Vacanta in Boracay. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Boracay. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Boracay. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 12 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
boracayfilipineghid de vacantaghid boracaybuget vacantaghid filipine

Fara doar si poate, Asia de Sud-Est nu ar fi completa daca nu am vorbi si despre Filipine. Situata in Vestul Oceanului Pacific, Filipine numara nu mai putin de 7.641 de insule. De-a lungul timpului, Filipinele s-au facut remarcate in lumea larga datorita plajelor sale virgine si a insulelor pustii, perfecte pentru vacante insorite la mare departare de casa! Fie ca vorbim despre Palawan, statiunea a carei plaja a fost declarata pentru mai multi ani consecutivi drept cea mai frumoasa din intreaga lume, fie ca vorbim despre insula exotica Boracay sau despre zona Cebu, Filipinele reusesc cu brio sa impresioneze!

In ultimii ani, datorita preturilor din ce in ce mai accesibile, Insulele Filipine au devenit o destinatie la moda si printre romani. Asa cum spuneam si mai devreme, Filipinele au trei puncte mari de atractie din punct de vedere turistic: Boracay, Palawan si Cebu. Daca Boracay este o insula pe care iti poti petrece intreaga vacanta fara a fi nevoit sa vizitezi si alte obiective din jur, Palawan si Cebu sunt doua zone care cer mai mult timp si care aduc cu sine niste vacante mult mai active. Bineinteles, fiecare dintre aceste destinatii vine cu avantajele sale, potrivindu-se sau nu anumitor cerinte specifice ale turistilor. 

Incepem seria ghidurilor de calatorie destinate Insuleleor Filipine chiar cu Boracay, poate cea mai cunoscuta destinatie turistica din aceasta tara. La ordinul presedintelui Rodrigo Duterte, Insula Boracay a fost inchisa complet in 2018 pentru nu mai putin de 6 luni. Decizia a fost una extrem de controversata, avand in vedere ca Boracay era una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. 

Insa, popularitatea nu aduce numai avantaje cu sine, ci si o serie de dezavantaje extrem de importante. Duterte a catalogat Insula Boracay ca fiind o “fosa septica” si un real pericol pentru mediul inconjurator, aducand in spatiul media statistici care aratau ca hotelurile si barurile de pe insula deverseaza apele uzate direct in mare.


Mai mult decat atat, un numar tot mai mare de turisti trasesera in trecut semnale de alarme cu privire la muntii de gunoaie care pusesera stapanire pe multe zone ale insulei. 



Anul trecut, la sfarsitul lunii octombrie, Insula Boracay si-a redeschis portile pentru turistii din intreaga lume. Desi lucrarile de pe insula nu sunt in intregime terminate, autoritatile filipineze au luat decizia de a nu prelungi cu inca sase luni sau chiar un an perioada de inchidere a insulei. 

Chiar si in aceste conditii, Boracay se bucura din nou de faima din trecut, primind zilnic un numar maxim de 6.000 de turisti. In trecut, au fost inregistrati si peste 40.000 de turisti care au intrat intr-o singura zi pe insula. De asemenea, masurile impuse acum turistilor si unitatilor de cazare sunt mult mai drastice. Spre exemplu, turistii nu mai au voie sa consume bauturi alcoolice sau sa fumeze pe plajele insulei. 

Cum ajungeti in Boracay 

Pentru a ajunge in Boracay, pentru inceput va trebui sa ajungeti in Manila, capitala Insulelor Filipine. Turkish Airlines si Qatar Airways sunt cele doua companii cu care se poate zbura convenabil catre Manila, insa preturile nu sunt la fel de mici ca pentru alte destinatii din Asia de Sud-Est. In aceste conditii, cel mai probabil veti plati aproximativ 600 sau chiar 700 de euro pentru o cursa dus-intors din Bucuresti.

In cazul in care aveti mai mult la timp la dispozitie, puteti lua in considerare si alte doua variante. Prima dintre ele include un zbor cu o companie de linie pana in Kuala Lumpur sau Singapore. Pentru a doua parte a calatoriei puteti opta pentru o companie low-cost asiatica. A doua varianta presupune doua segmente de zbor realizate cu doua companii low-cost: Bucuresti - Dubai si Dubai - Manila. 

Manila nu reprezinta un punct de interes prea mare din punct de vedere turistic, ceea ce inseamna ca majoritatea celor care ajung in Filipine nici nu innopteaza in Capitala. Pentru a ajunge in Boracay veti mai avea nevoie de un zbor intern, companiile Air Asia si Cebu Pacific asigurand curse catre Aeroportul din Caticlan.

De aici, nu mai aveti decat un pas pana la a ajunge in cele din urma in Boracay, pas care implica un drum la bordul unei barci cu motor care dureaza aproximativ 15 - 20 de minute. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Boracay 

Insula Boracay are un climat tropical, care aduce cu sine o temperatura medie anuala de aproape 30 de grade Celsius si o umiditate ridicata, de peste 75%. Sezonul uscat din Boracay incepe in luna noiembrie si dureaza pana spre finele lunii mai, in timp ce celelalte luni ale anului se incadreaza in sezonul ploios.

Din fericire, ploile din Boracay nu sunt niste ploi de durata, acestea fiind torentiale, dar scurte! In aceste conditii, Insula Boracay poate fi vizitata oricand, sansele ca ploile sa va strice intreg concediul fiind minime! 

Acte necesare pentru o vacanta in Boracay (Filipine) 

Turistii romani care isi doresc sa viziteze Insulele Filipine nu au nevoie de viza turistica, procedura de intrare in tara fiind extrem de simpla. Pasaportul trebuie insa sa aiba o valabilitate mai mare de sase luni de la data calatoriei. Cetatenii romani care viziteaza aceasta tara pot sta pe teritoriul ei pentru o perioada de 30 de zile.

Pentru a obtine stampila care atesta intrarea in tara, turistii sunt nevoiti sa arate un bilet de calatorie care atesta iesirea din tara in intervalul celor 30 de zile! 

Conform noilor reguli care au fost instituite pentru Insula Boracay, turistii care vor sa intre pe insula sunt nevoiti sa arate o rezervare valabila pentru o unitate de cazare pentru perioada concediului. De asemenea, anterior imbarcarii pe vasul care va va duce pe insula, veti fi nevoiti sa completati un formular unde va trebui sa specificati perioada exacta de sedere pe insula. 

Unde va cazati in Boracay 

Insula Boracay are doar 7 kilometri lungime si 500 de metri latime, ceea ce inseamna ca zilnic o puteti strabate de la un capat la altul, chiar si de mai multe ori. Totusi, insula este impartita in trei zone principale. Station 1 este considerata ca fiind zona de lux a insulei, aici fiind amplasate mai multe resorturi si unitati de cazare de patru si cinci stele. Din acest motiv, aceasta este zona preferata de familiile mai instarite si de tinerii casatoriti care isi petrec luna de miere in Boracay. 

Station 2 este cea mai populara zona a insulei, aici regasindu-se o multitudine de hoteluri si restaurante. De asemenea, Station 2 are avantajul de a fi chiar in mijloc, ceea ce inseamna ca puteti ajunge rapid si ieftin in orice punct al insulei. In cele din urma, Station 3 este optiunea preferata de cei cu un buget ceva mai redus si de cei care isi doresc sa simta viata locala mai bine. Turistii nu sunt prea multi la numar in aceasta zona, iar despre viata de noapte nici nu se poate discuta! 

Cele mai importante obiective turistice din Boracay 

Avand in vedere ca vorbim despre o insula cunoscuta indeosebi pentru plajele sale, nu prea putem vorbi despre niste obiective clasice.

White Beach este cea mai populara plaja de pe intreaga insula, avand o lungime de 4 kilometri. La orice ora din zi ati merge pe aceasta plaja, este imposibil sa nu gasiti zone pustii unde sa va puteti relaxa in liniste. Daca ajungeti in Boracay, nu aveti voie sa ratati un apus pe White Beach, cerul transformandu-se asa cum nu v-ati fi putut imagina vreodata! 

Ramanem la capitolul plaje si vorbim despre Puka Beach, o plaja mult mai mica, populara printre turistii care nu isi doresc o plaja prea aglomerata. Este important de mentionat ca in aceasta zona nu exista unitati de cazare si nici restaurante, ceea ce inseamna ca la finalul zilei va trebui sa va intoarceti spre hotelul sau resortul unde sunteti cazati. Pentru a va deplasa de oriunde de pe insula pana la Puka Beach puteti apela la celebrele triciclete, pretul fiind de aproximativ 5 dolari. 

Bulabog Beach este una dintre plajele mai putin cunoscute ale insulei, fiind preferata in special de cei care practica sporturi nautice - kitesurf, respectiv windsurf. De asemenea, plaja poate fi o optiune extrem de buna de luat in seama pentru rasaritul Soarelui. Daca sunteti cazati in preajma White Beach, puteti ajunge pe jos la Bulabog Beach in doar 10 sau 15 minute! 

Muntele Luho este cel mai inalt punct al insulei, asigurandu-va o priveliste panoramica extrem de frumoasa. Bineinteles, multi prefera sa soseasca aici dupa amiaza, pentru a admira apusul! Insa, daca faceti asta, trebuie sa va asigurati ca aveti cu ce sa va intoarceti la cazare! 

Multi operatori de turism din Boracay ofera turistilor si un day-trip catre mai multe insulite si puncte de snorkeling din jurul insulei. Una dintre insulele vizitate pe parcursul zilei este Carabao Island, o insula aproape pustie de care mai mult ca sigur va veti indragosti instantaneu! Tot aici veti servi cel mai probabil si pranzul, care va fi alcatuit exclusiv din fructe de mare si peste pescuit chiar in timpul excursiei. 

Ce se mananca in Boracay 

Majoritatea turistilor care ajung in Insula Boracay prefera sa manance in special peste si fructe de mare, acestea fiind proaspete, pescuite probabil chiar cu cateva ore inainte de a ajunge la restaurante.

Pe insula, in special in Station 2, veti gasi o multitudine de restaurante atat cu specific filipinez, cat si cu mancare vestica. Desi mancarea filipineza nu se bucura in general de aprecierea turistilor, fiind considerata chiar cea mai proasta mancare din toata regiunea asiatica, este indicat sa incercati macar unele dintre cele mai cunoscute feluri de mancare precum adobo, kare kare, kinilaw, sinigang sau lechon. 

Buget de vacanta in Boracay 

O calatorie in Insula Boracay nu poate fi chiar la fel de ieftina precum alte calatorii din regiunea asiatica, insa aceasta experienta merita cu prisosinta!

O noapte de cazare intr-o camera dubla la un hotel decent va va scoate din buzunare o suma cuprinsa intre 35 si 50 de euro, in timp ce o masa la restaurant va costa in jur de 20 sau chiar 30 de euro. Transportul pe insula este destul de ieftin, orice drum avand un pret in jur de 5 euro.

Citeste si: Vacanta in Kuala Lumpur. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x