de Vlad Strunescu
la 18 Nov. 2019

Scopul proiectului este de a transforma Parcul Unirii int-un pol de interes turistic si un adevarat centru verde al Bucurestiului, tinand cont de pozitionarea acestuia in centrul capitalei Romaniei, in imediata vecinatate a Centrului Istoric si in proximitatea Palatului Parlamentului, doua obiective turistice importante ale capitalei.
Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, in prezent, Parcul Unirii functioneaza ca un parc de tranzit, fiind identificate disfunctionalitati evidente, atat din punct de vedere peisagistic, de reprezentare, arhitectural, al sigurantei si chiar din punct de vedere al traficului.
Astfel, in cadrul proiectului vor fi efectuate urmatoarele tipuri de lucrari: curatarea terenului si eliminarea arborilor uscati, refacerea axelor pietonale existente, prin latirea acestora, crearea unei piatete urbane in zona nordica a scuarului central.
De asemenea, se va interveni pentru nivelarea terenului, instalarea unui sistem de irigatii automatizat la nivelul intregului parc, inlocuirea actualului sistem public de iluminat cu unul nou cu proiectoare/corpuri de iluminat LED, inlocuirea mobilierului urban cu piese noi si diversificate.
Totodata, vor fi plantati arbori si arbusti si se vor instala cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, durata de realizare a proiectului este de 8 luni, iar valoarea investitiei este de 8,5 milioane de lei.
Prin intermediul proiectului aprobat, Primaria Municipiului Bucuresti urmareste sa reabiliteze, sa modernizeze si sa dezvolte spatiul verde public din capitala Romaniei, in scopul cresterii atractivitatii atat pentru bucuresteni cat si pentru turisti.
Citeste si: PMB investeste 10 milioane de euro in Parcul Cismigiu. Lucrarile se vor finaliza peste trei ani
Se urmareste, de asemenea, imbunatatirea calitatii mediului, tinand cont ca spatiile verzi si parcurile urbane contribuie semnificativ la reducerea poluarii aerului.
Comentarii