Criza din aeroporturi: cat de mult astepti pe Aeroportul Henri Coanda, cat de mari sunt intarzirile, cate zboruri sunt anulate
criza aeroporturi
Europa se confrunta, pe langa multiplele crize, si cu o situatie critica pe marile aeroporturi. Mii de zboruri sunt anulate, iar intarzierile sunt la ordinea zilei. E o adevarata aventura sa iti cumperi un bilet de avion si sa speri ca programul va fi respectat. Avem si date clare privind situatia de pe cel mai mare aeroport din tara - Henri Coanda Otopeni.
Aici, un numar de 768 de zboruri (aterizari si decolari) au inregistrat, in perioada 14 - 20 iulie, dupa cum ne spune CNAB, intarzieri mai mari de 30 de minute. Vorbim despre o crestere cu 27 de zboruri fata de saptamana precedenta. Cele mai multe intarzieri s-au inregistrat la urmatoarele companii aeriene: Wizzair (165 de zboruri), TAROM (158 de zboruri), Blue Air (134 de zboruri) si Ryanair (99 de zboruri).
Tot in saptamana 14 - 20 iulie, 8 curse au fost anulate!
In aceeasi perioada de referinta, per total, pe acest aeroport au avut loc nu mai putin de 2.361 de zboruri (2.168 regulate si 38 chartere).
Daca analizam situatia intarzierilor si anularilor de la inceputul anului, cifrele arata astfel: peste sapte mii de intarzieri si aproape 300 de zboruri anulate.
VEZI SI: Bagajul pentru avion: Ce ai voie si ce e COMPLET INTERZIS in bagajul de mana
Cum putem diminua riscurile de a aparea neplaceri, cand plecam in vacanta
Pentru a diminua riscurile neplacerilor in timp ce calatoriti, puteti sa va luati cateva masuri de precautie. Prima ar fi sa va efectuati chekc-in-ul online, pentru a nu mai pierde timp in aeroport. A doua solutie ar fi sa renuntati la bagajul de cala, deoarece exista si o criza a bagajelor. Din lipsa de personal, multi calatori se trezesc ca bagajele lor n-au fost imbarcate in aeronavele cu care ei au calatorit si au ramas pe aeroport. O a treia solutie consta in asigurarea vacantelor. In cazul in care se intampla evenimente precum pierderea zborului si implicit a cazarilor deja platite, macar va recuperati banii!
De asemenea, e indicat sa evitati destinatiile foarte indepartate si sa optati pentru zboruri mai aproape de casa. Astfel, in caz ca pierdeti avionul, aveti sanse mari sa gasiti alt mijloc de transport cu ajutorul caruia va puteti deplasa la destinatie.
Foto: pixabay