aceasta data in primul si primul rand modelelor premium Galaxy S, respectiv Note, ambele bucurandu-se de o popularitate ridicata in randul clientilor cu pretentii.
Chiar daca s-a confruntat cu o serie intreaga de probleme, Huawei a reusit sa isi pastreze locul secund din acest top si dupa al treilea trimestru al anului curent. Producatorul chinez a livrat in perioada iulie - septembrie 2019 un numar de 66 de milioane de smartphone-uri, in crestere cu nu mai putin de 29% in ritm anual. In aceste conditii, cei de la Huawei au avut o cota de piata la nivel global de 18.2%, la mai putin de 3% diferenta fata de rivalii de la Samsung.
Producatorul chinez Huawei se confrunta cu probleme din ce in ce mai serioase ca urmare a sanctiunilor impuse de autoritatile de peste Ocean, accesul la tehnologii si la unele componente vitale fiind mult mai dificil in prezent.
Lucrurile nu merg la fel de bine si pentru americanii de la Apple, vanzarile de iPhone-uri scazand cu 3% in ritm anual in perioada iulie - septembrie 2019. Astfel, Apple a livrat un numar de doar 45.6 milioane de unitati, ceea ce inseamna ca vorbim despre o cota de piata de 12.4%. Ramane de vazut daca sfarsitul anului va aduce schimbari importante pentru cei de la Apple, sarbatorile de iarna reprezentand in mod normal o perioada excelenta pentru compania de peste Ocean!
Urmatoarele doua locuri in clasament sunt ocupate de alti doi producatori chinezi, Xiamo avand la acest moment o cota de piata de 9%, in timp ce cei de la Oppo se pot mandri cu o cota de piata de 8%.
Ultimele NOUTATI
Abonamentul Enayati Medical City nu te lasa singur nici in vacanta. Acces rapid la medici si ghidare in sistemul medical, oriunde te-ai afla
V-ati declarat corect la Fisc toate veniturile personale? Stilul dvs. de viata este conform cu aceste venituri?
Meseria de Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date: Poarta catre un viitor profesional digitalizat
Contabilii atentioneaza ca ANAF cere informatii fara temei legal. Recomandari pentru mediul de afaceri
Europa, mai bogata ca niciodata! UE anunta un buget istoric pentru anii urmatori, de 2 trilioane de euro
Controale, litigii si blocaje contractuale: riscurile juridice reale pentru companii in contextul noilor masuri fiscale. Recomandarile avocatilor pentru companiile romanesti
Partenerii nostri
Nulitatea unei clauze din contractul colectiv - prevederi legale si renegocierea CCM
Instructiuni proprii SSM pentru lucrul in echipa - [MODEL] si prevederi legale
Declaratia 394: Termenul de depunere in iulie si studiu de caz pentru completare fara erori
Recipisa: Ce este, la ce foloseste si exemplu practic pentru contabili
Te-ar putea interesa si
Meseria de Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date: Poarta catre un viitor profesional digitalizat
Contabilii atentioneaza ca ANAF cere informatii fara temei legal. Recomandari pentru mediul de afaceri